All right!! We maken ons stilaan allemaal klaar om helemaal los te gaan op 7 oktober! Want die Family Rave Party, wordt hét feest van het jaar. Een plaats en tijdstip waarop we schaamteloos nostalgisch gaan feesten. Ongeveer twintig jaar na datum grijpen we weer terug naar onze jaren 90 herinneringen. Sterker nog, het wordt géén kinderfeest, het wordt géén groezelige fuif, maar het wordt één vette party waar we onze fantastische jeugdherinneringen naadloos de wereld van onze kinderen binnenloodsen.

Maar dan... Voel je het al? De druk die de combinatie van social media en festivals met zich meebrengt? What to wear? And most importantly; de kinderen? Awel, wij dagen iedereen uit om helemaal nineties-style te gaan. Ga eens heel even terug naar de tijd waarin je stijf van de stress in de klas zat omdat je Tamagotchi honger had. De tijd waarin je op zondagochtend het vriendje van X beter leek te kennen dat zijn "Ken je vriendje"- teamlid dat door Ingeborg op de rooster werd gelegd.Ga weer helemaal terug naar de Spice Girls, gameboys en Flippo's. Stap Soundmixshow-gewijs de deur naar je jeugd binnen en kom met alle toeters en bellen weer buiten.

Slashparent Katrien serveert jullie graag dè 8 trends uit de jaren 90 waarmee jullie schitteren op onze Family Rave Party. (En waar je je niet moet voor schamen, want ze zijn weer helemaal in!)

Chokers

Tegenwoordig zijn ze het handelsmerk van Bella Hadid, Selena Gomez en andere Instagram stijliconen. Maar die chokers, dat droegen wij dus al he! Die droegen we liefst met een bloesje met 'spaghettibandjes' dat onze navel net niet bedekte en met een opgeknipt carré kapsel. Voor de echte durvers werd ook de pot gel bovengehaald om de achterkant van dat kapsel (mogen we dat zo noemen?) van piekjes te voorzien. En speldjes... Veel speldjes.

Jup, die choker is weer helemaal terug van weggeweest. De rest iets minder.

een overdaad aan kleuren en prints

Jaja, kijk maar eens goed en haal snel die fotoalbums boven. Want zó hebben wij er allemaal bij gelopen! Fel rood, geel, paars of oranje, dat was zot cool in den tijd. En combineren? Daar moest je je hoofd niet over breken, want alles was toegestaan! En oh ja... Als je een gat in je broek viel was er niemand boos, want de patches om erover te naaien lagen standaard bij onze moeders in de keukenschuif.

Palmbomen in je haar

Dit is toch gewoon hét beeld van onze jaren 90 lagere school klasfoto! Ik heb van mezelf een hele collectie foto's die hier perfect zouden kunnen inpassen. Geef toe: hoe cool zou het zijn om je dochter op deze manier te stylen voor haar eerste big party. In de Noxx dan nog wel!

Buffalo's, OMG!

Eerst moesten we ze allemaal hebben, daarna werden ze uitgespuwd als te lelijk, te onflatterend en te hoe-hebben-we-dat-ooit-in-ons-hoofd-gehaald en nu zijn ze gewoon weer terug! De sneakers met plateauzool, waarvan de Buffalo echt wel een signature shoe was, zijn weer overal te koop! En we dragen ze allemaal opnieuw alsof er niks gebeurd is. Zou jij je er weer aan wagen?

Ziekenkasbril, denim

Die brillen die we droegen! Le-gen-darisch! Bij sommigen zelfs het beentje van de bril weer aan het montuur geknutseld met plakband ofzo. Wij vonden Steve Urkel toen fout, maar als je het met je aan 2018 aangepaste ogen bekijkt, moeten we nadenken wie er echt fout was. Steve, je was een held!

Die denim vesten, liefst een beetje oversized, begrijpen we ook weer helemaal. Denim on denim, het is een trend die ik vandaag graag weer omarm. Liefst een comfortabele mom-jeans (zoek maar eens op!), sneakers eronder en we zijn weer hip en helemaal mee!

dè Heuptasjes

We noemen ze ook fanny packs. Klein genoeg om comfortabel te zijn, net groot genoeg om onze life saving objects zoals smartphone en geld in mee te nemen. Ook die zijn weer massaal in de winkelrekken van de grote ketens (Zara, H&M...) te vinden. Haast u, want ze zijn snel uitverkocht. Deze is écht een must als je je voorneemt om je helemaal te geven op de dansvloer zaterdag. 

ne Jogging

Waar is de tijd dat het sociaal aanvaard was om met een fel gekleurd trainingspak je boodschappen te doen? Dat je geen uur voor de kleerkast moest staan twijfelen wat je kinderen nu weer aan te doen of welke combinatie te maken. Gewoon een jogging of een training aan en voilà, de straat op! Geen hond die raar keek.

Dus, lieve Slashparents, neem massaal uw fotoalbums erbij, ga eens kijken op zolder bij uw ouders. Wie weet ligt de perfecte nineties outfit daar gewoon op jou te wachten. En zoniet, loop eens naar de winkel. Want jaren 90? Da's weer hip, mevrouw. 

Tickets voor de Family Rave Party kan je hier kopen!