Zondag is het moederdag! En ook sommige-scholen-hebben-deze-keer-geen-knutselwerkje-kunnen-voorzien-dag! Even vergeten? No worries, zotte tijden voor iedereen! Maar deze dag laten voorbij gaan zonder schattig (en soms knullig) knutseltje van je kapoen? No way! Met deze dingen, die je 99 procent zeker in huis hebt, maak je in een race tegen de klok met je kinders toch nog een zelfgemaakt cadeautje voor mamalief! Een boeketje bloemen uit papier of een heerlijke scrub, check hier hoe je dat allemaal voor elkaar krijgt. Ready? Begin er dan maar aan! Want zondag is D-day!

Zelfgemaakt bloemenboeketje

De bloemenwinkels in de buurt gaan net een dagje te laat weer open voor een moederdagboeketje. Maar no worries, laat de bloemist in jezelf los! Pluk samen met je koter wat bloemen in de tuin, langs de weg en vooral niet in de voortuin van de boze buurvrouw. Wat je naast bloemetjes nodig hebt? Fancy inpakpapier, voor een échte professionele boeketlook! Of nog leuker: laat je koter los op saai papier met kleurtjes en stiften. Inpakken is geen makkie, maar op deze manier doe je het! Is er enkel onkruid te vinden? Hier vind je een tutorial van hoe je zelf bloemen maakt uit papier!

Bron: Club Crafted

Vrolijke vlindertas

Happy opstaan? Dat willen we allemaal, toch? Ergens achteraan in de keukenkast nog een saaie witte mok staan? Grijpen maar! Een beetje verf op die minivingers van je koter en je tovert hem zo om tot een schattige vlindertas. Steek er als extraatje nog wat van mama's favoriete snoepjes in! De tutorial vind je hierzo! Geen saaie tassen in huis? Een bloempot vol vlinders klinkt ook niet slecht. 


Bron: The Best Ideas For Kids

Bruisbal

Na een druk en stressvol dagje chillen in een warm bad, welke moeder doet dat nu niet graag? En een bath bomb, die maakt het nóg ontspannender. Oké, we geven het toe, misschien heb je hiervoor niet álles in huis. Gedroogde bloemen bijvoorbeeld, dat tovert niet iedereen uit zijn achterzak in gesloten-winkel-tijden. Gelukkig dienen die als versiering en kan je ze perfect weglaten. Olijfolie, een siliconen vormpje, frisdrank en citroen? Hier is de kans al groter dat je aan het ja-knikken bent. Wil je nununu zo'n schattige bruisbal in elkaar flansen? Check hier hoe je dat doet!

Bron: Club Crafted

Bodyscrub

Zonder bad in huis (eerst en vooral: hoe overleven jullie dat?!), wordt een bath bomb natuurlijk een beetje moeilijk. Gelukkig zijn er nog zalige scrubjes, die perfect zijn voor in de douche. Simpelweg heel veel suiker mengen met wat olie en een citrusthee en zeg hallokes tegen een zacht babyvelletje! Liefst toch alle stapjes op een rijtje? Hierzo!

A pumpkin and a princess

Bloempotje van wasknijpers

Eentje voor peuters die zot zijn van verven en mama's die fan zijn van een mooi plantje in huis. Nog een paar houten wasknijpers en een leeg blikje op overschot? Exact wat je hiervoor nodig hebt. Schilder alles in verschillende kleuren, zet de wasknijpers vast op het blikje en je hebt een kleurrijk bloempotje! Perfect voor een kruidenplantje!

Bron: Bengels

Handafdruk juwelenbakje

Graaf eens diep in de knutselbak en ga op zoek naar (gekleurde) klei! Maak uit klei je handafdruk en na twintig minuutjes bakken in de oven, haal je er het leukste juwelenbakje uit. Nog een zelfgemaakte ketting voor erin en scoren maar bij die moeder (die we vanaf nu nooit meer moeten helpen bij het zoeken naar haar verdwenen paar lievelingsoorbellen)! Helemaal overtuigd nu? Hier vind je hoe je het in enkele simpele stapjes maakt!

Bron: Rhythms of Play

Papieren plantjes

Moeders hebben soms écht geen tijd om ook nog eens alle plantjes in huis van de nodige verzorging te voorzien (geweldig excuus ook om een gebrek aan groene vingers te verbergen). Maar een hippe aloë vera of een schattige cactus lijkt tegenwoordig wel een must. Gelukkig kan dat helemaal uit papier! Je hebt nodig: papier in alle kleurtjes (vooral groen, duh), niet gekookte rijst en de bloempotten waar al die arme plantjes voordien het leven hebben gelaten. Haal hier je inspiratie!


Bron: The house that Lars built

Koordkunst

Toch nog een beetje old schoolvibes bij deze! Koordkunst nog niet moe? Super leuk om te doen en nog leuker om de mutti mee te verrassen. Je hebt nodig: een houten plankje, verf, nagels, een hamer en gekleurde draad. Denk even na over een concept: een hartje, zonnetje of misschien wel de outline van mamsie's hoofd (eentje voor de échte pro's in dit vak). Teken iets uit op papier en hamer erop los! Alle nagels verbinden met wat draad en de klus is geklaard! Vergeet niet het houten plankje in een toffe kleur te schilderen! Check het volledige gedetailleerde stappenplan hier!


Bron: Crafts By Amanda

Kaarshouder

Welke mama houdt er nu niet van een gezellig kaarsje tijdens het televisiekijken? Laat zo'n kaarshouder maken nu net iets zijn wat elk kind kan (met een beetje hulp). Maak zoutdeeg, kneed het in een leuk vormpje, maak in het midden een putje voor een theelichtje en versier met knopen, diamantjes of strijkparels. Liever een kleurrijkere boel? Gekleurd zoutdeeg is ook een optie!


Gepersonaliseerd keukengerei

Een perfect moederdagcadeautje voor de moeders die graag in de keuken aan de slag gaan. Houten lepels hebben we allemaal en geef toe, echt vrolijk zien die er niet uit. Geef ze een make-over! Afplakken met tape en schilderen maar. Of dippen in de verfpot. Zo simpel kan het zijn. Voor de echte kunstenaars: schilder bloemetjes, hartjes of andere figuren!


Bron: Earnest Home Co

Eierkarton bloemetjes

Transformeer een doodgewone eierdoos in een felle bloem. Heb je kippen in de tuin rondlopen die je voorzien van lekkere verse eitjes (lucky you), dan ga je hoogstwaarschijnlijk zo'n dozen niet meer in huis hebben. Toch helemaal verwonderd van het eindresultaat? Ga, social distancing gewijs, eens bellen bij de buren voor zo'n doos!


Bron: I Heart Arts N Crafts

Silhouette

Een knutselwerkje met een schattige foto van je kapoen is boring in vergelijking met een arty farty silhouette. Ideaal voor moederdag en ook nog eens poepsimpel om zelf te maken. Een foto van je kind in zijaanzicht, verf en een doek, dat is wat je nodig hebt. Geen doek in huis? Met stevig karton of een glad stuk hout gaat het ook! Hier vind je alle stapjes!


Bron: Christina Williams

Homemade siroop

Een mamsie thuis die fan is van én wijn én koffie én zoetigheden. Stop met zoeken, het perfecte cadeautje staat hier voor je neus! Lege wijnflessen, dat is wat je nodig hebt. Maak zelf lekkere zoete dingen om 's ochtends bij de koffie te doen. De lekkerste smaakjes voor in de flessen vind je hier!


Bron: A Beautifull Mess

Handafdruk bloemenboeket

Wat is er schattiger dan die minihandjes van je kadee? Inderdaad, helemaal niets, dus maak er een kunstwerkje mee! Drie dingen heb je nodig: kleurrijk papier, een schaar en een lijmstift. Het resultaat: plakkerige handjes en een gelukstraan van mama! Een iets moeilijkere versie in 3D vind je hierzo!


Bron: The Best Ideas For Kids

Nog meer leuke knutsels om mama mee te verassen vind je in dit artikel!