Op stap in de winkel, naar het strand, mee naar een concert of festival? De plaatsen waar je kinderen verloren kunnen lopen zijn talrijk.  Dus waarom je kind jouw telefoonnummer zelfs moet kunnen jodelen, is niet de vraag. Je wilt gewoon weten hoe ze dat verdomde 10-cijferige getal vanbuiten kunnen leren. We hebben enkele tips!

Onze allereerste tip klinkt misschien krankzinnig. Tot je in de situatie bent beland, en je bij jezelf denkt 'had ik maar'. Hier is ie dan: neem voordat je hem of haar lost eerst een foto van  zoon of dochter in de outfit of the day. Niks modieus aan. Maar wel heel handig als je -in het ergste geval- op zoek moet naar je kind en eventueel een foto moet verspreiden. Maar laten we het vooral plezant houden. Want met een kind dat jouw gsm-nummer kent, komen we ook al een heel eind. Hier onze out-of-the-box tips.

1. Maak een kralenarmband van jouw nummer

letterkraaltjes Koop kralen met cijfers en organiseer een knutselnamiddag. Laat je kinderen zelf de kralen in de juiste volgorde rijgen en ze zullen des te fier zijn dat ze het telefoonnummer van mama of papa bij zich dragen. Bijvoorbeeld hier te koop.      

2. Gebruik je vingers als geheugensteun

Telefoonnummer op nagels Een gsm-nummer heeft 10 cijfers. Dat is zoals je weet het exacte aantal van je vingers. Net genoeg dus om op elke nagel één cijfer te schrijven. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een tekenstift en doorzichtige nagellak. Door de lak fixeer je de stift en is je gsmnummer  regen-, zweet- en zwemproof!  

3. Installeer de app Remumber op de telefoon

Ingenieus bedacht, maar voorlopig enkel nog voor android. Deze app helpt je kinderen  om telefoonnummers te onthouden door de toegangscode van het toestel (dat van je kind of dat van jezelf - hetgeen dat ze het meest gebruiken) te wijzigen in de nummers van jouw telefoon. Bijzonder effectief!

4. Maak een telefoonnummer-hinkelspel


Laat je kinderen jouw telefoonnummer hinkelen. Associaties werken altijd om getallen en cijfers dieper in je geheugen te griffen. Ook bij kinderen! En je hebt er nog een leuke actieve namiddagactiviteit bovenop.      

5. Plak een faketattoo met jouw nummer

il_570xn-753852665_sf9k

Wil je je er gemakkelijk vanaf maken, dan is het plakken van tijdelijke tattoo's de ideale oplossing. Hier vind je de etsyshop waar je terecht kan voor gepersonaliseerde plaktattoo's. Helemaal waterresistent!        

6. Zwarte stift en vloeibare pleister

13413738_1091862994190715_6310332705202646431_n Een tijdelijke tattoo is natuurlijk ook snel zelf gemaakt. Een gewone stift zweet snel weg, maar met een likje vloeibare pleister ben je minstens een dag gerust! Smart!                

7. Koop een écht mooi wegloopbandje


Last but not least, je kan ook een bandje kopen. Een fancy schmancy one, zoals die uit dit lijstje!