Is 't weer vanda, ja? Het schooljaar is nog maar net gestart en je bent alweer verzeild in de eindeloze schermtijddiscussies met je kind. Doe niet mee aan de stresserende Back to School. Doe zoals ons en doe met Veritas van Back to Cool. Uhu, want don’t lose your cool because it’s school. Wees gewoon slim en check deze handige diy's! Enter het opberghoesje voor smartphones wanneer het schermgeloer even niet mag of moet!

Schermen zijn hét strijdpunt tussen ouders en kinderen sinds de jaren 2000, en het wordt er niet beter op. Goeie afspraken maken goeie vrienden en blablabla. Zorg gewoon dat je tiener bij thuiskomst of tijdens schoolwerk of tijdens het eten zijn gsm ergens kwijt kan. Zo'n opberger kan je super gemakkelijk zelf maken. (Scroll verder naar onder voor de super super easy way.)

Wathebjenodig?

fmn8GxDggjjaQMxU4umL1l5xRHzFBB9Q6z807Fxy.jpeg

- Vilt in 2 verschillende kleuren

- Kleermakerskrijt

- Meetlat

- Lintmeter

- Schaar

- 2 nestelogen

- Hamer

- Draad

Hoemaakjeda?

2bAD4LEBiV0T1agTR2qf05f9Y5lUJLtDjwZLrOnT.jpeg9cDaSANra6S6UvK3xKXAbbXgP7RXfUqhUk7AB1ei.jpeg

1. Teken een rechthoek met kleermakerskrijt op het vilt (Afmetingen 60 cm x ? hoogte zelf te kiezen) 

2. Knip de rechthoek uit

3. Maak om de 7,5 cm markeringen op de rechthoek (met kleermakerskrijt). Doet dit zowel bovenaan als onderaan.

- Verbind de markeringen met elkaar. Dit worden de scheidingslijnen tussen de verschillende gsmzakjes waarover we later gaan stikken

- Meet vanaf de onderkant van de rechthoek (ter hoogte van lijn 1, 3, 5 en 7) 14 cm af. Op deze plaats teken je nu ook telkens een lijn van 12 cm lang, evenwijdig met de onder/bovenkant van de rechthoek.

- Teken nu de uitsparingen in het vilt: van de lijnen van 12 cm lang maak je nu rechthoeken van 1 cm hoog.

- Snij de getekende uitsparingen uit. Hierdoor zie je straks het blauwe accentje

4. Bevestig de blauwe vilt aan de achterkant van de grijze rechthoek. (Dus niet de kant met de markeringen!!!) Let hierbij op dat de twee blauwe vilten rechthoeken elkaar in het midden een beetje overlappen. Gebruik een lijmstift om voorlopig aan elkaar te bevestigen.

5. Stik alles rondom rond met 1 cm naadwaarde.

6. Doorstik daarna de gemarkeerde lijnen 2, 4 en 6.

7. Maak 2 gaten voor de nestelogen/ringen in de hoeken van het ophangsysteem. Afhankelijk van het type nestelringen dat je koopt, moet je ze soms op een andere manier bevestigen. Bekijk steeds goed de verpakking want daar wordt vaak al verduidelijkt hoe je de nestelringen moet plaatsen. In sommige gevallen heb je een extra tang nodig, vraag dit na bij een verkoopster in de Veritas. Sowieso moet je starten met het maken van een gaatje waar de nestelring in past. Gebruik hiervoor het juiste materiaal, zoals aangegeven op de verpakking. Een nestelring bestaat uit twee delen. Neem beide delen en bevestig ze op elkaar ter hoogte van het gemaakte gat. Met een speciale tang (ofwel bijgevoegd, ofwel apart bij te kopen) knijp je de delen nu op elkaar waardoor de nestelring bevestigd wordt aan het vilt.

8. Bevestig de nestelogen volgens de uitleg op de verpakking.

sAj8lAPFGZ6afEmiVcVJh1iN8r3vDzfchGCE0nZU.jpeg

De belachelijk eenvoudige versie?

Joh, alsof wij dachten dat iedereen twee knutselhanden had. NOT! Soms moet het snel en efficiënt zijn. Maar ook daar is een oplossing voor. Haal bij de Veritas een tasje dat je beschrijft met een gepaste quote. That will do the job.

edliLR7RQMpBJDJbnT8tlUZK4omPfOtVoUJHyA7H.jpeg

1. Schrijf met potlood een quote naar keuze op het tasje.
2. Open het tasje en schuif er een papier in. Dit beschermt de achterkant van het tasje tegen de textielstift.
3. Kleur de letters in met textielstift.
4. Laat drogen.
5. Fixeer de letters met een strijkijzer.

1xmfPVLfUhqlL8N7AlypPLkHBLqrGM8cunePEnY8.jpeg

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Veritas. Check zeker hun Back to Cool-collectie met kledij, accessoires, fietsbenodigdheden en schoolmateriaal - allemaal met Belgische stempel!

Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.