Moeder Natuur zegende ons de voorbije dagen met een dik pak zalige sneeuw. Ideaal weer om je kinderen even uit te laten en weer een paar extra uurtjes af te kruisen op onze #1000UurDeDeurUit tracker! Na het lezen van dit artikel heb je alvast geen enkel excuus meer om niet instant naar buiten te rennen. Trek die sjaals, handschoenen en mutsen aan en maak één van deze 10 originele 'sneeuwmannen'. Snel, voor al die sneeuw alweer verdwenen is!

1. Op z'n kop 

De wereld staat al een tijdje op zijn kop. Tijd dus om ook onze sneeuwmannen hieraan aan te passen. Als je met dit idee aankomt, zijn je kinderen vast ondersteboven van je kunsten!

2. Sneeuwspoken 

Hoe schattig zijn deze spookjes?! Maak een eenvoudige sneeuwberg en gebruik fietslichtjes of glow in the dark sticks als oogjes. Niet schrikken als je 's avonds nog eens door het venster kijkt! 

3. Too cool for you 

Deze sneeuwman is té cool en dat zullen je kinderen de max vinden. Leef je helemaal uit en geef nu ook je sneeuwman maar eens een coronakapsel! 

4. Een nieuw huisdier 

Zaagt je kind al even om een nieuw huisdier? Laat het hen dan nu zelf maken! Het grootste voordeel? Deze versie maakt je zetels niet kapot en maakt geen lawaai. 

5. Sneeuwshark 

Loopt je kind de hele dag mee te brullen met baby shark (nee, je bent dat lied nog niet vergeten!)? Laat hen dan even een echte haai maken in de sneeuw. Wist je dat je sneeuw gewoon kan schilderen met wat water en een druppeltje kleurstof? 

6. Unicorn

Eerder fan van fantasiedieren? Deze unicorn past als mythisch wezen ideaal in het magische sneeuwlandschap! 

7. Bah la la la la! 

Nog zo'n Disneyheld die ideaal is om in de sneeuw te bouwen is Baymax, de schattige robot uit Big Hero 6. De sneeuwversie is minstens even knuffelbaar als het echte exemplaar! 

8. I see faces 

Nu (bijna) iedereen van thuis uit werkt blijft die auto toch maar gewoon op de oprit staan. Dus kan je er maar beter een kunstwerk van maken! Wedden dat iedere voorbijganger er spontaan van begint te lachen? 

9. Dino's in de ijstijd

Willen je kinderen het liefst van al met sneeuwballen gooien maar heb je geen zin in een drama? Laat hen dan gewoon dit skelet namaken op de muur! Je kinderen kunnen zich uitleven door te gooien, maar doen dat deze keer gelukkig niet op elkaar. 

En na al die buitenpret kunnen jullie binnen verwarmen met nog meer sneeuwmannen voor in jullie chocomelk. Gelukkig zijn ze deze keer gemaakt van marshmallows.