Natuurlijk wil je je kinderen goed zichtbaar met de fiets of te voet door het verkeer loodsen. Maar geef toe, zelf geef je ook niet altijd het beste voorbeeld. “Want ja, mama en papa waar is jullie fluovestje? Eigenlijk?” 

Schoorvoetend zou je dan willen toegeven dat je die eentonige - one-size fits all- vesten ook  maar niks vindt. In het slechtste geval heb je zelfs de strijd met je kinderen al opgegeven: zero points for you. In het beste geval dragen jullie toch collectief die vierkanten zakken. Was er maar een hipper en leuker alternatief.


Ola, wacht eens, dat alternatief bestaat! Sinds kort brengt Gofluo een hippe en frisse collectie fluovestjes en rugzakcovers op de markt voor ouders, tieners en jonge kinderen, onsproten uit het brein van Parentpreneur Julie Vets.

 Maar eerst nog even dit: want wat betekent het woord #parentpreneur dat je in de titel leest? Het is een samentrekking van parent + entrepreneur = parentpreneur. In deze reeks belichten we nl. slashparents die hun eigen onderneming zijn gestart. Niet gewoon werkende ouders, maar moeders en vaders die de sprong hebben gewaagd om zelf iets uit de grond te stampen (en specifiek dan nog in de wereld van #parentfriendly shizzle).

GOFLUO? WAISDA?

Gofluo is een collectie fluo veiligheidskledij en rugzakcovers,  maar dan niet spuuglelijk, maar in een modieuze snit, met prints en trendy kleuren (bye bye alleen geel en roze). Daarbij ging Julie na wat jullie wél kan overtuigen om reflecterend door het verkeer te zoeven.  De gebruikte stoffen stoten water af, drogen snel, en hebben handige sluitingen zonder velcro (niks zo frustrerend als uw gloednieuw alpaca-pulleke naar de knoppen door klittenband, right?) 

lnRwKtWPOrZC9ISg4qXQvaYRvzGoQU9R4vQmkR3J.jpeg

290juwhzCEZ2ExIMQW5vfgIb6cZmBNM5DXNuoluT.jpeg

UIT HET HOOFD VAN?

Gofluo is het bedrijf van Julie Vets, mode-ontwerpster en productontwikkelaar uit Antwerpen, partner van Joris, en mama van drie jonge kinderen. 

Haar jongste kindje werd zelfs geboren midden in het opzetten van de Gofluo-onderneming. Faut le faire! Draagzakken for the win, wat Julie betreft. 

ZN3qyxG1iwR0gHMDOVf9Dqw36dNdGLkYjBEwpSjm.jpeg

HOE HET ALLEMAAL BEGON?

Julie begon al jong fulltime te werken in de mode-industrie. Toen ze zwanger was van haar tweede kindje begon het te dagen, dat ze haar leven anders wilde organiseren en ze graag zelf wilde ondernemen. Toen ze op een dag hoogzwanger in de file stond, zag ze kinderen en ouders in de standaard fluovestjes voorbijrijden, en vroeg ze zich af of dat nu echt niet een beetje meer "hipster" kon? 

Daarop veranderde Julie van werk, en begon ze tijdens haar moederschapsrust aan haar Gofluo-avontuur, in bijberoep. In de voorbereiding kroop heel wat werk, want alvorens vestjes voldoen aan de officiële vereisten van beschermingskledij moeten een heleboel über-nerds in labo’s daar hun zegje over doen. Komt daar een fashionista aka Julie binnen die allerlei biesjes en nieuwe kleuren wil toevoegen. Met het behalen van al die veiligheidscertificaten was ze al gauw een jaar zoet.

Net voor de lancering van Gofluo beviel ze bovendien van haar derde kindje, een hectische en zware periode, waarbij Julie gelukkig veel praktische hulp kreeg van haar man.

aD30hH0zI345ksmXcv2oJTvgu7MdVzBWvagMWZw0.jpeg

WELKE REACTIES KRIJGEN JULLIE?

De familie van Julie en haar eigen kinderen kunnen uiteraard elke dag stoefen met hun Gofluo frakskes. Enthousiaste reacties geven Julie altijd een boost, zoals wanneer Tiany Kiriloff van Belmodo de collectie positief onthaalde, of wanneer Gofluo uitgebreid in de krant kwam. Ook wanneer klanten hun aankoop in de webshop een vette "thumbs up" geven, geeft dat voldoening.

Julie ervaart haar avontuur met Gofluo als een grote meerwaarde voor haar carrière, omdat ze alles zelf heeft moeten uitzoeken. Hoewel ze heeft ervaren dat je als ondernemer soms alleen op je eiland zit, vindt ze het toch belangrijk om te blijven netwerken en advies te vragen aan andere ondernemers of instanties.  Ook vindt ze het belangrijk dat haar product een verhaal heeft. Het is geen kopie, maar komt voort uit een persoonlijk idee waar veel tijd en energie werd ingestoken.

3MGkbZVQPzhULJB9k4lsx2T6GehbS5bZnDhPErqM.jpeg

WAT BRENGT DE TOEKOMST?

In de toekomst wilt Julie graag hele Gofluo-jassen op de markt brengen (dat wordt echt knalleuhn!) en ook nog meer zomerproducten. Nu ook volwassenen steeds meer van hun luie krent komen en voor de elektrische fiets of step kiezen, wilt ze haar gamma voor deze gebruikers ook uitbreiden. 

Je hoort het, geen enkel excuus meer om zonder fluovestje je nog in het verkeer te begeven! Je vindt de producten van Gofluo in hun webshop of in deze verkooppunten