Ondersteboven in de zetel, tussen de vuile sokken op de slaapkamervloer en zelfs op het toilet. Dat ze kunnen hangen, onze tieners. Elke plek in huis die ook maar een tikkeltje gezellig is, wordt al gauw omgedoopt tot chillspot. Vervelend wel, als je bijna in je broek doet en je puber zit te YouTuben in 't kleinste kamertje. Gelukkig is dat met deze 8 tips met een vingerknip opgelost. Want gezellige hangplekken creëren in een tienerkamer doe je zo!

Begin bij de basics: hangmeubilair

Gezellig en min of meer ergonomisch (álles is beter dan op die harde slaapkamervloer) hangen begint bij het uitkiezen van het juiste hangmeubilair. Zitzakken, hangstoelen, poefen en zetels. 't Is er in alle kleuren en maten, voor alle leeftijden en in alle stijlen.
Is een hangstoel aan 't plafond bevestigen geen optie? Dan is deze hangstoel met staander wat je zoekt. Gooi er een paar kussens in voor de gezelligheid en hupakee, klaar voor een goeie chillsessie!

Toch een stevig plafond om een hangstoel in te bevestigen? Deze witte hangstoel met franjes koop je hier. 't Ziet er een beetje uit als zo'n grote schommelstoel als in de speeltuin om de hoek, maar dan voor iets grotere kinders met een iets alternatievere smaak. Wij zijn fan!

Is jouw puber een sucker for gravity en belandt hij of zij op mysterieuze wijze overal chillend op de grond, ook al staat uw huis vol meubels? Ha, zitzakken en kussens to the rescue! Grote zitzakken om in te chillen, vind je hier of hier. Nog meer kleurrijke en stijlvolle kussens om de boel wat op te fleuren, koop je hier!

Is je tiener een echt buitenmens en parttime hippie? Dan is een combo tussen hangstoel en hangmat een topper! Hang dit pareltje op in de tienerkamer, zet er wat planten rond en je tiener waant zich zelfs in putteke winter in ons belgenlandje op een tropisch eiland.

It's all in the details, baby!

Hangmeubel, check! Maar uiteraard maak je met een hangmeubel alleen nog geen gezellige chillplek. Aanvullen met sfeervolle decoratie dus!

Gepersonaliseerde lichtletters, hoe tof is da?! Tip van de redactie: als je de letters R, U, I, M, U, W, K, A, M, E, R, O en P koopt, heb je meteen een goed verlichte kamer én met een beetje geluk is die zelfs altijd proper. 


Een huisdier, maar dan anders, met deze schone en duurzame koeienhuid als hip tapijt. En ge moet het geen eten of drinken geven. Alee, het tapijt he. Uw tiener wel.

Tapijtje tapijtje aan de wand... Euh, jahaa! Tapijten horen niet enkel op de grond. De mooiste wandtapijtjes scoor je hier of hier.

In dit artikel gebruiken we affiliatie links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!