Ben jij al volop bezig om hét geschikte zomerkamp te vinden voor je kinderen? Tal van voor de hand liggende keuzes en de boekingsstress die daar aan vast hangt. Want nog voor jij het hoort tuten in je oor, zijn die kampen vaak al volgeboekt. Voor de prutsende, frutselende, zingende en dansende kinderen vind je nagenoeg bij elke voor de hand liggende organisatie wel wat in die richting. Niks mis mee, maar er is ook niks mis met eens op zoek te gaan naar net dat tikkeltje anders. En jawel, wij vonden een paar 'speciallekes' die we graag met jullie delen. 

De nieuwe Lagerfeld

CyNmCRVfQ1ubQ7JteiIvkbDCtkbSDItfFg0V62Rp.jpeg

Junior Argonauts organiseert kampen voor tieners, waar er op een plezante manier geleerd wordt hoe je een bedrijfje of initiatief uit de grond kan stampen. Kampen voor ondernemers to be, eigenlijk, feitelijk.

Heb je een kind dat ervan droomt  de nieuwe Marc Jacobs of Stella McCartney te worden?  Wil die kleine fashionista van je graag anderen inspireren met zijn of haar 'shtijl'? Dan hebben ze bij Junior Argonauts hét perfecte kamp voorhanden: 'Creëer je eigen modelabel'.

Op verschillende data tijdens de zomervakantie kunnen tieners van 13 tot 17 jaar aan de slag om een eigen collectie te ontwerpen. En dan nog wel in dé modestad van het land, Antwerpen. Met tweedehands stoffen en overstock van toffe merken wordt er volledig nieuwe kledinglijn op de markt gesmeten. Helleuw, begin alvast met de opbouw van de catwalk!

Bricoleren

qmTTMANlVIHoW9incDJXb3PsPZYM9Y0ymHOC5All.jpeg

Koning Kevin kent geen grenzen als het op creativiteit en fantasie aan komt! Alleen al de namen van de kampen die ze organiseren doen je helemaal tot de verbeelding spreken. 'Atelier Knapkoek', 'Kindercamping Onderstebomen' en 'Alsjewiewas' zijn er maar een paar uit de tientallen andere.

Heb je een Picasso in huis, die zich graag met z'n hele lijf en leden artistiek uit? Dan is Kladderadatsj wellicht het ideale kamp. Een hele week kliederen en kladderen met alle kleuren en materialen dat het gene naam heeft.

Kinderen van 2008 tot 2014 kunnen van 16 tot 22 augustus in Kessel-Lo de gekste kunstwerken gaan bedenken en ook effectief maken.

Knal al zingend en dansend de pannen van het dak!

moBxyn5s6xTTQcuJQKFT3YWjOFyID8oBf2H4TVCX.jpeg

De Voxx Academie ligt op een plekje in Brugge waar jong geweld vanaf 8 jaar en met heel veel goesting in zang, dans, muziek en theater zich helemaal kunnen smijten. Een bad zonder schuim, wel volgestouwd met kunst, amusement en veel plezier!

Heb je er zo eentje lopen met een goestingske om te fantaseren, improviseren, zingen, acteren en om op het einde van een week vol gekke dingen de pannen van het dak te performen tijdens een toonmoment voor een echt publiek? Of heb je het meer voor het werk achter de schermen zoals filmpjes en muziek maken, verhalen bedenken, kostuums ontwerpen of een stukje theater regisseren? Het kan! 

Tijdens de zomervakantie zijn er op verschillende data stages waar kinderen van 8 tot 12 jaar hun artistiek talent nog naar een hoger level kunnen tillen. De 12- tot 16 Les krijgt dat aanstormend talent van echte regisseurs, acteurs, theatermakers en muzikanten. Rol de rode loper al maar uit!

Lalaland

MVthkFqhJyCqENWmJZYlRaGmTYjNI4b6f88kVOBr.jpeg

Bij Compagnie MiLa doen ze al enkele jaren van zingen, dansen, acteren, jongleren of musiceren. En het extra leuke eraan is dat kinderen er al vanaf de leeftijd van 4 terecht kunnen. Onder het motto 'jong geleerd, is oude gedaan', kan dat wel al tellen!

Een kind dat al eens graag zijn strot open zet en tegelijkertijd de benen van onder het lijf danst? Dat kan hier zonder gêne! Heb je er eentje dat liever niet in de schijnwerpers staat, maar wel heel blij wordt van scripts schrijven, regisseren, filmen en monteren? Dat kan hier ook! Een wiebelend gat dat letterlijk graag de clown uit hangt? Ook dat nog!

Tijdens de verschillende schoolvakanties organiseert Compagnie MiLa kampen over heel Vlaanderen voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Je kan er dus zeker wel eentje vinden bij jou in de buurt, wat wel handig is, aangezien de kampen zonder overnachting zijn. De week afsluiten doen ze telkens met een fantastisch toonmoment. Spots aan en gaan met die banaan!