Een uitstap naar het gemeentelijk zwembad is nazomer-proof, budget-proof, alleen niet zo goesting-proof. Daar heeft slashparent Magaly iets bangelijks op gevonden. Ze selecteerde 6 gemeentelijke zwembaden die kunnen tippen aan een echt subtropisch paradijs. 

Begijntjesbad in Overijse 

Afbeelding1Voor de allerkleinsten is het zalig spelen in de waterspeeltuin met schildpad en waterslangattracties. Ook aan baby’tjes is gedacht: een cirkelvormig badje met een temperatuur van 31 °C maakt het voor je baby ideaal voor watergewenning. Maar dé blikvanger van het zwembad is toch wel de 35 meter lange wildwaterbaan met verschillende stroomversnellingen. Je glijdt er lekker snel door en komt uiteindelijk terecht in een “kreekje”. Wil je toch wat meer relaxen, dan is de borrelplaat of het jetstream-gedeelte misschien wel jouw ding. Kortom: een wildwaterbaan, kinderbad en palmbomen… meer moeten we niet hebben, toch? Tip: de wildwaterbaan is niet altijd open, dus check dit best even vooraf op hun website.

 www.sporeo.be Tarief: < 10 euro/pers.

Sportoase in Leuven

Afbeelding2Kriebels verzekerd in Sportoase Leuven, want je wordt er namelijk verwend met 2 glijbanen! Beiden zijn met elkaar verbonden door een “poel” waar je dan moet kiezen welke glijbaan je zal nemen om beneden te geraken: terug de buis in of liever een supersnelle afdaling op de brede familieglijbaan? Ben je de glijbanen beu, dan kan je je vertier ook vinden op het hindernissenparcours  of in het bubbelbad. En uiteraard is er voor de kleintjes ook wat: een super leuk kleuter- en peuterspeelbad met fonteintjes en speeltuigen. Dat het veilig is afgesloten van het grote zwembad, is zeker mooi meegenomen. Tip: Het hindernissenparcours en andere activiteiten zijn niet doorlopend. Check dit best even op voorhand.

www.sportoase.be Tarief: < 10 euro/pers.

Stedelijk zwembad van Geel

Afbeelding3 Foto door © Hilde Veraghtert

Ik zou durven zeggen dat je in dit zwembad bijna het totaalpakketje krijgt: een lange “buis”, een familieglijbaan, een wildwaterbaan, een bubbelbad en een tof kinderbad in piratenthema. In de zomer openen ze zelfs letterlijk hun deuren, want dan kan je de nodige verkoeling zoeken in het openluchtzwembad en wat relaxen op de ligweide… dus, de moeite toch?

www.geel.be Tarief: < 5 euro/pers.  -  kinderen 0-3 jaar gratis

Zwembad Olympos Dendermonde 

Afbeelding4 Foto door © Tijs Robbens

Voor een zwembad met tropische allures moet je hier zijn. Palmbomen, whirlpools met kruidengeuren, een watergordijn, stoomcabines met eucalyptus, … het smaakt naar meer! Kom je liever in actie dan is er de 45m lange glijbaan en de snelle familieglijbaan, waarbij deze laatste ideaal is voor - ja wat anders -  “om-ter-eerst”-spelletjes. Ook de kleuters en peuters kunnen terecht in een badje dat helemaal op hen is afgestemd met fonteintjes en glijbaantjes. Voor ons dus een dikke “ja”!

www.zwembadolympos.be Tarief: < 5 euro/pers.  -  kinderen 0-2 jaar gratis

S&R Dommelslag in Neerpelt 

gemeentelijke zwembadenNog een toppertje en al zeker voor de kleinsten! Je zoon of dochter zal niet weten waar eerst kijken: glijbaantjes , waterattracties en fonteintjes in overvloed, goed voor uren speelplezier! Maar dé ster van het kinderbadje is toch wel de superleuke glijbaan in de vorm van een  kronkelende slang… ik durf wedden dat je kind niet meer naar huis zal willen! Nog een grote broer of zus ook mee? Geen probleem, de wildwaterbaan (50m) en de 110 m (!) lange glijbaan met spectaculaire versnellingen zijn ook top! En probeer zeker ook eens een glijpartij met een duoband, fun verzekerd met z'n tweetjes!

www.sr-dommelslag.be Tarief: <10 euro/pers.  -  kinderen 0-3 jaar gratis

S&R De Waterperels in Lier 

Zwembad De Waterperels LierVoor alle liefhebbers van wildwaterbanen: dit is de place to be! Met een lengte van 100m kan je lekker lang door het kolkende water zoeven. Of wat dacht je van een megasnelle bandenglijbaan met lichteffecten en een hongerige haai die je staat op te wachten? Gelukkig hoef je niet in zijn bek te belanden, want de ‘infinity jump’ (een plotse steile afdaling uit het niets) komt net op tijd! Speciaal voor de kleintjes is er een uitgebreid kinderbad met verschillende waterattracties, peuterglijbanen en last but not least, -ook hier- een superleuke  “slangglijbaan”!

www.sr-dewaterperels.be Tarief: <10 euro/pers.  – kinderen 0-3 jaar gratis