We zijn allemaal nieuwsgierige dozen, en inspiratie moeten we ergens halen. Deze maand doen we dat in Borgerhout bij Eva en Ief en hun twee grote studerende kinderen Whoopi en Flor. Samen startten ze enkele jaren geleden hun eigen creatief project 'De Wenkbrauwerij' op waar ze samen installaties en voorstellingen opzetten. Daarnaast is Eva in haar 'Atelier van Eva v' freelance handwerkster met een passie voor textiel, papier en natuur.

Zo'n creatieve geesten bij elkaar, dat uit zich uiteraard in een fantastisch interieur. Hun prachtige herenhuis van rond de eeuwwisseling oogt klein langs de straatkant maar eens het gezin je verwelkomt via de grote blauwe poort verschijnt er spontaan een lach op je gezicht van de gezelligheid. Een urban jungle waar je gerust een aantal uurtjes kan vertoeven op het terras met een latté in de hand en het najaarszonnetje op je snoet (Yes I did!) Het huis zelf barst van de tweedehands vondsten en leuke spullen. Ook de DIY-ideetjes van Eva zoals de macramé plantenhangers, borduurstukjes of wallhangings zie je overal in het interieur terugkomen. Whoopi en Flor zijn ook dol op dit inspirerend familiehuis en liggen enkel op hun slaapkamer om te slapen. Overdag hangen ze gewoon lekker zalig in de zetel of studeren ze in het bureel. Of nog beter, ze doen gewoon lekker gezellig samen de afwas (jaja!) in de übercoole retro keuken die Eva en Ief op maat lieten maken door een schrijnwerker.

In de achterbouw van het huis ligt het 'Atelier van Eva v' waar Eva haar workshops geeft en waar ze al veel woooooooows en ooooooooh's heeft mogen aanhoren, zo zot schoon het daar is! Valt het op dat ik stiekem jaloers ben op deze plek en keihard droom dat ik ook ooit in zo'n huis wakker mag worden met mijn eigen kinderen? Hoog tijd om eens binnen te gluren en het zelf te aanschouwen: