Of we Bellewaerde Aquapark wilden komen proefdraaien? Als je deze vraag krijgt wanneer het kwik buiten lustig flirt met de dertig graden grens laat je je dat geen twee keer zeggen. Of course dat we dat zagen zitten. Dus een kip is geen mus en trok slashparent Anne met haar aapjes naar Ieper om in een heuse water jungle te gaan hangen.

2MU0ppwWNG3vxxF6T7pXJiZaYf5QQVl8LcvVBrUt.jpegEn die water jungle mag je echt wel letterlijk nemen! Een naam als Jungle Expedition spreekt uiteraard voor zich, maar ook de Maxi Splash, Aqua Fort, en de kers op de taart de Aquaventure liegen er niet om. Je zal ondergedompeld worden, totally (haha, hebdem?)!

tS8T9q7I0qMwzeCGGXnDdKoAWf65WoRB8ddnzmeB.jpegIX8wij49c2wuu8kP6RlEA4CTAR65SDr6wHz9SwrL.jpegEDxnN8nzEq95uCAaJl7bt34WbaDmjsCiXPsyxjoC.jpegDenk je van 'neih, het mag nog wel wat meer zijn'? Dan hebben ze daar in Bellewaerde nog wel wat meer achter het handje. We vullen het rijtje verder aan met een klimmuur, een welnessgedeelte met sauna en ligweide, jacuzzi, een peuterbad en verschillende glijbanen. Bij die laatste spant de Aqua Venture wel heel erg het kroontje op Bellewaerde's mascotte koppie. Van deze glijbaan ga je met 4 personen in een bootje, en waar de afdaling eerst nog rustig is, neem je al snel een serieuze duik om dan naar omhoog te worden geschoten en uiteindelijk in volle snelheid de laatste meters van de glijbaan af te roetsjen. Er moet geen tekeningetje bijgemaakt worden om te zeggen dat de kinderen niet weg te slagen waren van deze attractie en er losjes 15 keer na elkaar zijn ingekropen. 

4bHoTPPgkYRiVdBZl4xFwdXLP5wrQetD6CjSSexh.jpeg

rjm0KDEdMPINt36JELBmOEdEaCE31eYpuzeHqKbB.jpeg

J26zO0rgaUq6uqKY1QRid0EOxg8veBIkoUgDAQHV.jpeg

LMaBtHkR0FuNdmZYV53ZoxR6v7rlFzTck39NCzJD.jpeg

Wil je van sporty spice doen en aan je conditie werken, dan zoek je maar beter een gemeentelijk zwembad uit , want een echt golfslagbad is er niet.  Wil je een dag boordevol fun en heel erg gelukkige kinderen, dan zet je dit uitstapje maar beter op je to-dolijst. Heb je tussendoor een hongertje? Dan kan je in de food area terecht voor de usual stuff, zijnde frietjes, hamburgers, frisdranken en ... cocktails. Owh ja, je kan je in Bellewaerde helemaal in de tropen wanen.

4s8fqXDKIFHhZR9uu8wkFoy9rN32ndq40vpW9cXs.jpeg 

Nog een klein detail dat voor ons, slashparents een wereld van verschil kan maken, de kleedhokjes waren groot genoeg om met ons allemaal in te kruipen. Als dat niet zalig en zonder geduw en getrek en heel erg parentfriendly is!


Bellewaerde Aquapark is open vanaf 1 juli en vind je op de Meenseweg 497 in Ieper. Openinguren zijn variabel en zijn van 10 tot 20u met regelmatig avondopeningen tot 22u. Ticketprijzen van 8 euro (onder 1meter) , 19 euro (1m-1m40) en 21 euro (groter dan 1m40)

Dit artikel kwam er in samenwerking met Bellewaerde. Hoe Maison Slash tegenover samenwerkingen staat, lees je hier