Straks is het zomer en dan heb je als slashparent weer allerlei behoeftes die je anders niet voelt. Want hoe geraak je asap in dat strakke lijf? En hoe kots je je maag niet uit tijdens lange autoritten? Geef toe. De zomer heeft zo zijn special needs. Maar geen nood, slimme uitvinders hebben daar vanalles op gevonden. En die kennis delen wij graag, zodat je straks weer iets te vertellen hebt aan het koffiemasjien. 

De 'slash' hometrainer

Zeg niet zomaar hometrainer tegen deze hometrainer. Het ding is namelijk ook een wasmachine. Hallo strak zomerlijf. Hallo eindeloze was onder controle. En hallo, ecologische oplossing ook nog eens. Je bent drie keer fier als je met dit ding aan de slag gaat. Prop gewoon de stapel was in het voorwiel en fietsen maar! Tegenwoordig enkel nog te koop in China, maar wij vinden het alvast geniaal (en een perfect motivatie richting zomer)!

Een bril tegen kotsen?

Hoe vaak heb jij al een hoopje warme brokken van je kind moeten rapen tijdens een autorit? Juist, say no more. "Hadden ze daar maar een uitvinding voor." Want wie wil een zeurend kind op de achterbank die zicht verveelt? Inderdaad, niemand. Maar bij wagenziekte is het vaak kiezen: of zeuren (want het kind mag niet lezen of tabletten) of brokken ruimen. Jaks.  Het Franse automerk Citroën komt to the rescue met de SEETROËN, de eerste bril die reisziekte voorkomt. Deze bril werkt volgens een eenvoudig principe: via een gekleurde vloeistof wordt de horizon nagebootst, en zo is het meteen over en out met het conflict tussen je verschillende zintuigen. Doe de plastic zakskes maar weg, dat is toch alleen maar slecht voor het milieu. Ha!

Buikliggen in zwangere toestand

Goed, ik weet niet hoeveel vrouwen maandenlang dezelfde marteling moesten doorstaan als ik. Maar als buikslaper is zwanger zijn echt verschrikkelijk. De cosybumb moet daar een einde aan  brengen. Het is een wat onnozel idee, maar tegelijkertijd super smart! Want een matras met een uitsparing erin? Goed ja, waarom niet. Dutjes op het strand zijn alvast weer een optie!

Vliegende vliegers

Het had een titel van Suske en Wiske kunnen zijn, maar zelfgeplooide vliegers die effectief vliegen, het is iets om uit te pakken deze zomer bij je kinderen. Want ravotten doen we tegenwoordig toch 2.0? Of zelfs 3.0, ik kan al niet meer volgen. Het idee is dat je vliegers plooit (tot daar gaan we old scool) en dat je er daarna de propellors (inclusief cameraatje!) aan toevoegt. Et voila, je hebt een met een smartphone bestuurbaar vliegtuig. Ik zeg het u, drones zijn zo 2018!