Rondrennende kinderen of kinderen die al crossend met hun fiets into the wild gieren, houden daar al eens een kapotte knie aan over! Maar evengoed kan het eerste zonnetje wat te hard op jouw bolleke geschenen hebben en zitten je kinderen onder de zonnecrème en heb je jezelf over het hoofd gezien. Merk je op zo'n moment dat je geen ontsmettingsmiddel of aftersun meer in huis hebt? No stress, Maison Slash to the rescue! De volgende producten heb je gegarandeerd in huis om die pijnlijke ongemakken in een oogwenk weg te toveren!

Burn baby burn

Tussen de regenbuien door schijnt de zon hier al wel eens. En als ze dan al eens schijnt, smeren we ons nog al te vaak niet in. (Foeikes!)  Dat zorgt dan al eens voor pijnlijke branderige plekjes her en der. Gelukkig bestaat er zoiets als wonderplantje aloë vera. Maar evengoed kunnen oliën of bepaalde groenten (yep, je leest het goed, groensel!) helpen! En niet altijd bij zonnebrand. Ook bij overenthousiaste strijkmensjes en vleesjesbakkers met alle brandwondjes vandien, kunnen deze zaken uit je groentenschuif hun wonderlijke ding doen.

Aloë vera plant

Als je een Aloë vera plant in huis hebt, kan je makkelijk een stukje afbreken, in twee snijden en de 'gel' eruit lepelen. Even door de blender halen, in een ijsvormpje doen en in de vriezer zetten. Als je dan eens wat te lang in de zon hebt gezeten, heb je een natuurlijke aftersun!

vAAqEsPgX1AdlNE5k2r9V8IzZENmW75I5QQ4Fy2j.jpeg

(foto: homedeco.nl)

AVOCADO OF AARDAPPEL

Je hebt vast al gezien dat er van avocado perfect gezichtsmaskers kunnen gemaakt worden? Wel, dan leren we je nu dat het ook kan helpen tegen brandwonden! Pureer een avocado en smeer het op je huid, verkoeling gegarandeerd!

Een aardappel kan ook helpen tegen zonnebrand, jaja, echt! Snij de aardappel in plakjes en leg deze op de verbrande huid. Dankzij het zetmeel in de aardappel zal je meteen voelen dat het minder brand. Raar, maar waar!

Olijfolie

Het klinkt misschien vreemd, maar olijfolie helpt wel degelijk als je je verbrand hebt. Ben je weer eens met je arm tegen die hete bakplaat aangelopen? Of was de kookpot toch net iets warmer dan je dacht? Smeer er dan wat olijfolie op! Zo voorkom je dat de wond een litteken wordt of er een blaas op komt.

wondjeswondermiddel

Honing

Ja ja, je leest het goed! Honing kan wel degelijk helpen om een wond te genezen. Ze hebben namelijk antibacteriële eigenschappen en houden een wond vochtig ofte beschermen ze tegen bacteriën dus! Maak de wond proper, smeer er wat honing aan en plak er een pleister op. Af en toe eens vervangen en pif poef paf, de wond is beter! Voor welke wondjes je honing kan gebruiken? Snijwondjes, diepere wonden en ook brandwonden!

Tip! Manuka honing zou de beste zijn voor wondverzorging.

vJAYiWbKBRQa5gA4QlIoEzA67svoj0BHSMbrIb71.jpeg

(foto: wheretoget.it)

Kokosolie

Nu we toch bezig zijn over natuurlijke ontsmetters, kunnen we het hebben over kokosolie. Als je geen honing in huis hebt en deze rakker wel, dan smeer je evengoed dit op een wonde. Kokosolie strijdt namelijk ook tegen bacteriën. Het zou zelfs ook helpen tegen schimmel en virussen! En het is een ideale partner om de lekkerste granola te maken. Zo'n pot kokosolie haal je dus maar beter snel in huis!

Groene thee

Deze is voor de theedrinkers onder ons. Groene thee extract zou namelijk helpen om een wond sneller te doen genezen. Meng wat extract met vaseline en je hebt je eigen zalf gemaakt! Smeer deze op de wond en genezen maar! Hoe cool en simpel is da?!

TEA TREE OLIE

Oke, deze heb je misschien niet meteen in huis, maar tea tree olie vindt je tegenwoordig overal. En het is de moeite het in huis te halen! De olie heeft namelijk een schimmelwerende en antibacteriële werking. Goed voor wondjes, maar ook voor die schimmelnagel waar je maar niet vanaf geraakt. Het testen waard, niet?

Moederkeszalf

Speeksel

Het meest natuurlijke en meest effectieve wondermiddeltje is natuurlijk je eigen speeksel! Elke mama heeft het ooit wel eens bij zijn kleine spruit gedaan. Is je kleintje tegen de grond gegaan en heeft hij/zij een schaafwond? Gewoon even met een natte vinger overgaan en het 'bobo'ke' zal op één, twee, drie genezen zijn!

Moedermelk

Voor alle mama's die borstvoeding geven, hebben we een uiterst natuurlijk middeltje gevonden om wondjes te verzorgen. Van moedermelk kan je namelijk een zalf maken waarmee je insectenbeten of kleine wondjes kan verzorgen. Hoe cool is da?! Dit is zowat de meest milieuvriendelijke en goedkope pijntjeshack op aarde!

oi9qA9atzuYn7uZ6TLiicavnHaVRBTu9hLEVHN0k.jpeg

(foto: someecards.com)

Wathebjenodig?

  • 100 ml moedermelk (vers of op kamertemperatuur)
  • 75 gram kokosolie
  • 3 el olijfolie
  • 1 eetlepel bijenwas
  • 3 druppels vitamine E-olie (eventueel)

Hoemaakjedat?

Smelt de kokosolie en voeg de olijfolie, bijenwas en druppels olie toe en meng tot alles gesmolten en vermengd is. Haal het mengsel van het vuur en laat even afkoelen. Roer er de moedermelk doorheen en zorg ervoor dat het een egale zalf wordt. Voila, 't is al klaar!


(Header: stylecraze.com)