Daar is de krokusvakantie weer. Tijd om even te ontsnappen aan die dagelijkse sleur en erop uit te trekken met je kroost. Sloeg je even in paniek toen je al die uitverkochte musea en expo's zag? Geen paniek, met deze tips zijn je kinderen én in de buitenlucht én hoef je niet op voorhand te reserveren, win-win! 

1. Ga eens padden overzetten 

Paddenoverzet: Februari is dé maand voor de jaarlijkse paddenoverzet. Natuurpunt deed enkele weken geleden al een oproep om vrijwilligers te ronselen. Veel vrijwilligers hebben afgehaakt wegens corona, maar padden overzetten in je eigen gezinsbubbel is dé ideale oplossing hiervoor! (Wees gerust, je hoeft die padden niet met je blote handen aan te raken) Op de site van Natuurpunt vind je alle informatie, en hier vind je een overzicht van de reeds opgestarte acties waarbij je kan aansluiten!

2. Theaterwandeling De vos... in het bos

De theaters zijn jammer genoeg nog steeds gesloten. We gaven je eerder al wat tips om het theater in huis te halen, maar dit kan evengoed buiten! De theatermakers van Anna’s Steen staken een heuse theaterwandeling in elkaar voor kinderen vanaf 4 jaar. De wandeling gaat door op 12 locaties in Vlaanderen en kan je gewoon doen wanneer het jou uitkomt!

3. Bezoek een openluchtmuseum

SMAK komt deze vakantie met een museum zonder kunstwerken. Via een wandelkaart speur je naar 7 mysterieuze kunstwerken. De kaart kan je hier downloaden of afhalen aan de balie. Bij elk punt scan je een QR-code en kan je luisteren naar verhalen over kunstwerken die alleen bestaan in jouw fantasie. Als je nadien ook het museum wilt bezoeken, reserveer je wel best wel tickets vooraf.

4. Ontdek De Gavers met je smartphone

Enkele studenten van de hogeschool Vives ontwikkelden dé manier om je kind warm te maken voor de zoveelste wandeling. Via de app ‘De Gavers’ ontdekken jij en je kinderen het prachtige natuurreservaat in Harelbeke op een speelse manier. Via je smartphone kan je een route volgen die je naar verschillende punten leidt. Op deze plaatsen kan je een kleine (educatieve) minigame spelen en zo punten verdienen om bovenaan het scorebord te geraken! Na (of tijdens) de wandeling kunnen jullie nog even al de overgebleven energie kwijt in het speelbos of op het speelplein!

De app kan je downloaden via de App Store of de Google Play Store.

5. Tik Tak-zoektocht in Oostende 

Tik Tak-zoektocht in Oostende: Een uitje naar zee gepland maar geen tickets kunnen bemachtigen voor de Tik Tak-expo? (Musea voor kinderen zijn écht het nieuwe Tomorrowland!) Niet getreurd, je kan zelf op zoek gaan naar de Tik Tak-schaapjes! De schaapjes hebben zich namelijk verstopt in de etalage van 10 keitoffe kinderwinkels. Ja #slashparent, jij kan ondertussen gerust eens binnenspringen bij àl deze winkels! Deze wandeling van 3 kilometer is dus ideaal voor onze kleintjes. Wanneer je op het einde van de wandeling je deelnamestrookje binnenbrengt bij Toerisme Oostende ontvang je bovendien een leuke verrassing!