Ben jij al toe aan je #Resetteketet? Wat kan/wil/ga jij in 2021 anders doen dan in 2020? Lees hier alle omdenk-verhalen van slashparents die hun leven recent over een andere boeg hebben gegooid. Misschien zitten er wel goeie tips bij voor jou? 

De moes-voortuin van Kristof

Het begin van lockdown nummer 1 en professionele projecten die wegvielen, was voor slashparent Kristof het startschot om te beginnen aan zijn droom. De parking voor de auto werd ingeruild voor een eigen moestuin! Eigenlijk nog beter: een compleet duurzame en ecologische moestuin. Elke dag vers-van-de-pers groentjes eten en een leuke manier om je gedachten te verzetten. Is dat niet wat we allemaal nodig hebben?

Het China-avontuur van Cindy

Een eigen zaak runnen en bijklussen in de horeca als alleenstaande mama van twee kinderen, dat klinkt heel druk! Dit waren dan ook de redenen dat slashparent Cindy de uitdaging aanging om hier in België even alles te vergeten en naar China te verhuizen.Alles behalve haar familie natuurlijk hé! 1 jaar lang kon ze les geven in Beijing aan een felbegeerde balletschool. Haar droom om in Azië te wonen en werken, werd werkelijkheid!
“Wat, gij laat uw kinderen zomaar achter bij uw ex?” “Uhu, al eens gehoord van WhatsApp en een goede verstandhouding?” In het jaar dat Cindy weg was, sprak ze elke dag met haar kinderen via videochat en zij steunden hun mama 1000%! Zelfontplooiing staat niet gelijk aan egoïsme.

De grote verhuis naar Canada

Denk jij ook vaak: is dit nu mijn job? Ga ik hier mijn carrière maken? Is het ergens anders beter? Slashparents Lene en Charles namen de proef op de som en maakte samen met hun twee kinderen de grote oversteek naar Canada. Het avontuur ging niet zo vanzelfsprekend want er komt heel wat geregel bij kijken. Maar oh-my-god, wat was het dat waard! Lene en Charles genieten nu elke dag van buiten zijn met hun kinderen en vele avonturen die we hier in België niet zo snel meemaken. Toch niet door de week op een dinsdagavond.


Een groot huis inruilen voor 48m2

Kleiner wonen om meer buiten te kunnen zijn in de tuin, hebben Sieglinde en Hendrik wel heel letterlijk genomen! Geen kleiner huis, een appartement, of zelfs een caravan. Nope, zij leven met hun vier kinderen in een yurt! WOWIE! Hoe doen ze dat, hoe pakken ze dat aan? En word je soms niet gek van met 6 personen zo dicht op elkaar te leven? Wij vragen het ons ook af maar het allerbelangrijkste: hoe zalig is het om zoveel buiten te kunnen zijn?

Doe gewoon niks

Slashparents doen alles voor hun kinderen, dat heeft 2020 wel bewezen. Je hebt de lockdowns proberen te vullen met leuke spelletjesavonden, andere gerechten koken en veel bubbel-activiteiten. Dit bovenop alle taakjes die je al deed voor je kinderen. Wat als je hier nu eens mee stopt? Leer je kinderen wat meer zelfstandigheid aan in plaats van te springen bij elke klein probleempje. Een schoolopdracht? Een discussie met de leerkracht? Een losse veter? Los het zelf op kids: new year, new mindset, new you!

Friluftsliv in Zweden

Voor wie de 1000uurdedeuruit-challenge wil doortrekken in 2021 is friluftsliv het perfecte idee! In Zweden leven de mensen graag in en met de natuur. Kaatje en Tim vonden het heel belangrijk om hun kinderen de voordelen van buiten in de natuur zijn mee te geven. Dus gingen ze maar friluftsliv’en in Zweden zelf! Regen en wind is voor ons vaak een excuus om niet buiten te gaan. Dat geldt niet voor hen. Zelfs in de herfst zullen ze gaan picknicken in het bos. Onder een paraplu, lekker gezellig!