Als je fantaseert over de perfecte zomeravond, zie jij dan ook een zwoel weertje met een geweldige zonsondergang, gezellige lampslingers, sfeervolle muziek, overheerlijk eten en drinken, schaterende kinderen en relaxte ouders? Dat, en nòg beter, beleefden we gisteren in Bokrijk tijdens hun allereerste Zomeravonden.

Het is een nieuw ideetje van Bokrijk, die Zomeravonden. Drie avonden lang blijft het park open tot 23 uur. En hoe zot goe is dat idee? Want wegens de hitte komen we liefst pas 's avonds weer uit onze stenen huizen...Om vervolgens terecht te komen in pure romantiek waarvan we dachten dat het alleen in onze verbeelding bestond. 

Team Bokrijk

Het was dan ook de perfecte avond. Bijna toch. Want oudste zoon Arthur bleek plots ziek en moest achterblijven in bed. Dat maakte dat team Bokrijk bestond uit: slashparent Ingrid, zoon Jules en de oma (aka moemoe). 

aPLwrFpUu990R2RquYveKyZC4smznRSqFzaYXGfj.jpeg

Na een rit van anderhalf uur (mét airco -hoera- en kwebbelend kind op de achterbank -ugh-) kwamen we terecht in een droomwereld. Bokrijk had verschillende hoekjes en plekjes van het park omgetoverd tot feeërieke plaatsjes waar je helemaal relaxed kon gaan. Maar sowieso is het park een plek waar je instant in ontspan-modus komt. Een heerlijk moment om even te 'bounden' met je dierbaren.

GNLAbTetkvVZaN57aCdL1e7i0G1bfkPr0IQs4SIq.jpeg

LGrJh6o8VW6ofx1MnjMGHYj2fqL4BsBUjW61yZ4K.jpeg

Muziek bij zonsondergang

Piano in de prachtige Kruidentuin? Of harpmuziek in de boomgaard? Hoe gezellig was dit! En als bezoeker had je het voor het kiezen. Want ook in de grote tent genoten we van muziek met Rick De Leeuw. Sfeer? Volop aanwezig!

GiE3rx63fWNVpdDZ7PgfoUQBtGpAaOd6PrE70TED.jpeg

IuG4LV4MJyXduLXNJfwZVYkuthJ53UDwuR529Awp.jpeg

Night @ the museum

Maar met één kind zonder broer valt er niet veel te relaxen. Dan moet je dingen gaan doen doen doen. En dat kon! Verschillende workshops bleven open tot 21u. Kleien, pottenbakken, werken met hout, leer of textiel. Je had het hier voor het kiezen. Wij besloten brood te bakken. Perfect idee bij 32 graden buiten. NOT.

BxFhOmk6M6a3oCSyg8bfKuCMeeUYyQRfK7sD6Dke.jpeg

Al hadden we graag wat meer in een zetelke gehangen met een drankje in ons hand, het kind sleurde ons mee van de ene activiteit naar het andere. En spijt hadden we daarvan niet. Want 't is niet dat er niet genoeg te doen was! Zo ontdekten we de oude - doch hippe en vernieuwd speelschuur. Keitof! Het is hier van samen volksspelen doen, maar toch met een frisse aanpak. Ik hoorde althans niemand zagen om een scherm. 

AecADiYvwYOZGO7FEYpn2pDEfp85STXD4Fmj0N1S.jpeg

kzT4L7nHFfxvZPC8azBYxD8uDAzqqBTghvBbzvP5.jpeg

f2c8btYW0ygf2DABTr4ehmcbVwYYmJBqHbRi5gMl.jpeg

Foodtrucks lalalala

Geen zomerfestival zonder een camping aan foodtrucks. Ook hier lieten we ons even helemaal gaan. Zoals het hoort op een perfecte zomeravond, toch?

VNleJGEysdAXkszvU1KYFN7kVA7Vl7cDQFOyhbtp.jpeg

s0TNwBAWHGCfn6G5tB7hg2CX2R9oYJnfj6GQiJrh.jpegdtmyvWVjy611jTyvVQsPc0cjodRPtD4cmwmtdHC3.jpeg

het Zomerfestival in Bokrijk

De Zomeravonden zijn dikke vette aanraders en gaan (enkel dit weekend) 4 en 5 augustus nog door in Bokrijk. Maar ook de rest van de zomer heeft Bokrijk een keitof aanbod met het hele Zomerfestival. Dagelijks zijn er nieuwe zot leuke activiteiten. Te ontdekken!
Check hier alle info over het Zomerfestival van Bokrijk.