Misschien ben jij nog volop aan het genieten van de zomerweken? Of wie weet sta je op het punt om eindelijk van je verdiende vakantierust te genieten? Dat geldt niet voor iedereen. Sommigen zijn de zomervakantie nu al zat. Zoals slashparent Ingrid. Voor haar is het aftellen geblazen naar de verlossing op 1 september.  INGRID Het is een huizenhoog cliché: maar ik ben de zomervakantie nu al zat. Het leukste deel zit er namelijk op. Onze gezinsvakantie viel begin juli. Er is toen heerlijk genoten en keihard gefamily-built. Vervolgens was er scoutskamp, eveneens een serieuze win-win voor elk van ons. Zonen kunnen los en smerig gaan zonder ouderlijk gezag. Ouders kunnen los en feestelijk gaan zonder kinderlijk gezeur. Het tenniskampje/breakdance-kampje kon er nog net bij. Maar dan was het op. Sinds de maand augustus aanbrak, is het hier van survival-modus. Kampje na kampje, opvang na opvang. De kinderen zijn doodop. En wij ouders rennen gesresst van hot naar her om onze kinderen 'de tijd van hun leven te geven'. Nochtans had ik dit als ervaren working mum op tijd in het smiesje. Een ouder leert nu eenmaal elk jaar bij. Ik weet intussen dat die 9 lange weken een uitputtingslag zijn voor ouder én kind.  Bij ons geen risico's, de zomerdagen zijn minutieus en op voorhand ingepland.

Ultieme vakantiehack: neem een oppas!

Na al het reis-en kamp-geweld had ik voor deze 6de vakantieweek een slimme hack. Ik boekte een babysit aan huis! Elke dag van 12u-18u komt een buurmeisje mijn kinderen entertainen. Dankzij de oppas kunnen die koters eindelijk uitslapen (hahaha, as if :-), lekker thuisblijven, hangen en zich vervelen. Zoals het hoort in een zomers kinderleven. (Ik geef meteen deze kleine learning mee ... een oppas vanaf de namiddag betekent grote leegte in de voormiddag. Ik weet niet hoe het zit bij jouw kinderen? Maar de mijne kunnen zich niet ruzieloos bezighouden gedurende enkele uren. Rustig doorwerken zit er dus helaas niet in. Tot we de vrienden tablet, phone, PS3, en meneer televisie erbij halen. Of vanaf 12u dus. Mee te nemen voor planning 2018.) Nog extra tip: neem een verzekering!

Zomervakantie is gedoe

Mijn punt is: zomervakantie is gedoe. Er is een reden waarom wij met z'n allen snakken naar de sleur van september. En niet alleen dat. Die zomervakantie kost ons - wij, ouders- een stevige rib uit ons lijf. En werken gaat plots stikken minder efficiënt als je van kampje naar kampje moet rennen. Dat kan economisch toch nooit een goed idee zijn? #Durftevragen, maar is een zomervakantie van 9 weken eigenlijk nog van deze tijd? Ik hoor het schoolpersoneel al steigeren bij deze stelling. Anderzijds besef ik dat hoe minder officiële vakantieweken we krijgen, hoe duurder de vlieg/huur/touroperator-prijzen. Alles heb zijn voor-en nadelen. Stof tot nadenken. Maar nu eerst mijn ruziënde kinderen uit elkaar gaan halen. #prioriteiten