Ben jij zo'n party animal van de bovenste plank? Zo eentje dat elk feestje op gang trekt en samen met de confetti weer buiten wordt geveegd bij zonsopgang? En ben jij dat soms ook helemaal niet? Tja, het overvalt de beste raveteven onder ons wel eens dat we helemaal geen zin hebben om de beentjes te smijten. Soms blijf je gewoon liever thuis in de zetel zitten, onder een dekentje, met Netflix en een doos chocolade ijs. Of een Apérol. Thee kan ook. 

Maar wat als je al toegezegd hebt om op te dagen op dat feest van het jaar? Op onze Family Rave Party bijvoorbeeld. Hoe praat jij je daar uit? Wij denken, eerlijkheid duurt het langst, want ondertussen hebben we elk excuus wel al gehoord en zelf gebruikt. We zetten ze hier alvast nog eens properkes op een rij. Deze kan je dus alvast niet gebruiken om niet te komen. En daar is maar één oplossing voor. Wel komen! Ahja.

 1. Het zat er al aan te komen, maar ik heb plots mijn maandstonden gekregen. All I need right now, is een warmwaterkruik op mijn buik.  
 2. De hond heeft hier net alles ondergekotst. Ik probeer nog met hem naar de dierenarts te gaan.
 3. Mijn oriëntatievermogen is nihil, dus heel waarschijnlijk ga ik het niet vinden!
 4. Oei, ik zie nu pas je berichtje...beetje laat om nog te vertrekken nu.
 5. Fuck a duck, ik stond net op het punt om te vertrekken, maar nu zie ik dat de band van mijn fiets lek staat.
 6. Ik heb een tante in Amerika en die komt. Nu.
 7. Stresssss! Ik moet nog een presentatie afwerken tegen morgen en heb deze nacht amper geslapen door dat onweer en de was moet zeker nog in de droger, want de broek die ik morgen aan wil trekken zit daar in.
 8. De babysit heeft afgebeld...troubles met het lief!
 9. Ik zie net op het weerbericht dat ze sneeuw voorspellen.
 10. Tja, mijn zus heeft zich voor de zoveelste keer weer buitengesloten en alleen ik heb een reservesleutel. Dus nu moet ik helemaal tot bij haar rijden om haar binnen te laten. 
 11. De trein staat hier al zeker een kwartier stil en we krijgen geen info over hoe lang dit nog kan duren! Bummer en ik heb zoooo'n zin in die mojito.
 12. Ik ben nog steeds wat aan het snotteren en hoesten en ik wil je zeker niet aansteken.
 13. Wat een chaos! Er is een gaslek in de buurt en alle straten zijn afgesloten. Ik zit hier helemaal vast!
 14. Oepsie, ik was er nochtans helemaal zeker van dat het feestje volgende week was!
 15. OMG! Ik heb echt al een hele dag last van migraine. Hopelijk is het straks beter! Ik hou je op de hoogte.
 16. Ik ging met iemand meerijden, maar die zit nog vast op het werk. Toemme toch!
 17. WTF! Ik hoorde net op het nieuws dat er 5 lama's ontsnapt zijn in het dorp van een meisje waar ik nog mee op school hebt gezeten. En er is er eentje bij met diabetes. Hier moet ik eerst effe van bekomen.
 18. Mijn batterij was leeg, dus ik heb de verdere afspraken niet meer gevolgd. En ondertussen heb ik al wat anders gepland.
 19. Ik was in slaap gevallen en ben nu pas wakker geworden...Niet meer de moeite dus om nog te komen.
 20. Ik zie net dat ik eerst nog ergens anders moet zijn, maar daarna kom ik zeker nog door!

Nog geen tickets voor onze komende Family Rave Party? Snel dan, je vindt ze hier! Onze komende editie gaat door op zondag 20 oktober in de Versuz, Hasselt.