Uuuuuren hebben wij gespeeld met Bill, Anita, Charles en alle anderen. 'Wie is het' blijft gewoon een heerlijk entertainend spel. Hoe zot goe zou het zijn om eens de gezichten van je familie en vrienden te gebruiken? Goed idee, dachten we. Want je hebt gewoon simpel ... een fotoprinter nodig!

j6NiXgWAclVYg8MsKhK8jz2bfVuIQLcjMcTbZFUk.jpeg

All you need is... een fotoprinter

Een 'Wie is het'-spel maken is echt niet zo moeilijk. Het is bovendien een TOP-cadeau voor wie nog op zoek is naar geschenkjes-inspiratie. Hoe grappig is het om met échte foto's van je familie en vrienden te spelen?! 

Wij mochten voor ons projectje de fotoprinter van Canon uittesten. En o boykes, dat was zeer geslaagd. Echt echt echt. Het enthousiasme is hier niet gefaket. Gewoon foto's van op je smartphone doorsturen en printen. Zo simpel! En de kwaliteit was dan ook nog eens geweldig!

** We geven trouwens 2 van deze printers weg! Doe hier mee aan onze wedstrijd! Of als je nog een extra kans wil maken kan je ook rechtstreeks meedoen aan de wedstrijd van Canon zelf en je mooiste 3 foto's delen met #mijnmooiste3.

"Wie is het" ... met jouw framily!

Bon, foto's van onze 'slachtoffers' afgeprint en lachen maar. Want het leuke aan spelen met personages die je kent, is dat je je niet hoeft te beperken tot vragen die over het uiterlijk gaan. Ook karaktereigenschappen, talenten of zelfs kleine onhebbelijkheden kunnen aanwijzingen geven. Let wel op dat het spelletje niet eindigt in een familieruzie! En in dat geval, wij zijn niet verantwoordelijk. Haha. 

uVWG8nuaIKZi7DGep3cLWzvaOr8F3LAFxpglx6G3.jpeg


FMHnVeStcZ0LaGPnxzFa2BnE5SIuCYHa2R6TjRs7.jpeg

**(Voor dit voorbeeld gebruikten we afbeeldingen van stockfoto-websites , je herkent hier geen nonkel Bill uit ons persoonlijk leven.)

Wathebjenodig?

 • Een fotoprinter (wij gebruikten een fotoprinter van Canon uit de TS 8100 serie)
 • Fotopapier (10 x 15 cm)
 • Dun karton
 • 2 houten planken  van 30 cm x 36 cm (of aangepast aan het aantal personages)
 • Mooi knutselpapier
 • Fold back clips (dubbel zo veel als het aantal personages, wij gebruikten er 2 x 16 = 32)
 • Dun houten latje
 • Lapje baalkatoen en touw, of een kant-en-klaar stropzakje
 • Stevig etiket en kleefletters
 • Dubbelzijdige tape
 • Contactlijm
 • Snijmat, cutter en metalen lat

c3xa4FtagzUHWCNmluXAYqwu2zDaIQEB5f6yhBFB.jpeg

Hoemaakjeda?

1-    Zoek goede (portret-)foto’s van de familieleden en/of  vrienden waarmee je graag wilt spelen. Snuister in (online) foto-albums, zoek naar leuke selfies op Instagram of check de profielfoto’s op Facebook. 

2-    Print de foto’s af op klein formaat, bv. 4 cm x 6 cm. Doe dit 3 maal:  1 x voor op elk speelbord en 1 x als ‘stock’ in het zakje.

Tip!! Canon heeft online handige sjablonen waarmee je gemakkelijk meerdere foto’s verkleind kunt afprinten op één fotovel.

cxVspooj6THtmf8PuPYhATvNmH0mrwxyxnBdUCIK.jpeg

3-    Snij de foto’s uit, en snij ook 48 rechhoekjes van hetzelfde formaat uit het dunne karton.

4-    Beplak alle kartonnetjes aan de achterkant met het knutselpapier.

5-    Schuif een clip over 32 kartonnetjes. Plak het metalen beentje van de clip aan de voorkant vast met een stukje dubbelzijdige tape en plak nog twee stukjes tape op het karton. Plak vervolgens de foto op de dubbelzijdige tape, over het beentje van de clip. Druk de randen goed aan

6-    Bij de 16 kaartjes die de ‘stock’ vormen plak je alleen de foto op de voorkant, zonder de clip ertussen.

b1hYxsgKibltMD4QCoyBlPJ6oWlO26pyGnpI1QdI.jpeg

7-    Bevestig de clips met contactlijm aan de houten spelborden.

8-    Snij met de cutter 2 maal 2 stukjes van 8 cm van het houten latje en kleef deze met een kleine spatie ertussen vooraan op elk spelbord.

9-    Stik een stropzakje van het lapje baalkatoen en gebruik dit om de losse fotokaartjes in op te bergen.

En dan spelen en lachen maar!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Canon. We publiceren hier enkel artikels die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.