Heel waarschijnlijk zullen er weer heel wat kinders smachten om met hun eerst volgende verjaardag een eigen GSM/smartphone in hun handen te mogen ontvangen. De ene krijgt zijn eerste mobieltje al op 6 jaar, anderen moeten wachten tot hun 12 jaar. IJdele hoop dus voor de ene, driewerf hoera voor de andere!

Aspraken? Welke afspraken?

Heb je dan toch toegegeven aan je kinds grootste verlangen en gaat hij/zij vanaf nu ook geheel mobiel door het leven, dan kan je daar maar beter wat afspraken rond maken. En die op papier zetten! Eens ze dat ding in hun handen krijgen wordt het voor hun een extra ledemaat waar zwaar chirurgisch werk voor nodig is om het weer kwijt te raken. Alles wat je 'gewoon' eens gezegd hebt en in jouw oren klinkt als een duidelijk gemaakte afspraak, kan nadien wel of niet tegen je gebruikt worden. Je hebt je kind heel waarschijnlijk mondig genoeg gemaakt om recht in je gezicht te smijten dat er geen bewijzen zijn van ooit gemaakte afspraken. Wat? Na 21u geen GSM meer? Hoe? Maar zo heb je dat niet gezegd! Dat was alleen tijdens schooldagen. Mamaaaaa!!!

Een echt contract. Bindend.

Dus zoals gezegd. Maak samen afspraken en zet ze op papier. Zoals een echt contract. 'Groot' genoeg voor een mobieltje? Dan zijn ze ook helemaal klaar voor een sluitend en bindend GSM contract, met kleine lettertjes en al. Heb je geen enkel idee hoe je hier moet aan beginnen?  Haha, dan komen wij heel graag op de proppen gevlogen met cape en alles aan en een dergelijk document in de handen! Wij hebben zo'n kant en klaar contractje voor jou en je kind opgesteld, waar je meteen mee aan de slag kan. En huppakee, die kan je hieronder aan het artikel afdrukken! 

OEDOEDEGIJDA?

Ja dat is de hamvraag. Daarom organiseren we op maandag 28 januari een eerste Oedoedegijda-sessie in Gent over kinderen en schermen. De bedoeling is om elkaar -als rasechte slashparents- te helpen met tips and tricks. En ook Google komt op bezoek, en geeft ons inzicht over het steeds zottere en uitgebreide online leven van onze kinderen. Tickets kon je via dit FB-event aanvragen. Maar helaas, pindakaas, alle plaatsen zijn ingenomen! Stuur een mailtje naar alloallo@maisonslash.be als je op de wachtlijst wilt!

Dit artikel kwam er in samenwerking met Nokia. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier. Nokia smartphones zijn een veilige keuze voor je gezin omdat het op een pure versie van Android werkt. Zo krijg je steeds de laatste updates zodra Google ze uitrolt en zorg je niet voor een beveiligingslek.