Witte T-shirts vol zonnecrèmevlekken, gekrompen wollen truien in de was of een jeansbroek met (niet stylische) gaten erin? Geen nood! Er is een oplossing, meerdere zelfs! Een kapotte jeansbroek kan je omtoveren tot een coole turnrugzak voor je koter of voor de plantenliefhebbers onder ons kan je easy peasy zelf zo'n hippe plantenhanger maken uit een oude T-shirt. Check hieronder zeven toffe manieren om je oude kleren een nieuw leven in te blazen. Je gaat oude kleren te kort komen!

Sweaterpoefke

Heb je: een kleurrijke trui die niet meer past, een beetje stuk is of gewoon helemaal niet meer in de mode is? En nog ergens een plaatsje vrij in huis voor een übercute poefke? Hupla, tijd voor een sweaterpoefke in elkaar te knutselen. Perfect voor kinderpoepkes, of de voetjes als je languit in de zetel hangt. Hier een tutorial voor als je niet kan wachten eraan te beginnen!


turnzak

Het is een standaard, maar oh zo leuk doe het zelfje! Een hippe turnzak! Pak een oude broek of T-shirt en ga ermee aan de slag. Als versiering kan je de eerste letter van je koters naam in vilt uitknippen en erop strijken! Hoe je een oud kledingstuk transformeert tot een selfmade rugzakje? Check het hier!


T-shirt tas

Een super simpele manier om voor altijd goodbye te zeggen tegen die vervuilende plastic zakjes. Zelf een tote bag T-shirt maken is de oplossing. Het enige wat je nodig hebt is een (kleurrijke) T-shirt, een schaar en je naaikunsten (die hoeven niet helemaal op punt te staan voor dit projectje). Ideaal als strandtas of om verse pistolets bij de bakker te halen! Hier een hoe-doe-je-dat filmpje!


Plantenhanger

Hang je favoriete plantjes in de lucht zonder ook maar een euro uit te geven! Neem een oude T-shirt, knip hem in strookjes en knopen maar! Geef het nog een extra leuke touche met toffe kralen. Volg hier de stapjes en je plantjes kunnen in 1,2,3 de lucht in!

babyromper

Naaimachine en een kleine baby in huis? Vergeet eindeloos geld uitgeven aan schattige kleertjes waar ze na drie weken zijn uitgegroeid. Haal je oude T-shirts van onder het stof,  en maak er hippe babykleren van! Een kruippakje, gewoon een kleiner T-shirt of liever een kleedje? Hier vind je drie gratis patronen om aan de slag mee te gaan! 


Haarband met een twist

Summerproof die langen lokken uit de weg? Maak dan toch gewoon je eigen haarband! Wat heb je nodig? Nog steeds gewoon een T-shirt die je niet meer aandoet of waar zelfs ossengalzeep geen wonderen meer kan doen!  En wie zegt dat haarbanden enkel voor kids zijn? Komaan mama's, uit die comfortzone en rock it! Hier drie manieren om zo'n haarband in elkaar te knutselen. 

Fototoestelbandje

Update je camerahanger en spring er op vakantie tussen alle toeristen bovenuit. Hoe je dat doet? Mogelijkheden met hopen! Het kan met een sjaaltje, een oude riem en zelfs met een kapotte jeansbroek! Enkel materialen die stretchen, zijn niet zo ideaal bij het gewicht van zo'n fototoestel.