Kinderen groeien als kool. Dat moeten we jullie niet uitleggen. Maar die kinderen groeien dan ook, jammer genoeg, mega snel uit hun kleren. Ben je even lost in de wondere wereld van de kinderkleding en wil je dat je kleine er aanstormende zomer een béétje up to date uitziet? Check dan even deze vier trends op vlak van kindermode en voor je het weet heb je een mega fashionable kind rondlopen thuis.

Retro candy

Je moet het leven door een roze bril bekijken. En dat wordt met deze trend wel letterlijk genomen. De lichte pasteltinten die geïnspireerd zijn op de mode uit het verleden zijn nog steeds niet weg te denken uit de kledingkast. 

Zoete, lichte tinten als citroengeel en zalmroze zijn helemaal je van het deze zomer, en dat niet alleen voor meisjes. Ook jongens zullen de komende zomer deze pre-washed kleuren met liefde dragen (alé, misschien hé). Pink is the new black, da’s zeker.


(Foto: Pinterest)

Bohemian vibes

Geen fan van pasteltinten? Ga dan voor bohemian vibes: aardetinten, organisch katoen en linnen zijn niet weg te denken bij deze trend. Én het is bovendien nog eens goed voor het milieu. Thumbs up!

Voeg daar nog eens flared pants, kleding met ruffles en fringes aan toe en je mini is helemaal klaar voor de zomer.


(Foto: Pinterest

Mix & Match

Trend numero très: prints. Niks nieuws onder de zon, zou je denken. Is het ook niet. Maar dit jaar geen vreemde opdrukken, wel mooie printjes in verschillende thema’s. T-shirts met raketten? Boten? Een haaienmotief misschien? Of een broek met panterprint? Je hoort het al, voor ieder wat wils!

Daarnaast zijn happy prints met sterke boodschappen ook een ding. Positive vibes all the way! Tip: mix & match (lees: minder kopen en meer mixen). Ja, ook verschillende printjes met elkaar combineren. Dat kan helemaal. Da’s niet alleen mega origineel maar ook beter voor het milieu én je portemonnee.

(Foto's: Pinterest)

Sporty spice meets minimalistisch meets colorblock

Wanneer je verschillende trends met elkaar gaat combineren ontstaat er alweer een nieuwe trend. En zo blijven we bezig. Is je kind meer van het sportieve type maar krijg jij een heuse crisis als hij/zij voor echt élk evenement die verdomde jogging wil aanhouden? Open je ogen en oren dan even.

Deze trend haalt inspiratie uit de sportwereld, met comfortabele looks en elastische afwerkingen. Het is alsof je gaat sporten, maar dan in stijl.

Het wordt gekenmerkt door strakke lijnen, felle primaire kleuren en grafische prints. Een coole sportieve outfit in een cleane stijl. Helemaal we-gaan-naar-de-bomma-op-zondag-en-ik-wil-mijn-kind-iets-deftig-maar-comfortabel-aantrekken-proof, dus. 


(Foto: Pinterest)

Nog inspiratie voor kinderoutfits nodig? Neem dan zeker even een kijkje op ons Pinterest-account.