Chris en Tina uit het verre Amerika wonen sinds een jaar met hun kinderen Elijah en Rylee en hun hondje Dub in een omgebouwde schoolbus uit 2005. Wonen in een bus zorgt ervoor dat ze gewoon hun hele huis kunnen meenemen op vakantie, ze zonder hypotheek leven en hun woning volledig hebben kunnen customizen. Maar hoe gaat dat dan met school en werk en van die dingen?Elijah en Rylee krijgen allebei les van thuis uit. De bus heeft twee werkplekken waar zij kunnen studeren als ze willen, maar ook hun bedden zijn ruim en comfortabel genoeg om niet eens uit bed te hoeven rollen 's morgens en gewoon daar voor school ter werken. Chris geeft online Engelse les aan studenten en Tina houdt zich vooral bezig met het managen van social media accounts van kleine bedrijven. En 't zou natuurlijk zonde zijn om dat tiny-living avontuur gewoon voor zichzelf te houden, dus daar schreef Tina ook een ebook over. Om goed te kunnen werken zonder al dat 'mooooom, mooooom' (mamaaaaaa, mamaaaaa maar dan in 't Engels) geroep en getier, heeft de slaapkamer van Chris en Tina een stevige houten deur die voldoende geluid tegenhoudt. De inrichting van de bus is een mengeling van allerlei leuke items, gecombineerd met dingen uit de natuur. De belangrijkste eigenschap van een goed stukje decoratie, is dat het reisbestendig is en dus niet na twee minuten rijden van de muur afdondert. 

Om een ruimer gevoel te creëren, lieten ze zoveel mogelijk ramen voor wat ze waren, zodat er veel licht naar binnen kan. Voor de rest draait heel het interieur rond hun groene poef, donkergrijze kastjes en veeeeeeeeel plantjes. En als die veeeeeeel plantjes té veel worden, ruilen ze stekjes van die plantjes met vrienden wanneer ze op reis zijn.

De grootste uitdaging? Teveel spullen. Ze proberen elkaar erop attent te maken als het te druk wordt, dat helpt. En praktische opbergers vinden die tegelijk mooi zijn, dat is ook niet altijd even simpel. 

Hun beste advies?  Voor ze in hun bus konden gaan wonen, moesten ze heel wat spullen die ze over de jaren heen verzameld hadden, verkopen. Ze doneerden spullen waarvan ze dachten die "misschien ooit nog nodig te hebben". Hoe meer ze verkochten, hoe verliefder ze werden op de simpele dingen. Dat leidde tot minder rommel, minder om op te ruimen en meer tijd voor andere dingen. Ze raden dus iedereen aan om los te laten wat je niet écht nodig hebt, het zou wel eens meer opslagruimte en tijd in beslag kunnen nemen dan je denkt. 

Dit prachtige verhaal vonden we op Apartment Therapy

Foto credits: Tina W