Sociaal contact, wat was dat nu ook al weer? Ook jouw kleine-bijna-tiener begint het lastig te krijgen zonder vriendjes en vriendinnetjes, zeker die arme stakkers zonder broers of zussen vervelen zich rot. Nu ja, die broers en zussen zijn elkaar waarschijnlijk ondertussen ook al kotsbeu gezien. Tijd om terug wat contact te zoeken met die vriendjes van de scouts, school, dansles, voetbal of elke andere hobby die door, ja we weten ondertussen wel door wat, niet kan doorgaan. 

WhatsApp videobellen 

Nli0Beq5EyDGCunJqsvdEGy3NoI9VuLYduB1PwwO.jpeg

Via WhatsApp kan je videobellen. Het enige wat je nodig hebt, zijn de GSM-nummers van de andere ouders. Met maximum vier personen kan je tezamen bellen. Als de kids eenmaal zijn bijgepraat, zijn er nog talloze mogelijkheden om zich te amuseren. Allebei dezelfde versie van de klassieker: 'wie is het' in huis? Tom, Anne, Bernard? Raden maar! Of UNO, want wie heeft dat nu niet in huis? Samen TikTok dansjes oefenen, duh. Andere gemakkelijke zijn: 'schaar, steen papier' of een dierenslang. Opties genoeg om je ook van op afstand te amuseren. 

Google Hangouts of Houseparty

Ook via Google Hangouts en Houseparty, kan je al deze leuke dingen doen. Het voordeel aan deze twee is dat het met een heleboel kan. Zin om iedereen van de klas eens terug te zien? Dat kan zeker met deze twee, al is dat misschien niet het meest praktische zo'n 20 lagere school kadeekes die door elkaar liggen praten. 

Schrijf een brief

FdHG3wmkhQcaCA78UZpB3TiX5PalzclqeHmy5GyR.jpeg

Of doe het op de ouderwetse manier en laat ze een brief schrijven. Ja, het is 2020 en blablabla, maar hoe leuk is het wel niet om post te krijgen? En saai hoeft dat niet te zijn. Pak wat stickers en kleurrijke stiften en dat probleem is al van de baan. Dat schrijfprobleem daarentegen, dat kunnen we niet beloven. Na al die weken zonder school, geen idee wat daar gaat uitkomen, maar bon: ineens een perfect moment om dat schoon schrift terug naar boven te toveren. 

Speelraam

5uMytWInUF9sUzI7OHbKFcukEDhbZ3MC0V1RZA6M.jpeg

Hebben jullie in de straat nog kinderen die zich vervelen? Laat ze samen spelen, uiteraard vanop een veilige afstand, wij zijn niet zot. Maak een speelraam, een watte? We leggen het even uit: laat je kind eens naar de buurjongens of –meisjes gaan, niet binnen hé, gewoon aan het raam. Speel zo spelletjes als 'schaar, steen, papier' of Pictionary. 

Fiets eens langs en zwaai aan het raam

Nood aan wat frisse buitenlucht? Begrijpelijk! Spring samen met je koter op de fiets en rij eens voorbij de huizen van zijn vriendjes. Zwaaien maar én kusjes gooien én 'hopelijk tot sneeeeeel' uitbrullen!

Bliktelefoon

1UB4UC6n4Kd14Khs8DPLW8cSUmIFHTCsNXzFxT30.jpeg

Als er een vriendje heel dichtbij woont, kan je je kind aan de slag laten gaan met een draadtelefoon. Twee blikken en een touwtje dat is alles wat je nodig hebt. Zo kunnen ze van huis tot huis communiceren met elkaar, hoe cool is dat? Even puzzelen hoe je die dingen van het ene naar het andere huis krijgt, maar eens dat gelukt is, is het babbelen geblazen.