Het aantal mailtjes die we krijgen met vragen voor verjaardagsfeest-inspiratie zijn niet te tellen. Vooral de escape rooms blijken populair,  maar zijn helaas niet handig of aan te raden met een bende opgedraaide jonge kinderen. Jij zoekt een escape-room geschikt voor kinderen zònder volwassenen? Ga naar Koezio in Brussel: een indoor avonturenpark meets escape room! Slashparent Ingrid testte uit!

INGRID
Moeder heeft weer gescoord dankzij het laatste verjaardagsfeest! We trokken met 8 belachelijk energieke kinderen naar Koeziogelegen in shoppingcenter Docks in Brussel. De autorit zorgde alvast voor blijvende gehoorschade, but hey, ze hebben genoten. 

De pret begint al bij het begin

Want de beleving van dit indoor avonturenpark is top. In teams van maximum 6 personen moeten ze samen een aantal missies volbrengen. De pret begint al bij het bedenken van de teamnaam en elk zijn schuilnaam. En tip, denk op voorhand na over hoe je de groepen verdeelt. Dat spaart je een hoop stress en gedoe ter plaatse. 

Wh1FqqofnlDqWnZicoP8FQjImfGWXbBev1RVgC5P.jpeg

Eenmaal de teams zijn gevormd en de namen zijn bedacht, begeeft de groep zich 'met een lift naar de -10de verdieping'. Zoals gezegd, de mannen van Koezio weet hoe ze beleving moeten brengen. Iedereen krijgt een speciaal pak met fluo/black light-details die voor de nodige ooh's en aah's zorgen éénmaal in het park. 

QvDgOUhdVtRLjHAIaNjR02NvHHm9XTAO1FFnYwuP.jpeg

Let the games begin

Iedere deelnemer krijgt een bandje met een badge. Je geraakt nergens in of door zonder te scannen of in te checken. Zoals een echte special agent, quoi. De kinderen vinden het geweldig. Nadat elk team gebrieft is via een scherm, kan het spel eindelijk beginnen. 

Er zijn 4 verschillende districten te ontdekken. Zo bestaat district 1 bijvoorbeeld uit een supercool labyrint en is district 3 eerder het escape-room-gedeelte met vragen en raadsels. Het niveau is aangepast per groep, voor kinderen bestaat er dus een aparte versie. 

mlhMZznLz5ZF4QPUTpEZGMjyA02x7hKuX9AG9SbG.jpeg

t1UIfOkd7W1WsVALscZV8OSn0agr1WwmCXGMFvYA.jpeg

No time to lose!

Per district krijg je een specifieke timing waarin je de missie moet voltooien. Je kan je timing volgen via de verschillende schermen her en der. Je team moet écht goed samenwerken om het doel te bereiken. Meteen ook de reden waarom hier best veel teambuildings van bedrijven doorgaan. Op zaterdag is de hal voornamelijk van kinderen en vrijgezellen-groepen. Last heb je alleszins niet van elkaar. Er is meer dan ruimte genoeg.

OcJtft2P60AZPQdkMN7neEx6S1G0U3Zgj3CbHdOs.jpeg

WQN9m8Br4aaqAB1i3SFeYWi3ELI46rIDEVTjuFnG.jpeg 

Kindergroepen doen er trouwens gemiddeld zo'n twee uur over om het parcours af te werken. Bij het minste probleem duw je op de rode knoppen die je overal vindt en komt er een personeelslid helpen. (Uitgetest! want ik geraakte niet meer buiten nadat ik mijn foto's had getrokken, en ze zijn er écht snel bij)

PZaf6WFI7X9GabVUfGFJhI1e7YdUYngYXwLUxxGx.jpeg

12 points go to...

Koezio kreeg een dikke 10 op 10 van ons testpubliek. Er viel zelfs een 12 op 10 te horen. Enthousiasme alom.

Kleine aantekening: persoonlijk vond ik 10 jaar misschien nét iets te jong. We gingen met kinderen op het einde van hun vierde leerjaar, misschien was een jaartje later een beter idee geweest. Sommige kinderen waren een beetje bang in het begin. Het spel is zo opgezet dat je niet weet waar je terecht gaat komen, en dat is best spannend voor sommigen zonder begeleiding. 

8mseJbliZ9HRBDeGInBOW2f53ryrPQs6YLL9HRGT.jpeg

Laten we zeggen dat de kinderen er niet kalmer zijn op geworden na deze activiteit. Met als resultaat een -vrees ik- blijvende gehoorschade voor mij nadat ik de gillende bende ook weer naar huis moest rijden.  

Praktisch

Er zijn enkele voorwaarden om deel te nemen bij Koezio:

- je moet minstens 140 cm groot zijn, en minstens 30kg wegen.
- hoogtevrees hebben is niet handig
- je moet tegen wat spanning kunnen

Geef ook even op voorhand aan dat je Nederlandstalig bent, er was bij ons maar 1 personeelslid aanwezig die Nederlands kon en de kinderen goed kon briefen. 
Kom iets beter voorbereid dan wij. Bedenk de schuilnamen bijvoorbeeld al in de auto. Dat vermijdt een hoop chaos aan de receptie. 

De toegangsprijs voor kinderen kost 20 euro. Er bestaat een speciaal verjaardagsarrangement. Alle info vind je op deze website: koezio.co

Deze uitstap werd ons aangeboden door Koezio. Het artikel kwam echter helemaal onafhankelijk tot stand en is een ongebonden weergave van onze reporter.