Wij kunnen maar niet genoeg krijgen van mega mooie 'picture perfect' kinderkamers en bij elk bezoek aan Pinterest vliegt de drang om ons huis een hele make-over te geven dan ook serieus de hoogte in! De mosterd die we hier halen, delen we heel graag met jullie. Deze keer: de bohemian kinderkamer. Insert: duizenden hartenoogjes.

En zo’n mega mooie kinderkamer in bohemian style is helemaal niet moeilijk om ook zelf te maken! Gebruik deze 5 tips en hop, die 'Pinterest-perfect' kinderkamer is van jou (correctie: van jouw kind, uiteraard!).

1. Ga los met kleuren, maar echt looos

Mix en match. Hoe meer kleuren, hoe meer vreugd. Vooral oosterse tinten doen het goed in deze stijl. Denk aan donkerblauw, maar ook alle oranje-rood-roze tinten zijn een must. Je waant je zo in de souks in Marokko!

Je hoeft niet opeens alle meubels in de felste kleuren aan te schaffen. Enkele kleuraccenten in de kussens, vloerkleden of andere accessoires doen al veel!

(Foto: Pinterest)

2. Print op print op print

Mix en match en nog een keer. En deze keer ook met prints en patronen! Het kan misschien wat druk ogen, maar het zorgt wel voor een spraakmakend interieur. Eentje waar je zeker vrolijk van wordt!

(Foto: Pinterest)

3. Vliegende tapijten zijn een must! (Alé, soort van)

Nog zoiets typerend aan een bohemian interieur zijn de vliegende tapijten (lees: vloerkleden aan de muur). Da’s een super toffe manier van decoreren, en de kans dat je kind dat mooie tapijt vuil maakt, is veel kleiner.

Kleedt daarnaast de ruimte nog wat meer aan met andere stoffen zoals verschillende kussens en dekens en je bent helemaal good to go.

Wil je kind toch een echt vliegend tapijt? Hang het bed dan eens op. Easy peasy toch!? (ahum)

(Foto's: Pinterest)

4. Go for vintage

Trek er eens op uit en bezoek een kringloopwinkel of rommelmarktje. Wie weet vind je nog wel wat verborgen parels die helemaal passen binnen je bohemian interieur. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee ook. Ka-thing! Een vintage bedje of babytafel geven net dat tikkeltje meer authenticiteit aan je kamer. Niet zo into kringloopwinkels? Met nieuwe items met een vintage look kom je al ergens.  

Het gebruik van natuurlijke materialen in je vloer en meubels maken het helemaal af.

(Foto: Pinterest)

5. Een hemels hemelbed

Dé eyecatcher en niet te missen item in je bohemian kinderkamer is het hemelbed. Hallelujah! Het hemelbed op zich is al het hoogtepunt van je styling. Om het helemaal af te maken, zijn accessoires als lichtjes of leuke slingers ook zeker een optie!

Check nog massa's meer van deze meeeega mooie kinderkamers op onze Pinterest-account

Ben je meer fan van het jungle en tarzan gedoe, check dan zeker deze kinderkamers.


(Foto: Pinterest)