A clean house, a clear mind… Goeie uitspraak. Maar 'a clean house' is verdomme wel heel veel werk. Zeker met jengelende en vuilstrooiende kinderen in huis. (Dan is er van die clear mind ook minder te bespeuren)  Wat als wij nu eens superveel goeie poets hacks hebben voor jou, mét producten die je sowieso in huis hebt. Trek de kast eens open en thank us later.

Vlekken en ander geplodder verwijderen!

Een witte t-shirt en spaghettisaus? Geen top combinatie! Groene zeep is heel goed voor vlekken van gras, en citroen gemengd met zout in lauw water, is heel goed voor koffie- en theevlekken. Meer lezen hoe je met mindpeace kan verder smossen? Lees hier hoe je gemakkelijk vlekken verwijdert met dingen die je in huis hebt!

Azijn to the rescue

Elk gezin heeft wel een fles azijn in huis. Het is zo een product dat zelfs als je het niet veel gebruikt, je hebt toch in huis! Azijn is namelijk over verkrijgbaar, heel goedkoop en wist je dat het niet gevaarlijk is voor je peuter of kleuter die misschien de kast eens open trekt uit nieuwsgierigheid? Waar er gepoetst wordt met azijn, daar kan letterlijk van de grond worden gegeten!
Met die fles azijn die al 2 maanden in de kast staat, kan je heel veel doen. Het kan een vervanger zijn voor glansspoelmiddel in de vaatwasmachine of je kan er de oven of het toilet mee reinigen! Ontdek hier hoe azijn vieze geurtjes neutraliseert en je spiegels weer laat glanzen!

Cola als poetsproduct

Het is al algemeen geweten dat cola niet enkel een lekker drankje is (een suikerbommetje weliswaar) maar ook voor vele huishoud probleempjes een goede oplossing is! Zo heb je waarschijnlijk het filmpje al is gezien waarin ze een verroest muntstuk in cola doppen en het op magische wijze weer shiny as new is! Klopt, maar het heeft wel wat langer nodig dan 5 seconden.

Aangebrande etensresten kan je bijvoorbeeld ook makkelijk verwijderen nadat het een tijdje in cola heeft geweekt. En wist je dat cola ook zorgt voor een frisse geur in je was? Echt waar! Lees het hier.

Da's ne zure

Net zoals azijn is een citroen iets dat heel veel gezinnen in huis hebben maar het wordt vaak wel eens vergeten. Toch kan een citroen voor meer dienen dan je denkt. Een houten snijplank die niet in de vaatwasmachine mag? Bestrooi ‘m met zout en wrijf in met een halve citroen! Fris en proper! Net zoals je adem, na eens met citroensap te gorgelen! Lees hier wat een citroen nog allemaal voor jouw huishouden  kan betekenen!

Baking soda

Spontaan komt het zinnetje ‘baking soda, i got baking soda’ in ons brein binnen gekropen. En al maar goed dat we die baking soda hebben want hoe handig is het wel niet!
Lijmresten van stickers, opgedroogd bloed en zelfs die knuffel die je kind niet voor 1 wasbeurt kan missen. Alles is proper met baking soda! En nadien, kan je er zelfs nog klei mee maken, om daarna weer als te kunnen poetsen… Is dat niet hoe het altijd gaat? Enfin, met baking soda gaat het poetsen alleszins al makkelijker gaan!

Eigen vaatwaspoeder maken

Een druk leven als slashparent zorgt er vaak voor dat we voor een makkelijke oplossing kiezen in plaats voor milieuvriendelijke, zero-waste. Maar wowie wat is het toch de moeite om hier even tijd voor vrij te maken. Wist jij dat je heel easy zelf vaatwaspoeder kan maken? Gemixt van azijn of citroensap, kan je zelfs tabletten maken! Ontdek hier hoe jij zelf zero-waste vaatwaspoeder kan maken!

Extra extra extra

Beginnen de poets-kriebels al op te komen? Oef bij mij ook niet hoor. Maar hier zijn nóg extra handige tips die jou kunnen helpen!

Heeft je kind weer een bloedneus en moet je het zoveelste t-shirtje uitwassen? Doe het zo snel mogelijk want dan is uitwassen met koud water voldoende om de vlek er alvast uit te krijgen! Zet je daarna eventjes neer voor een koffie’tje maar gooi het koffieprut zeker niet weg! Wie had ooit gedacht dat je zoveel kon doen met koffie-afval?