Uuuuuren hebben wij gespeeld met Bill, Anita, Charles en alle anderen. 'Wie is het' blijft gewoon een heerlijk entertainend spel. Nu we niet samen kunnen zijn met Kerst: hoe zot goe zou het zijn om eens de gezichten van je familie en vrienden te gebruiken? Kwestie om de awkward familie-anekdotes toch nog een leven te geven zo traditioneel op het einde van het jaar!

Al de anders zo vervelende vragen zoals deze gaan we jaareinde 2020 moeten missen. Maar wil je je familie en vrienden toch een béétje in de buurt? maak er een wie is het-spel van! Helemaal niet zo moeilijk! Het is bovendien een TOP-cadeau voor wie nog op zoek is naar geschenkjes-inspiratie. Hoe grappig is het om met échte foto's van je familie en vrienden te spelen?! 

j6NiXgWAclVYg8MsKhK8jz2bfVuIQLcjMcTbZFUk.jpeg

"Wie is het" ... met jouw framily!

Bon, foto's van onze 'slachtoffers' afgeprint en lachen maar. Want het leuke aan spelen met personages die je kent, is dat je je niet hoeft te beperken tot vragen die over het uiterlijk gaan. Ook karaktereigenschappen, talenten of zelfs kleine onhebbelijkheden kunnen aanwijzingen geven. Let wel op dat het spelletje niet eindigt in een familieruzie! En in dat geval, wij zijn niet verantwoordelijk. Haha. 

FMHnVeStcZ0LaGPnxzFa2BnE5SIuCYHa2R6TjRs7.jpeg

**(Voor dit voorbeeld gebruikten we afbeeldingen van stockfoto-websites , je herkent hier geen nonkel Bill uit ons persoonlijk leven.)

Wathebjenodig?

 • Een (foto)printer
 • (Foto)papier (10 x 15 cm)
 • Dun karton
 • 2 houten planken  van 30 cm x 36 cm (of aangepast aan het aantal personages)
 • Mooi knutselpapier
 • Fold back clips (dubbel zo veel als het aantal personages, wij gebruikten er 2 x 16 = 32)
 • Dun houten latje
 • Lapje baalkatoen en touw, of een kant-en-klaar stropzakje
 • Stevig etiket en kleefletters
 • Dubbelzijdige tape
 • Contactlijm
 • Snijmat, cutter en metalen lat

c3xa4FtagzUHWCNmluXAYqwu2zDaIQEB5f6yhBFB.jpeg

Hoemaakjeda?

1-    Zoek goede (portret-)foto’s van de familieleden en/of  vrienden waarmee je graag wilt spelen. Snuister in (online) foto-albums, zoek naar leuke selfies op Instagram of check de profielfoto’s op Facebook. 

2-    Print de foto’s af op klein formaat, bv. 4 cm x 6 cm. Doe dit 3 maal:  1 x voor op elk speelbord en 1 x als ‘stock’ in het zakje.

cxVspooj6THtmf8PuPYhATvNmH0mrwxyxnBdUCIK.jpeg

3-    Snij de foto’s uit, en snij ook 48 rechhoekjes van hetzelfde formaat uit het dunne karton.

4-    Beplak alle kartonnetjes aan de achterkant met het knutselpapier.

5-    Schuif een clip over 32 kartonnetjes. Plak het metalen beentje van de clip aan de voorkant vast met een stukje dubbelzijdige tape en plak nog twee stukjes tape op het karton. Plak vervolgens de foto op de dubbelzijdige tape, over het beentje van de clip. Druk de randen goed aan

6-    Bij de 16 kaartjes die de ‘stock’ vormen plak je alleen de foto op de voorkant, zonder de clip ertussen.

b1hYxsgKibltMD4QCoyBlPJ6oWlO26pyGnpI1QdI.jpeg

7-    Bevestig de clips met contactlijm aan de houten spelborden.

8-    Snij met de cutter 2 maal 2 stukjes van 8 cm van het houten latje en kleef deze met een kleine spatie ertussen vooraan op elk spelbord.

En dan spelen en lachen maar!

En nu de super simpele versie

Ben je niet van de knutsels? Koop gewoon een Wie is het-spel in de winkel en schuif -ipv Bill en Anita- foto's van je eigen framily in de houders. Veel spelplezier!