Sinds een dikke twee weken is de Expo Dino World weer neergestreken in Paleis 2 van Brussel. Zoiets roept om een bezoekje van Maison Slash. Slashparent Ingrid checkte de tentoonstelling uit met haar twee dino-zotte zonen. 

INGRID Meer dan 60 levensechte en geanimeerde dino's in Brussel? Sorry, daar moesten we gewoon heen. We waren al van de partij tijdens de editie in 2013, maar deze expo zou ongeveer twee keer zo groot zijn! Geen geldig excuus te vinden. Op de heetste dag van het jaar trokken wij richting Heizel.

dino-expo

Hotter dan hot

Bleek dat even een meevaller. Want aangezien het hele land waarschijnlijk verkoeling zocht aan water of in bossen, konden wij intussen heerlijk genieten van een verkoeld Paleis 2. (Laat dat een tip zijn. Vermijd files op bloedhete dagen, geniet gewoon van een keitof museum. Lekker fris én de hele plek voor jou alleen!)

Plaats en ruimte genoeg dus om ons te verdiepen in het ontstaan en de ontwikkeling van het leven op aarde, en het verschijnen en verdwijnen van de dino's op aarde. Dat kon onder andere via een audioguide met een geanimeerde dialoog. Een hit bij zoon van 9, maar een toch wat moeilijke/langdradige uitleg voor de zoon van net 7. Hij verkoos nog de wetenschappelijke en "zeer slimme" toelichting van zijn moeder. Thank god stonden er overal bordjes met netjes wat uitleg op.

Wist je dat?

Wist je trouwens dat vogels de enige nog levende afstammelingen zijn van de dinosaurus? Ik wel, maar ik heb dan ook twee dino-zotte zonen met boeken, dvd's en action figures. Maar nu weet jij het ook en kan je scoren bij zoon of dochter. Graag gedaan.

Dit soort weetjes en allerhande info over elke dino krijg je te horen op de expo. Als je wilt, ben je er een paar uur mee zoet. Zeker in combinatie met de levensechte scenes en bijhorende geluiden. Voor kleine kinderen komt het misschien wat akelig realistisch over, al maakt het dat net extra spannend.

dino expo

Neem je portefeuille mee

Aan het einde van de expo verdwaal je nog in een speel/drink/foto-zone. En vind je uiteraard de obligate shop met allerlei dino-leuks. Wij gingen alvast buiten met een.... handspinner. Ach ja, wat doe je aan die killer hypes...

Alle praktische info over de Expo Dino World vind je op de website: expodinoworld.be