Luid boegeroep, want het ziet er naar uit dat dat tripje naar Spanje of die zotte reis naar Bali deze vakantie misschien wel niet kan doorgaan. Gelukkig bestaat er zoiets als een staycation, 100 procent vakantiegevoel, maar gewoon gemakkelijk thuis. Oké, de Sagrada Familia bezoeken of met wilde apen op de foto gaan, dat zal niet lukken, maar een gezellige buitenbioscoop doen of op ijsjesjacht gaan, dat gelukkig wel. En ook: doeeeei aan die helse vakantiestress van koffers inpakken, op tijd zijn en al dat ander gedoe!

Ibiza in je tuin 

Geef je tuin een kleine make-over voor een op en top vakantiegevoel. Met wat plantjes, gezellige tuinlampjes en veel kleur kom je al een heel eind. Die mooie helderblauwe zee kunnen we jammer genoeg niet naar België toveren, maar een zwembadje aankopen is geen slecht idee! Bomen in de tuin: dan raden we een hangmat aan! Volledig in Ibizamodus gaan? Zet dan deze playlist vol shake-muziekjes op om je eens helemaal te laten gaan. En een lekkere cocktail, of mocktail voor de kids, kan uiteraard ook niet ontbreken. Vind de lekkerste receptjes hierzo!

Kampeervibes

Fan van kamperen? Haal die tent, slaapzakken, matjes en andere kampeerspullen maar van onder het stof. Zet de tent op in de tuin en maak je eten klaar op een gasvuurtje. De hoogtepunten zijn voor in de avond: marshallows aan het kampvuur en al liggend in het gras de Grote Beer proberen spotten! Zaaaalig!


De grote ijsjestest

Hmmmm, een lekker ijsje, dat mag absoluut niet ontbreken, ook niet op thuisvakantie! Oké we waarschuwen wel even, deze is een klein suikerbommeke met hyperactieve kids als gevolg. Maar verwend worden mag ook wel eens, hé. Probeer alle ijskraampjes in de buurt een keertje uit. Pak een boekje mee en geef elk kraam punten op tien. Stap ook uit die comfortzone en proef eens een bolleke mandarijn of watermeloen, in plaats van altijd vanille of chocolade. 


Buitenbioscoop

Een filmavond is ook altijd een goed idee. Klinkt standaard, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Beamer in huis? Wat een luxe! Hang buiten een wit laken, verzamel alle kussens, fleece dekentjes en donsdekens die er te vinden zijn in huis en maak een cosy spot in de tuin. Uiteraard kan je ook gewoon even de televisie buiten zetten! Vergeet 'spider-man' of 'het regent gehaktballen', ga dit keer eens voor een klassieker uit jouw eigen kindertijd, zoals The Parent Trap bijvoorbeeld, wedden dat de kids hem goed zullen vinden?


Toerist in eigen land

Er zijn sowieso nog zooooveel plekjes dicht in de buurt, die je nog niet ontdekt hebt. Een mooi park, een gezellig spotje,... Neem de fiets en ga op verkenning in eigen stad! Neem ook een kleine picknick mee waar je van kan smullen eens je die perfecte spot gevonden hebt!


Huizenruil

Of doe eens kei zot zoals in de film The Holiday en wissel een week of langer met een ander gezin van huis. Zo heb je toch nog iets of wat het andere oorden opgezocht, maar blijft het toch nog steeds een staycation. Op deze website kan je alvast eens ontdekken of het iets voor jou is. 

Themadag buitenlandse bestemming

Kies een buitenlandse bestemming en maak er een thema-dag van. Italië? Maak een zelfgemaakte pizza en geniet van een lekkere gelato! Spanje? Tapas all the way en zoek wat tutorials flamencodansen op. Of liever Griekse vibes? Boef olijven en feta met hopen en hou de Olympische Spelen in je eigen tuin.