Beeld je even in: het is kerstavond, of nieuwjaarsdag, je bent druk in de weer om een vijf gangen menu op tafel te krijgen en tegelijkertijd moet je ook het reilen en zeilen van de voorbije 3 maand in een halfuur uitleggen aan je schoonouders. En nee, daar stopt het nog niet. Want er lopen ook nog is een aantal (ietwat verveelde) kinders rond die, ondanks jouw beste poging met cheesy kerstmuziek, het enige geluid produceren dat te horen is doorheen het hele huis. Wij hebben een oplossing!

Wat als wij jou vertellen dat je op die drukke dagen zo heel efkes niet op uw kinders moet letten, en gewoon verder kunt doen met al de rest van de heisa. Jazeker, wij hebben enkele ideetjes om die kleine brokken vol energie aan 't werk te zetten en een tijdje bezig te houden. Het is allemaal al stressy genoeg hé die feestdagen, dus gun jezelf deze hacks aka leuke bezigheden voor je kinders.

Paperplate santa hoofd

jwNp86H40FR0sjJrpHJWOci3ZF3LciAJS2TH5JCU.png

Wat je allemaal niet kan doen met wegwerp kartonnen bordjes, zie hier alvast ons idee! Allez, het zalige idee dat we via deze blog voor jou gevonden hebben, bedoelen we dan.

wat hebde nodig?

 • Kartonnen bordjes
 • Watten
 • Een schaar
 • Lijm ( Pritt of vloeibare lijm)
 • Rood papier
 • Houten stokjes (je weet wel, zo diegene die je in een petit gervais'ke zou steken om een ijsje te maken)

hoedoededa?1S4qAeghWcFNOtKwv2cUsO0G31xQl9H4CzhtcRIl.png

Knip uit het kartonnen bordje, in het midden, een grote cirkel uit. Lijm onderaan het bord enkele watjes, die uiteindelijk jouw kerstman-baard zullen vormen. Kleef ook een houten stokje vast langs de 'achterkant' van het bordje, zo heb je een houvast voor het masker!

Knutsel een kerstmuts uit het rode papier en kleef hierop ook, zowel boven-als onderaan, enkele wattenpropjes. 

Nu moet je enkel nog de kerstmuts en het bordje tot 1 geheel kleven, en hup: klaar! 

Popt er op los!

PlBeZrF3M55nEEi6YswohhTyIbeVH9TYbxTkUaR8.png

Wie feest zegt, zegt confetti en glitter en dus ook home-made poppers! Ze zien er niet alleen super tof uit, je hebt meteen ook de avondactiviteit voorzien zonder er zelf iets aan te moeten doen. Ha, dubbele win. Check hier waar we onze inspiratie gehaald hebben.

WAT HEBDE NODIG?

 • Lege wc- rolletjes
 • Een leuk stuk touw (bijvoorbeeld een kleurrijk cadeaulintje)
 • Crêpepapier in verschillende kleuren
 • Een schaar

HOEDOEDEDA?

Knip een deel van het crêpepapier in dunne strookjes, om zo vervolgens in kleine stukjes confetti verder uit te knippen.

fXQ3j7XLvmoyEJLMicpckMuaXzI20DtMvIWhltl9.png                  5rvCGoMTKcctD6KvoEJAgJdMWi7g79zmYUxg5EJs.png

Knip een wc-rolletje in de helft, en leg beide helften op een stuk crêpepapier.  Rol daarna het crêpepapier rond de wc-rol-helftjes. 

Knoop langs een kant van de rol het uiteinde vast met een stukje lint of touw. Vul nu eerst de wc rolletjes met de zelfgemaakte confetti tot ongeveer de helft. Ja, tot de helft van een helft wc-rolletje. 't Is hier van aandacht bijhouden hé.

Knoop het andere uiteinde van de popper nu ook vast met een lintje en je bent helemaal klaar om te poppen!

Snowman slam

dZWJFtpiYZXBl2QvCMSWOfIyb42KttV9R6kubtqm.png

Kwestie van het teveel aan energie er helemaal uit te krijgen, bij deze een DIY mini-versie-handbal. Weer iets dat helemaal niet moeilijk is om te maken, maar waar je wél een tijdje zoet mee kan zijn. 

WAT HEB je NODIG?

 • Witte wegwerp bekertjes
 • Zwart en oranje knutselpapier
 • Lijm
 • Witte sokken
 • Een schaar

HOEDOEDEDA

Hou je klaar voor de meest easy DIY ooit. Hier komt ie.

Knutsel ogen, een neus en een mond voor de sneeuwmannen uit het gekleurde papier en kleef het op de bekertjes. Voor de sneeuwballen rol je enkele witte kousen op tot ze een stevige bol vormen.

That's it. Nu enkel nog even spelregels of zo afspreken, en gooien maar! (Misschien de kinders best ergens installeren waar geen waardevolle spullen achter de piramide van sneeuwmannen staat. We waarschuwen maar even!)