De weergoden beloven een bloedhete zomer. Slimmeriken lezen Maison Slash en bereiden zich voor met dit lijstje übercoole buitenzwembaden en zwemvijvers in eigen land. Helemaal top om af te koelen met je kinders. Neem alvast een snelle duik in dit artikel. (haha, sorry. We konden het niet laten)


1. Duiken in de zwemvijver van het Provinciedomein in Huizingen

Een zomerse daguitstap naar het Provinciedomein Huizingen is sowieso een leuk zomeridee. Naast de vele toffe attracties, kan je er afkoelen in een idyllische zwemvijver rond het kasteel. Maar je kan er ook roeien met roeibootjes, waterfietsen en zwemmen in het verwarmde en door bomen omzoomde openluchtzwembad. En dat allemaal in eigen land, hoe cool is dat?

Fijn om weten. De attracties op het domein zijn in de zomer open op maandag tot en met vrijdag van 12u tot 18u, en op zaterdag en zondag van 12u tot 19u.

2. Ecologisch zwemmen in het Boekenbergpark in Deurne


Een tip van jewelste is deze zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne. Het is de grootste ecologische zwemvijver van Europa, jawel! Niet alleen goed om af te koelen en een namiddag vol zwemplezier, maar ook nog eens goed voor je portemonnee want er gaan zwemmen is helemaal gratis en voor niks.

Fijn om weten. In de zomer kan je van maandag tot en met zaterdag gaan zwemmen van 12u tot 19u, en op zondag van 11u tot 19u.

3. Zwemplezier in Kelchterhoef De Plas


Recreatiepark 'De Plas' heeft een zwemvijver van wel 20 ha groot! Wablief? Ja, en ook nog eens een zandstrand met afgebakende zwemzone, groot genoeg om in alle rust een daguitstap vol zwemplezier in te plannen met je hele gezin. Genieten zal je, want het is er ook nog eens supermooi waardoor je een instant vakantiegevoel krijgt. 


Fijn om weten. Zwemmen is gratis maar enkel toegelaten binnen de voorziene zwemzone en tijdens de openingsuren. De zwemzone is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus van 10 tot 18 uur op voorwaarde dat de groene vlag uithangt (de rode vlag betekent: verboden te zwemmen).


4. Van zwemmen, surfen tot waterskiën in Mechelen


Iedereen kent het buitenzwembad De Nekker in Mechelen. Rijd een beetje verder en je komt terecht op een verborgen pareltje. In Battenbroek kan je niet alleen gaan zwemmen, maar ook je kans wagen op waterskilatten.

Op de Eglegemvijver in Hombeek vlakbij Mechelen kan je zelfs gaan windsurfen, zeilen en vissen.

Fijn om weten. Tijdens de weekends en zomermaanden is de Eglegemvijver in Hombeek dagelijks geopend. Ook niet-leden zijn welkom om te surfen. Je moet wel al enige surfervaring hebben.

5. Vakantie in eigen land in Nieuwdonk

Zwemmen in het beroemde Donkmeer in Berlare mag niét, maar geen nood: even verderop ligt het recreatiedomein Nieuwdonk. Met een ligweide, zandstrand, zwemvijver en een Zweedse speeltuin. Hier vind je echt alles wat je nodig hebt voor een geweldig zomers dagje uit.

Fijn om weten. Tot eind augustus elke dag open van 10 tot 19u30. Je betaalt 2,50€ en 1,50€ voor kinderen. Kinderen jonger dan 4 jaar gratis.