Als we iemand verliezen, dan geeft een kaartje met een fijne tekst de nodige steun, toch? Maar wat als een kind iemand verliest? Geef je dan een zelfgeschreven condoléance? Een onhandige knuffel? Eigenlijk bestaan er niet veel gepaste rouwkaartjes op maat van kinderen. Daarom ontwikkelde slashparent Stefanie deze kaart met broekzaksterren. Sterren die je kan uitknippen en die je kan meenemen in je broekzak als het even moeilijk gaat.  

2020 is niet echt het jaar van rozengeur en maneschijn, en onze kinderen moeten steeds veerkrachtiger een weerbaarder worden. Wat als een kind iemand verliest die hij graag ziet? Een familielid, klasgenootje of zelfs een huisdier? Hoe steun je kinderen in hun verdriet? In 2017 bedacht slashparent Stefanie deze geweldige rouwkaartjes voor kinderen. Het leek ons helemaal gepast om die vandaag nog eens met jou te delen. 

Hoe help je een kind dat rouwt?

Er zijn al veel boeken geschreven rond rouwen, en de verschillende fases die we doorgaan. Het ding is, jonge kinderen gaan vaak anders om met rouw dan wij. Zij verwerken het verlies van iemand die ze graag zien vaak meer in stukjes. Zoek je meer info? Ga dan hier eens piepen:  Missing You. Deze organisatie helpt mensen om te begrijpen wat er gebeurt bij verlies. In jezelf en bij de mensen om je heen, maar ook specifiek voor kinderen.

Wat wij met Maison Slash willen doen, is mensen uit de omgeving helpen om kinderen bij verlies te steunen. Vaak weten we niet hoe we er moeten zijn, en gebeurt het allemaal wat knullig. Magalie: "Onlangs overleed de papa van een klasgenootje van één van mijn kinderen. Op zo'n moment zou het fijn zijn om een gepast kaartje te kunnen afgeven. Een kaartje dat er écht toe doet. "

Een kaartje met veerkracht

Bij volwassenen geven we vaak een kaartje met onze steunbetuiging. Een kindvriendelijke variant zoeken, is niet evident.  Via dit kaartje met broekzaksterren hopen we dat we kinderen wat extra veerkracht kunnen geven, en dat ook het verdriet en alle emoties die daarmee samengaan een stuk bespreekbaarder worden. Het kaartje dat wij hier aanbieden is een free printable (zie onderaan artikel). Dat betekent dat je het gewoon kan afprinten en kan gebruiken. Maar laat dit kaartje ook een inspiratie zijn om zélf aan de slag te gaan. Maak je eigen broekzaksterren om iemand te steunen!