We zijn allemaal nieuwsgierige dozen, en inspiratie moeten we 
ergens halen. Deze maand doen we dat in Breendonk bij Kim (34) en Thomas 
(35) en hun vier schatten van kinderen.  Zij is leerkracht lager onderwijs en hij werkt als schrijnwerker. Wat verstopt er zich achter hun achterdeur (want ze hebben geen voordeur) en hoe 
organiseren ze zich? Maar vooral hoe stemmen zij hun interieur af op 
kinderen?  Omdat beelden soms veel meer zeggen dan woorden… 

Dat Kim en Thomas oog hebben voor interieur merk ik meteen wanneer ik op een warme zondagvoormiddag in september een bezoekje breng aan hun heerlijk gezellig familiehuis. Ze bouwden de oude schuur achter het huis van Thomas' grootvader helemaal zelf om tot een pareltje.

Hun vier kinderen Dre (9), Sien (8), Kamiel (5) en Josse (3) kregen allemaal een eigen kamer dankzij de inventieve oplossing van Thomas. Zo maakte hij van elke kinderkamer een duplex waar het zalig vertoeven is voor elk kind. Heerlijk!

Maar het allerleukste plekje in dit huis is toch wel buiten. Denk aan een buitenkamer met houtkachel om feestjes te houden, supercoole schommels, een trampoline, een glijbaan voor elk kind, een caravan, een loungehoek van oude palletten, een boom-én wilgenhut, een serre vol tomaatjes, tamme hangbuikzwijnen en als kers op de taart een echte hottub waarin ze samen baden in de winter. Mogen we een tikkeltje gezond jaloers zijn op dit gezin?