Dat het jaar 2020 legendarisch zou zijn, dat had het bijzondere cijfer al wat weggegeven. (Al is dit hele jaar gelijk wat overdreven legendarisch naar ons gevoel. Please, dimmen 2020!) Intussen passen we ons met z’n allen aan. Thuiswerk, thuisschool, thuis everything. Met ons gilmoment eerden we al de ultra slashende ouders in spreidstand. Maar potverdorie, nu is het ook hoog tijd om de leerkrachten in de bloemetjes te zetten nadat die zich in duuzend onderwijsbochten wrongen! Daarom onze vraag: wie is volgens jou de Legendarische Leerkracht van 2020, en waarom? (Want die krijgt een gigantisch coole prijs voor de hele school!)

Eind juni is traditiegetrouw de jacht op de juffen- en meester-presentjes open. Een knutsel, een bloem, een chocolaatje...gewoon een dankjewel voor het afgelopen schooljaar. Deze keer, in 2020, hebben de leerkrachten zich écht van een uitzonderlijke kant laten zien. Hou Maison Slash de volgende dagen sowieso in het oog voor leuke klascadeautjes-inspiratie, maar lees nu vooral verder als je een level hoger wilt. Want wij gaan samen met jou op zoek naar de Legendarische Leerkracht van 2020. 

Corona zorgde er dit jaar voor dat leerkrachten 180 stevige digitale graden moesten draaien. Ze werkten zich dag en nacht uit de naad om kinderen én ouders te ondersteunen in deze zotte onderwijstijden. Er werd gezoomd. Er werd gewhatsapped. Er werden massaal youtube-lessen gemaakt. Er werd waar nodig zelfs aan de voordeuren aangebeld. Lesgeven met mond- en spatmaskers... Last minute plannen aanpassen met de wind van Weyts mee. Maar vooral: voortdurend out of the box denken: "Hoe krijg ik in godsnaam al mijn leerlingen mee aan boord op minimale anderhalve meter afstand?"

Welke leerkracht verdient de medaille?

Er zijn zoveel mensen die de laatste maanden het beste van zichzelf hebben gegeven, en daar zijn leerkrachten alvast een geweldig grote groep van. Een chocolaatje volstaat volgens ons niet in 2020. Nope, eren zullen we. Daarom gaan we op zoek naar de Legendarische Leerkracht van 2020!  Nomineer hier jouw Legendarische Leerkracht van 2020 en vertel ons waarom hij/zij deze titel verdient. Een nominatie voelt als een geweldige dankjewel!

Nomineer hier een Legendarische Leerkracht


Zot vette prijs voor de hele school!

De uiteindelijke winnaar haalt een crazy goeie prijs binnen voor de hele school! Samen met Uitgeverij Pelckmans zorgen we ervoor dat de school van de Legendarische Leerkracht 2020 een heel schooljaar '20-'21 nieuwe boeken krijgt voor de schoolbib! Dwz dat er van élk kinderboek dat verschijnt onder Pelckmans Uitgeverij (vroegere Van Halewijck) tijdens het volgend schooljaar een exemplaar verstuurd wordt naar de school van de Legendarische Leerkracht. Howla!

Nog even voor alle duidelijkheid: we beseffen dat er zich Legendarische Leerkrachten bevinden in alle rangen, maar we zoeken voor deze wedstrijd enkel leerkrachten uit het kleuter- en basisonderwijs. De nominaties lopen tem vrijdag 12 juni.