Weet je nog toen we in de jaren ’90 met zijn allen liever een iconisch gat in onze pennenzak hadden dan in de ozonlaag? Awel mannekes, het klimaat en haar hittegolven blijven onze aandacht vragen, ook in bleeping 2020. There is still no planet B! Zo denken ze er bij AVA ook over! Daarom brengen ze net nu de duurzame en hippe Climate Change collectie schoolspullen op de markt. Want - geef toe - liever coole stuff in je boekentas dan een hete planeet! In elk geval, we vertellen je graag alles over hieronder. Maar, als je echt niet kan wachten: Hier is alvast een link naar de collectie!

Voor de groene griet en milieubewuste bro!


De Climate Change collectie van AVA bevat alles wat je kind nodig heeft om dé groene griet of milieubewuste bro van de klas te worden. Van ecologisch kaftpapier, etiketten, mappen, pennen tot turn- en pennenzakken: Ava heeft het allemaal, inclusief een belangrijke boodschap en duurzaam vervaardigd! Rode draad doorheen de collectie is een blauw-rode streepjescode mét een dieperliggende betekenis.  Die streepjes geven immers de evolutie van de klimaatopwarming weer in België van 1850 tot 2019. Amai! Vertel verder, Maison Slash!

Streepkes met een betekenis!


Ieder verticaal streepje staat voor één jaar en de kleur van het streepje geeft de gemiddelde temperatuur van dat jaar aan: blauw voor relatief koele jaren, rood voor relatief warme jaren. Zoals je ziet, we staan er momenteel niet bepaald goed voor, om het zacht uit te drukken. Maar … er is hoop! De jeugd (maar wij ook ze!) is immers kei hard begaan met het klimaat. Dat hebben we allemaal gezien en gehoord. Dit schooljaar kan je kind dus meteen een statement maken én in stijl een belangrijk boodschap verspreiden. Het verhaal achter die gestreepte pennenzak is trouwens ook een perfecte gespreksopener die eerste schooldag. Ge weet wel, als die tieners zo knullig naast elkaar in hun banken zitten. Remember? Lol!

Vetten bal, AVA!

We horen het jullie al denken: Seg die Climate Change collectie is die zelf wel op een ecologische manier vervaardigd? We vinden dat immers steeds belangrijker: van wasnoten, biologische voeding tot eco-friendly kledij. Er zijn overal duurzame alternatieven! Het is maar logisch dat we op steeds meer gebieden inspanningen leveren om de plasticsoep te verkleinen en om zuinig om te gaan met onze grondstoffen. Als jullie deze maand de hele waslijst aan schoolspullen beginnen te verzamelen, weet dan dat de Climate Change collectie ook gemaakt is van gerecycleerd materiaal! Vetten bal AVA! De hele duurzame en gestreepte rimram aan kaftpapier, mappen, pennen-en turnzakken staat nu online op de website. Of haast je naar je lokale AVA om totaal ecologisch aan het schooljaar te beginnen! Haast u, want wij willen het allemaal!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met AVA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.