Waar ditch jij je lege batterijen? Kan jij zo uit het hoofd drie inzamelpunten in je buurt opnoemen? Wij tot onze eigen ontzetting niet. Dat bracht ons tot het idee om een heuse #pillenplatchallenge aan te gaan op onze redactie: in één uur zoveel mogelijk inzamelpunten van Bebat vinden. Wie wint het duel? De chaotische doch doorwinterde probleemoplosser Anne, of toch het gestructureerde hands on-persoontje Cado?

24000 inzamelpunten, zoveel heeft Bebat (de organisatie die batterijen verzamelt voor recyclage in ons land) er verspreid over Belgie. Dat is er gemiddeld één binnen een straal van 400 meter. En toch bleek niemand er op de redactie meer dan twee in zijn buurt te kunnen opnoemen. Een perfecte reden voor een #pillenplatchallenge: een hoopje lege batterijen in exact één uur wegwerken in zoveel mogelijk inzamelpunten. Cado en Anne gingen het duel enthousiast aan!


Uiteraard kan het handiger

De challenge is natuurlijk slechts een grappig spel voor iets dat natuurlijk véél handiger op te lossen is. Op de website van Bebat kan je vanzelfsprekend alle inzamelpunten gemakkelijk opzoeken. Vaak kan je je batterijen kwijt in de supermarkt. Je moet het gewoon wéten, en het binnenbrengen van lege batterijen opnemen in je flow.

En verder mag je ook trots op jezelf zijn (we vergeten even dat weggemoffelde potje lege batterijen in je keuken), want Belgen zijn wereldtop in het sorteren en recycleren van afgedankte batterijen. We verzamelen allemaal tesamen elk jaar 2,5 miljoen afgedankte batterijen! En die worden dan opnieuw verwerkt (Tot zelfs vliegtuigen en al! Lees in dit eerder artikel hoe precies). High five voor onszelf!  


Dit artikel kwam tot stand samen met Bebat. Hoe Maison Slash staat tegenover samenwerkingen, lees je allemaal hier!