We zijn gestopt met tellen, maar zegt dat het al even geleden is sinds we onze vrienden, buren en familie hebben gezien. En dat weegt soms wel wat. Een kilogram of drie ofzo. Telecombedrijf Orange hoort ons en roept ons massaal op om leuke stoepstories voor elkaars deur achter te laten. Een geniale remedie om twee lockdownverschijnselen tegen te gaan. Verveling en familie/vrienden-gemis! Haal die vliegenmepper maar boven want dat zijn dan direct twee vliegen in één klap!

Je kinderen los laten gaan met stoepkrijt is altijd een goed idee, maar ze inzetten als krijtleger met hartverwarmende boodschappen is nòg genialer. Bij alle knutselma's en va's gaat er nu waarschijnlijk een lichtje of twee branden. Maar wij gaan nog een stap verder. Ga voor meer, stoer en snel en doe van krijtgraffiti! (Je hebt daar zelfs geen krijt voor nodig!) Wil je meer weten over krijtgraffiti en wat dat in godsnaam is? Scroll dan even mee naar beneden! En neem hier ook eens een kijkje voor nog méér inspiratie rond stoepstories! 


WATHEBJENODIG?

  • 2/3 glas maizena
  • 2/3 glas bicarbonaat of bakpoeder
  • 1 glas water
  • Kleurstof
  • Spuitbusjes

OEDOEDEDA?

Stap 1. Meng het glaasje water met de maizena Stap 2. Voeg al roerend het bicarbonaat of bakpoeder toe Stap 3. Tijd voor wat kleurstofdruppeltjes! Stap 4. Meng vervolgens alles goed door elkaarStap 5. Herhaal de vorige stappen maar dan met een ander kleurstofje naar keuze

Stap 6. Vul de spuitbussen met je mengselStap 7. Download hieronder de free downloads, druk ze af en knip de letters uit 

Stap 8. Last but not least! Trek de straten op en verspreid je zelfgemaakte krijtgraffitiliefde 

En daar is ie dan! Je eigen stoep/straatkunst! En we kunnen direct weeral iets schrappen van onze dingendiejevoorCoronanooitzoudoenlijst! Virtueel vuistje?

Vergeet zeker niet je eigen video's en foto's te delen met #Stoepstories en #BlijfThuisjeDingdoen! En een @orange_belgium tag mag daar altijd bij!


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Orange. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.