#bewustevisweek? Da's niet alleen vis op je bord, maar ook een schoon viske in de zetel! Maak je eigen vissenstaartdekentje en ga lekker chillen op de zetel. Samen 'Finding Dory' of 'Free Willy' kijken, was nog nooit zo relaxed!

Oh, extra bonuspunten, want voor deze vissenstaart gebruiken we een fleecedekentje (ligt in zowat elke Vlaamse zetel) en stofoverschotjes. Want there is no excuse for single use!

Wat heb je nodig? 

 • Een fleecedekentje (ahja!)
 • enkele restjes stof (denk: kussenslopen, dekentjes, te kleine kledij of gordijnen
 • een oud t-shirt of boordstof (te koop in de stoffenwinkel)
 • het patroon dat je onderaan dit artikel kan vinden
 • een printer voor het patroon
 • een naaimachine

djFVqC7EQjkoApQkxfXI8Z0WZLrN3y90eqX0QfOA.jpeg

 Hoemaakjeda?

 1. Print (zonder vergroten of verkleinen) de patroondelen en kleef de bladen aan elkaar. Ze overlappen een beetje. De volgorde kan je vinden op de verkleinde schets en het testvierkantje moet dan 5 cm op 5 cm zijn. 1ygYNv8KSs5O333AcQPDfKKWnDECSb2KQyBHBbY1.png

 1. Knip de restjes stof in repen van 65 cm breed. De hoogte kies je zelf. Heb je smallere repen, dan zal je er meer nodig hebben.

 2. Leg twee repen met de mooie stofkanten op elkaar en stik ze op één cm van de rand aan elkaar met een rechte steek. Herhaal tot je een hoogte hebt van 120 centimeter.

 3. Neem het patroon erbij. Let op: het is maar een halve staart! 
  Vouw de lap die je naaide dubbel en leg het patroon tegen de vouw.
  Knip op (ongeveer) 3 cm rond het patroon. Knip ook 2 staarten uit het fleecedekentje.

  VzcRNbdFfjX0l0DcjukkW4Wsn8QMjwjSHikoXbTb.jpeg

 4. Je hebt nu 3 staarten.

 5. Leg de staart uit de repen plat op de grond of op een tafel met de mooie kant naar onder. Neem een tweede staart en leg die met de zachte kant naar boven. Speld en naai de twee staarten aan elkaar met een rechte steek.
 6. kMcbho44RjTLMtE8rpiwkMhZzaUpnCxBec48VdEO.jpeg


 7.  Leg de (dubbele) staart met reepjes met de mooie kant naar boven (de zachte kant ligt onderaan). Leg de laatste staart met de mooie kant naar beneden op de reepjesstaart en speld vast.

 8. Stik door de drie staarten tegelijk. Keer binnenstebuiten en controleer of je overal door alle lagen stikte.

 9. Keer de voering naar buiten en knip de randen bij.
  In de bocht tussen de vinnen zet je kleine knipjes loodrecht op het stiksel, maar let op dat je niet door het stiksel knipt.
  Draai de staart opnieuw binnenstebuiten en duw in de vin de bochten goed. Eventueel kan je de staart strijken.

  cttcULkjfHwIg2GgrIE3Uw7zgRYP0YHbsz9wMEJN.jpeg

 10. Neem het t-shirt en knip een strook van 20 cm onderaan van het t-shirt of 20 cm van de boordstof.

 11. Vouw de boordstof dubbel en schuif hem met de onafgewerkte kant over de vissenstaart. Speld vast terwijl je de stof wat rekt.

 12. Naai de boord aan de staart.

 13. En huppakee! Je bent klaar om de ze(e)tel in te duiken! Xcwd8ynIdDTR0E29zumMkDmnQXu8CBvAOsDE2K8b.jpeg


kO9K1Yrwl79NDsYlvprpGj8fu5Ae2MaTCiybE4fe.pngVoor dit artikel werkte Maison Slash samen met MSC en ASC voor de #bewustevisweek. We publiceren hier enkel artikels die bij ons/jullie passen en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.