Leven met kinderen, is ook leven in een huis vol rondslingerende papieren. Knutselwerkjes van school, in de opvang, van kamp, gekregen van een vriendje of gewoon thuis zelfgemaakt. En oh wee als we als slashparents er nog maar aan denken om er eentje weg te smijten, drama alom en tranen met tuiten! Maar waar bewaar je in godsnaam al die papieren en hoe maak je een eind aan die oneindige verzamelberg? 

Soms zien we door de bomen het bos niet meer, of beter gezegd: we zien het kind niet meer door de enorme verzamelberg van knutselwerkjes. De papieren van onze kinders zijn letterlijk verspreid over het héle huis. Tekeningen in de fruitmand, op het toilet, een stapeltje (zeg maar gerust stapel!) papieren op de keukenkast én het hele prikbord gevuld met knutsels van het kind. Geen wonder dat we soms eens een heel belangrijk papier (denk: rekeningen) over het hoofd zien. De ene slashparent vroeg raad in ons keicool clubke, en de andere slashparent, Muriel, kwam met dé oplossing. Dat horen we graag! Dus: welkom wissellijstjes! 

Kunstgalerij

Zoals je ziet: dit is écht een keigemakkelijke en supercoole oplossing. Voor de kunstgalerij hang je enkele fotokaders op, het aantal kan je zelf kiezen. Vervolgens bepalen je kinders zelf welke tekeningen in de lijstjes belanden. Nieuwe tekening gemaakt en alle lijstjes vol? Dan zal je kind nu zelf moeten kiezen of hij of zij een oude tekening vervangt, of toch liever niet. Het feit dat je kind zélf de mogelijkheid heeft tot keuzes doet al een hele boel. 

Heeft je kind het toch moeilijk met keuzes maken of afscheid nemen van tekeningen? Dan zijn er nog een heleboel slashparents met raad! Neem een foto van het kunstwerk dat in de prullenbak verdwijnt, zo heb je een blijvende herinnering, je kan later een fotoboekje maken met alle verzamelde foto's. Of maak een bewaardoos voor de moeilijke beslissers. De doos kan bewaard worden op de kamer, in de kelder, de garage,.. Soit, ergens waar ze niet in de weg staat. Is ook deze doos echt vol zullen er opnieuw keuzes moeten gemaakt worden, hopelijk gaan die dan vlotter! 

Geen plaats voor wissellijstjes aan de muur? Probeer dan eens de 'rokhanger' van Ikea aka knutselkapstokken. Ideaal om enkele werkjes te bewaren, zonder ze eindeloos te laten rondslingeren. Bovendien kan je de kapstok zelf ook nog mooi versieren!