Mechelen is compact, gezellig én ambitieus. Reden te meer om hier eens keihard te gaan shoppen met je little family. Daarom gezocht én gevonden: de enige echte #parentfriendly shoppingroute van Mechelen!

Winkelen met je kinders, het is in praktijk helemaal anders dan in je hoofd. Verwacht dat je misschien in totaal 1 winkel doet en vervolgens 3 chocomelken moet tanken. Vandaar dat onderstaande shoppingroute uit ongeveer evenveel #parentfriendly horecazaken als winkeltjes bestaat. Ha! 

We starten op de Vijfhoek en de Onze Lieve Vrouwestraat. TnrZp6tOJVsRe9rBSIhNkmqOCqzDaJQrGKD13Rgg.jpeg

Lily

Lily is intussen een begrip in Mechelen (en Oostende). Deze damesboetiek is een must als je in Mechelen bent. Je vindt er hippe kleding en accessoires voor jezelf en je interieur. De vriendelijke shopladies geven je graag advies of stylen je van top tot teen. Kon je geen keuze maken en spookt dat ene jurkje nog steeds door je hoofd? Good news, want Lily heeft ook een webshop!

Lily, Onze-Lieve-Vrouwestraat 120, Mechelen

Tw7xaUz5NAYHvNrRfxzVmAl846wuSzg9MUBwyYpi.png

www.shoplily.be

Goldfish

Aaahhh, kinderkleding. Een heerlijke (budget-vretende) verslaving noem ik het. Bij Goldfish kan je je hartje ophalen als je je koters graag in het nieuw steekt. De online kinderwinkel heeft sinds een paar jaar ook een stenen winkel waar je terecht kan voor de beste outfits voor je mini’s. En terwijl jij en de kinderen door de rekken snuisteren, kan je man chillen op het Goldfish terrazza bij mooi weer.

Goldfish, Onze-Lieve-Vrouwestraat 118, Mechelen

qe4nrhDF8FB7D2bQegARh57YpPvmM32SXFaegvfW.jpeg

www.goldfish.be

Zoet

Nood aan wat zoetigheid na al dat geshop? (en we zijn nog maar 2 adressen ver, told ya!) Dan ben je bij Zoet aan het juiste adres. Het interieur is net zo om te snoepen als al de zoetigheden die ze verkopen. Hier is een groot 'blijven-plakken'-gevaar. 

Zoet, Onze-Lieve-Vrouwestraat 108, Mechelen

q4Pp44JHhJPogXwdiL17USVEVta21NSqWn6Yc5RF.jpeg

www.snoepzoet.be

My Ex Boyfriend

Vintage furniture, interieuraccessoires, juweeltjes,… kortom allemaal hebbedingen waar je blij van wordt. Hier kom je zelden buiten zonder iets. Al is het maar een kaartje of poster van het leuke merk All the way to say. 

My Ex Boyfriend, Onze-Lieve-Vrouwestraat 106, Mechelen

aJ6rexSuPyPMZU3sOHA04KqJDLksGSWDjfKWZkar.jpeg

www.myexboyfriend.be

L’eef store

Gloednieuw in Mechelen is L’eef store. De multibrand store van Evelyne Van Landegem. Kleding, schoenen en accessoires voor de elke vrouw die een beetje van fashion houdt. En in een prachtig pand!

L’eef store, Onze-Lieve-Vrouwestraat 46, Mechelen

QVymzKpBWYXB8XJTb58QFePp9vrUXyOH7k0qVdHp.jpeg

Blossomhouse

Blossomhouse is het kleine paradijs van Sarah. Verwacht je aan zorgvuldig geselecteerde collecties,  accessoires en de mooiste juwelen die je graag jezelf cadeau wil doen. Vooral de vriendelijke persoonlijkheid van gastvrouw Sarah laat je steeds weer terugkomen. 

Blossomhouse, Onze-Lieve-Vrouwestraat 41, Mechele

LrFYVh728BLG9FXXpXFBrQwD6c0TSkDgt7SJpTxk.png

Kaffee Ine

Als je het ons vraagt, de beste koffie van Mechelen! Alweer tijd dus voor een koffiepauze. Zak lekker weg met een haverlatte of een cappuccino terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek of een gezelschapspelletje spelen. 

Kaffee Ine, Onze-Lieve-Vrouwestraat 6, Mechelen

jD2NYqkSC0HrmE7czmh19FTxzbwqQQySCwMwnyFK.jpeg

Steek de Korenmarkt over naar de Adegemstraat.

Sneak

Sneakers in a bar. Dat kan je verwachten van Sneak. Je vindt er originele sneakers van oa. Fiamme, Woden, Volcom  en 10 IS voor mannen, vrouwen én kinderen. De palmboom versie van 10IS staat alvast op mijn verlanglijstje voor Lex. Tijdens het passen kan je genieten van een koffie of iets fris. Want Sneak is ook een bar. 

Sneak, Adegemstraat 17, Mechelen

Frd61eaqV4bnQIwC1KiEqwENKNd9Fcnjehwdc2R9.jpeg

www.sneak.bar

Ga terug richting Korenmarkt en sla linksaf naar de Guldenstraat. 

Niki’s Bakery

Persoonlijk vind ik Niki’s Bakery een echte aanwinst voor Mechelen. Want naast het – ook overheerlijke – gebak van Les Tartes de Françoise dat je even verderop in de Hoogstraat vindt, ontbrak het in Mechelen nog aan een artisanale bakkerij. Bij Niki’s Bakery vind je homemade gebak, koekjes en granola. Oh, en de repen van Tony’s Chocolonely… Need I say more? 

Niki’s Bakery, Guldenstraat 16, Mechelen

tHcp1xDI87nul4m97Q191wKMGTXVuOOHF0QJ5nI5.jpeg

www.nikisbakery.be

Wandel verder richting Ijzerenleen

Bugs and Bees

Nathalie realiseerde haar droom met de opening van deze kinderschoenenwinkel. Samen met jou en je zoon of dochter gaat ze op zoek naar het geschikte paar schoenen. En met collecties van oa Maa, Veja, Angulus, PèPè,… heb je keuze te over.

Bugs and Bees, Ijzerenleen 65, Mechelen

Fj8hL0cbUzcMIykjEMsqgTiIvsIIhJZRwGe6MGNI.jpeg

www.bugsandbees.be

Steek over naar de Vismarkt. Tijd voor een terrasje. Vanaf de Vismarkt/Haverwerf kan je een boottochtmaken over de Dijle. Een aanrader bij mooi weer!

Simple

Het pand van Simple springt in het oog op de Vismarkt. De grote etalages nodigen uit om eens binnen te springen. Je vindt er de mooiste interieurmerken en woonaccessoires zoals Hay, Ferm Living, String, Muuto, Ligne Roset en nog veel meer. En terwijl jij rond snuistert, kunnen je kinderen zich uitleven op de Vismarkt. 

Simple, Vismarkt 2-4, Mechelen

RmaubBSuDJijyEdd0iLKsOgfcj7RmEfJhXdapgIO.jpeg

Sister Bean

Lunchtijd? Bij Sister Bean ben je aan het juiste adres. Gezonde lunches, lekkere koffie, heerlijk dessert. En helemaal kidsproof want er zijn gezelschapsspellen en aangepaste toiletten voorzien. Ben je ook op zondag nog in Mechelen? Dan moet je zeker de brunch proberen!

Sister Bean, Vismarkt 26, Mechelen

u7HqoZJgpU5jjTiT8Ez2mRWSffCS96viSZd6Av4c.jpeg

Loop via de Melaan waar je kan genieten van de waterpiano richting Minderbroedersgang.

KUUB

Kuub is een cultuur café: lekkere drank met af en toe een concertje bij, een dichtlezing of een andere culturele activiteit. Bij mooi weer is dit the place to be, want Kuub heeft een zalig terras waar de kinderen zonder problemen kunnen rondlopen (lees: autovrij).

Kuub, Minderbroedersgang 3A, Mechelen

www.dekuub.be

Hebben de kinderen nog niet genoeg gespeeld? Steek dan de straat over richting ‘de grote gele kabouter’ zoals Lex het noemt, ofwel het Opsinjoorkezoals dit speelstandbeeld officieel heet. Hier kunnen ze naar hartenlust klimmen en klauteren terwijl jullie even de voetjes laten rusten in het gras. Het zicht op de Sint-Romboutstoren krijg je er gratis bij.

Wandel via Onder-Den-Toren riching Grote Markt en Ijzerenleen. In de Geitestraat vind je ons volgend adresje.

Poulain Carmin

De 2 dames van Poulain Carmin ontvangen je met open armen om je van top tot teen in een nieuwe outfit te steken. Trendy kledij voor madammen met pit, dat kan je bij hen vinden. Merken zoals FRNCH, Bobbies, MbyM, IKKS,… Verwacht je aan eerlijk advies en een goed gevulde shoppingzak. En ze hebben ook een aanbod voor grotere maten (tem maat 46).

Poulin Carmin, Geitestraat 20,Mechelen

RtrOPfz1LVYe2KLP1HKphOvnSA8Ylk4MxJ2duY2O.jpeg

www.poulaincarmin.com

Wandel richting Bruul en steek de Botermarkt over richting Muntstraat. 

Atelier Bébé

Bij Atelier Bébé vind je alles voor de baby- en kinderkamer: meubels, decoratie, verlichting en accessoires. Je kan er ook terecht voor een geboortelijstje. 

Atelier Bébe, Munststraat 9, Mechelen

AxwUMqgVbp6GKh8oo7N7ikWtB3yboQF8WVWXx5TQ.jpeg

www.atelierbebe.be

Colorfool

Op de kruising van de Muntstraat met de Huidevetterstraat in het voormalige Notarishuis vind je Colorfool. De eigenzinnige woonwinkel van Boud. Betaalbaar design, daar staat hij voor. Op zoek naar een nieuwe zetel, tafel of stoelen? Of gewoon een leuk accessoire om je living te pimpen? Je vindt het hier allemaal. Spring dus zeker eens binnen, je zal aangenaam verrast zijn.

Colorfool, Huidevetterstraat 3, Mechelen

M3bnBIOTVEKw1qRVXT7XDve0r5ldVq8GEmxerzFy.jpeg

www.colorfool.be

Wandel via de Munstraat terug richting Leermarkt.

Noen

Misschien wel ons favoriete adresje als het op koffiebreak en lunch aankomt. Je kan ons op zaterdag dan ook erg vaak vinden bij Noen voor een toast kipcurry of spiegelei met guacamole. Jolijn en Bart zijn ook het duo achter Eiskreem. Je kan bij Noen dus ook terecht voor een ijsje of homemade gebak. Wil je graag een plekje voor de lunch? Kom dan zeker op tijd, want bij Noen zit het altijd goed vol. 

Noen, Leermarkt 24, Mechelen

QBpf5fYHp1x3HZpF5bUByQE9lvLECxK6LbyVYPaR.jpeg

www.denoen.com

Via de Leermarkt wandel je naar de Kruidtuin. Een groene long in het Mechelse centrum. Heerlijk park om even te rusten, of om te ravotten in de speeltuin of op de vele graspleinen.

Aan de ingang van de Kruidtuin op de Bruul vind je de aubetteswaar Kafee Ine Take Awayen de #mlkshkbargevestigd zijn. Altijd interessant als je nood hebt aan een koffie of zin hebt in een milkshake van Eiskreem. En je kan het gewoon meenemen naar het park. 

Nog niet uitgewandeld? Dan kan je van hieruit makkelijk naar het Dijlepadvoor een wandeling op het water. Het Dijlepad brengt je van de Bruul naar de Vismarkt. 

Nog niet uitgeshopt? Verken dan zeker ook de Bruul, uitgeroepen tot mooiste winkelstraat van Vlaanderen!