Elke maand kijken we achter de voordeur van familiehuizen waar ouders en kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Hoe richten gezinnen hun huis zo origineel in dat het met hun gezin kan meegroeien? Welke schatten verstoppen er zich achter hun voordeur?  En welke inspiratie kan jij hier als slashparent halen voor je eigen huis? Deze maand laten Neel en Diederik ons achter hun voordeur kijken in Asse.

Diederik(40) en Neel(39) wonen samen met hun 3 dochters Mille(13), Jule(10) en Ide(5) sinds 2013 in hun nieuwbouwwoning in Asse.  Voor die tijd woonden ze in een huis amper een straat verder. Toen dochter Jule geboren werd, gingen ze op zoek naar een groter huis met voor elk kind een slaapkamer, een parkeerplaats voor de deur en een praktijkruimte voor Diederik, die advocaat is. Ze stonden net op het punt om een huis te kopen zonder tuin maar wel met een groot terras, wanneer ze van de familie van Diederik de kans kregen om een stuk bouwgrond aan te kopen. De rest is geschiedenis.


En wanneer is 't af?

Het gezin besliste om te bouwen met Blaf Architecten, een bureau dat erom gekend staat eigenzinnige en originele ontwerpen van de grond te krijgen. Zo werd het kruisvormig huis van Neel en Diederik opgebouwd met recuperatiestenen. Diederik wou witte crepi, Neel zwarte baksteen, de architect ging voor nog wat anders en kreeg zijn zin. Het bleek een fantastisch mooie en duurzame oplossing, maar wel eentje die niet door iedereen in de buurt begrepen wordt. Zo kregen ze al veel de vraag hoe en wanneer ze hun gevel verder zullen afwerken. 

Een huis groeit mee met de bewoners en dat is niet anders bij Neel en Diederik. Zo kregen de kamers van de oudste dochters al eens een make-over, die van Ide staat nog op de planning. En we weten hoe dat gaat met kinderen en chocomelk en boterhammen met smeerkaas al chillend in de sofa... Die is dus binnenkort ook aan vervanging toe. Vindt Neel. Wij vinden het, tussen ons gekwijl door, er allemaal best prima uitzien zo.


Waar Neel de mosterd haalt! 

De mosterd haalt ze waarschijnlijk in een buurtwinkel, maar de inspiratie bij het inrichten van hun huis haalt ze vooral op Pinterest en bij collega instagrammers. Neel's favorieten? ___katrien___, tessahop, sannehop, ...Wil jij ook achter je voordeur laten kijken? Stuur dan een bericht en wat foto's van je huis door naar redactie@maisonslash.be