Elke maand kijken we achter de voordeur van familiehuizen waar ouders en kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Hoe richten gezinnen hun huis zo origineel in dat het met hun gezin kan meegroeien? Welke schatten verstoppen er zich achter hun voordeur?  En welke inspiratie kan jij hier als slashparent halen voor je eigen huis? Deze maand laten Karen en Gert achter hun voordeur kijken.

Karen (39), die recent als opruimcoach startte onder de naam Sooki, woont samen met haar man Gert (44), hun 3 zonen Ruben (11), Siebe (8) en Lander (6) en hun kat Billie, 2 kippen en een vis in een burgerwoning in de rij in Mortsel. "We zagen dit huis ooit al eens te koop, ongeveer 13 jaar geleden, maar toen was het financieel niet haalbaar voor ons. Plots stond het opnieuw te koop", vertelt Karen. "We woonden heel graag in ons vorige huis, maar het was te klein voor onze actieve jongens en we hadden daar geen uitbreidingsmogelijkheden meer. Bovendien zijn onze jongens voetballers en hadden we behoefte aan een iets grotere tuin." 

Toen ze het huis dan toch in 2018 kochten, waren ze niet echt van plan er grote veranderingen te doen. "Uiteindelijk is het toch iets anders uitgedraaid. Op het gelijkvloers hebben we een poutrel laten steken, zitmeubel laten maken en is er een nieuwe parket in visgraat gelegd. De schouwen werden uitgebroken, deuropeningen verdwenen of werden vergroot en de zolder werd tot speelzolder omgebouwd." Alsof dat al niet genoeg was, werd er nog een nieuw keuken- en badkamermeubel geïnstalleerd en werden de ramen aan de voorgevel en de voordeur vervangen. Of het hierbij blijft, weet je nooit ten huize Karen en Gert, ook al is ze madly in love met de stijl van hun huis." Wij houden gewoon erg van veranderingen in huis en van zodra een project is afgerond, gaan we altijd op zoek naar iets nieuws. Een bungalow uit de jaren ‘70 huis spreekt me bijvoorbeeld ook erg aan! Misschien ook meer in het groen, hoewel ons huis op zich wel ideaal gelegen is. Ik vind het leuk om helemaal van nul te beginnen en zou dus nog wel eens willen verhuizen. Gewoon alles moeten sorteren, inpakken en terug een plek geven in een nieuwe omgeving, zalig!"


Waar Karen de mosterd haalt!

Haar inspiratie haalde Karen lang op Pinterest, maar tegewoordig neust ze vaker op de Instagram accounts van onder andere het_kerkhuisje, prchtg en Dominique Lahou. Daarnaast heeft ze een abonnement op Feeling Wonen, Actief Wonen en VT Wonen en kan ze interieurboeken niet zonder meer aan haar zichtveld laten passeren. 

Had je 1 miljoen, wat zou jij dan doen? "Ik zou bij www.modern-living.be, Hay, Kewlox wel weten wat kiezen. En ook de vazen van Foekje Fleur staan op mijn verlanglijstje. Als we ooit verbouwen wil ik dat graag met KOMAAN! architecten doen."

Karen vertelt dat ze geen vaste stijl heeft: "Onze inrichting is een mix van tweedehands en nieuw. Ik loop graag rond op rommelmarkten en in kringloopwinkels, maar hou ook erg van de Scandinavische stijl. Ik ben gewoon veel met interieur bezig en verander ook voortdurend kleine dingen van plaats, zodat het er toch altijd wat anders uit ziet. Daar kan ik echt van genieten!"