Babykamers versieren, 't is een ding. Die kleine is nog niet goed en wel verwekt, of we zijn er al 24/7 mee bezig. Ouders to be, this one is for you! Stop met scrollen op Pinterest en haal al die mainstream babykamerdecoratie uit uw geboortelijst want deze pomponmobiel is een pareltje dat jij sowieso boven het bed van je mini-me wil hangen. En je kan 'm gewoon zelf maken, met dit handige stappenplan!

Wathebjenodig?

  • een dreamcatcher ring van ongeveer 20 cm diameter
  • een vork
  • alles-lijm
  • een schaar
  • een naald
  • een kleur wol om rond de dreamcatcher te wikkelen
  • een aantal kleuren wol om pompons van te maken

Oedoededa?

Deel 1: de ring

1. Doe een beetje alleslijm op een deel van de ring.

2. Leg een eerste stuk van de wol parallel op het stuk ring waar je lijm op deed. 

3. Begin nu de wol rond de ring te wikkelen, en start met het stukje wol dat je net parallel op de ring legde, volledig te omwikkelen.

4. Ga verder tot je de hele ring volledig hebt ingewikkeld met wol.

5. Leg op het einde een knoop in de wol.

6. Knip het overschotje draad af.

Deel 2: de pompons

1. Wikkel de wol rond de vork, tot je de hoeveelheid van een goede hap spaghetti rond je vork hebt gewikkeld en knip daarna de draad af.

2. Knip een stukje van een tiental centimeter wol af. Schuif de wol rond de vork een beetje naar boven, zodat je het net afgeknipte draadje onderaan tussen de twee middenste beentjes van de vork kan steken. 

3. Maak het korte draadje vast rond de gewikkelde wol en leg er een lichte knoop in die je zodadelijk nog kan aanspannen. Schuif de wol van de vork en span de knoop heel strak aan. Knip nu langs de zijkant de draadjes door.

4. Tadaam, je hebt al een eerste slordige pompon! Hoera! Haal nu je beste kapperskills boven en knip de pompon bij, zodat hij mooi rond wordt.

5. Klaar! Herhaal dit nog 16 keer! Dan heb je 1 pompon voor bovenaan de mobiel, en aan elke sliert 4 pompons die naar beneden hangen. Wil je meer slierten maken of meer pompons aan elke sliert hangen? Niemand houdt je tegen, laat je gaan!

Deel 3: het geheel

1. Knip 2 stukken wol af van 1,5 meter. Wil je 6 slierten om pompons aan te hangen? Knip dan 3 stukken wol van 1,5 meter.  Neem de stukken wol samen, vouw ze dubbel en leg een knoop aan tegenovergestelde kant van de uiteindes, zodat je een lus krijgt. 

2. Neem nu de kant van de uiteindes (dus aan de tegenovergestelde kant van waar je net een knoop legde) en steek de 4 uiteindes door het oog van de naald. Zorg dat de uiteindes er ongeveer voor 10 centimeter doorheen zitten.

3. Ga nu je naald midden door de eerste pompon die bovenaan de mobiel komt. Rijg de pompon op de draden tot bijna bovenaan, waar je de knoop hebt gelegd. Leg na de pompon opnieuw een knoop in de vier draden tesamen. Zo kan de pompon niet naar beneden schuiven.

4. Steek nu één van de vier draden wol door het oog van de naald, en rijg opnieuw een pompon op de naald. Schuif de pompon verder door naar boven. Herhaal dit nog drie keer, zodat er op alle vier de draden een pompon zit.

5. Neem de ring erbij, die je in deel 1 hebt omwikkeld met wol. Knoop elk van de vier draden vast aan de ring, leg de knoop net onder de pompon. Als je de dreamcatcher vasthoudt aan de lus, heb je bovenaan een pompon, dan een dikke knoop, dan de vier draden met elk één pompon en onder die pompons hangt de ring vastgeknoopt aan elk van de draden. Nog mee? 

6. Rijg nu op de slierten de overige pompons. Leg na elke pompon opnieuw een knoop, zodat de pompon niet kan doorschuiven naar onder. Doe zo verder, tot je aan elke sliert nog drie pompons hebt toegevoegd.

7. Leg nu helemaal onderaad elke sliert een dikke knoop en knip daarna de vier draden gelijk.