Trek jij grote ogen als we zeggen dat Ibiza met kinderen een dikke aanrader is? Want wie Ibiza zegt, denkt al gauw aan bekende danstempels als de Pacha, Amnesia of andere legendarische discotheken. Slashparent Jennifer kreeg dan ook vreemde blikken voorgeschoteld toen ze over haar vakantieplannen vertelde. JENNIFER We kregen veel verbaasde reacties toen we onze vakantieplannen aan onze vrienden, familie en collega's vertelden. Met 2 kleine kindjes  (van 1 en 4 jaar) een weekje relaxen op hét partyeiland van de Middellandse zee? Huh? Jawel hoor. Intussen hebben we uitgetest en meer dan goed bevonden. Ibiza is een heerlijke #parentfriendly bestemming met een verbluffende natuurpracht!  Perfect dus om met kinderen naar toe te trekken. Als je maar een andere weg durft in te slaan dan de partygangers. ibiza met kinderen

collage ibiza 2Foodie’s/parents

De billboards aan de internationale luchthaven van Ibiza  verraden meteen waarvoor het eiland het meest gekend is: partyyyy! Maar na amper een kwartiertje rijden, ontdek je in een totaal andere omgeving. Platteland en kleine dorpjes vormen het decor van het minder bekende Ibiza. Wij kozen als locatie Santa Gertrudis, een supergezellig dorpje met een verkeersvrij centrum en de grootste concentratie aan restaurants van het eiland. Ideaal voor foodie’s/parents. Vegetarisch, Spaans, Frans, Aziatisch: you name it, they got it. En het hoeft niet allemaal veel te kosten: in Bar Es Canto aten we gegrilde octopus met een fris pilsje voor maar 13€ pp. De kinderen konden zonder gevaar heerlijk rondrennen op het dorpsplein. Instant vakantiegevoel. Voor één van de beste resto’s van het eiland hoef je het dorp maar enkele minuten uit te rijden richting Sant Miquel. Aubergine serveert een gezonde Mediterraanse keuken op een pracht van een locatie, middenin de velden. De meeste ingrediënten komen uit de eigen tuin. En ze hebben warempel een kindermenu dat zelfs de meest moeilijke eters doet watertanden, om nog te zwijgen over de desserts (ik denk dat vijgensorbet of rijstpudding van kokosmelk genoeg zegt). ibiza

IMG_20161014_104239Beach hair, don’t care

Tip: huur een auto en rij elke dag naar een ander strandje. Santa Gertrudis ligt centraal op het eiland, waardoor je telkens hoogstens een halfuurtje onderweg bent. Geen zeurende ‘is het nog ver’-kinderen op de achterbank dus. Onderweg kom je fenomenale vergezichten tegen, rij je door eeuwenoude dorpjes en dat telkens in een andere natuurlijke setting. Enkele #parentfriendly tips:
  • Ses Salines: aan de zoutvlakten heb je een strand met prachtige rotsformaties. Achter die formaties zijn er telkens kleine minibaaitjes waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Vlakbij is er Experimental Beach, een hippe beachbar waar de Franse jetset graag z’n G&T’s komt drinken. Laat je niet afschrikken, en ga er rond zonsondergang. De zon zien zakken in de zee op de tonen van de typische Ibizasound, samen met tientallen andere toeschouwers, was de meest memorabele avond van onze reis.
  • Cala Vedella: postkaartwaardig strand met de obligate bootjes, waar het heerlijk snorkelen is. Of pintjes drinken voor de ouders aan één van de strandbars.
  • Cala d’Hort: fijn zandstrand waar je een Instagramwaardige foto kunt maken met zicht op de Es Vedra-rots
ibiza met kinderenIMG_20161015_190507ibiza

Citytrippin’

Ibiza-stad is een fijne daguitstap waar alle partijen iets aan hebben. Vergaap je aan de cruiseschepen die aanmeren aan de haven en beklim de oude stad waar je een adembenemend uitzicht hebt op de zee.  De oude stad bestaat uit een wirwar aan kleine straatjes met gezellige winkeltjes en restaurantjes. Maak zeker ook een wandeling op de vesten rond het fort, wie weet kom je er wel een echte piraat tegen. Wie denkt dat onze kinderen geweldige stappers zijn, helaas. Daarom hierbij nog een kleine tip: beneden in de nieuwe stad bevindt zich het beste ijssalon van Ibiza, Vivi’s Creamery. Een betere incentive voor onze kinderen was er niet.

collage ibiza Must do’s/praktisch

  • Ryanair vliegt rechtstreeks op 2 uurtjes tijd (da's niks!) van Charleroi naar Ibiza-Stad
  • Boek zeker een huurwagen, anders geraak je nergens (geen openbaar vervoer)
  • Gezellige B&B’s en agroturismo’s troef op Ibiza. Kies voor een logeerplek in het centrale, rustige deel van het eiland en je bent in elk dorp/strand/marktje in maximaal een halfuurtje
  • Ga NIET naar het noorden (Sant Antoni of de haven van Sant Miquel), tenzij je graag tussen hordes Engelse toeristen vertoeft. Dan wel.
  • Kleine kindjes? De meeste resto’s gaan pas om 19u30 open.  Niet echt Belgisch childproof dus. Ga ofwel ’s middags uitgebreid eten. Of trek naar Bar Es Canto in Santa Gertrudis, dat al om 18u opent.
Voila, zeg nu zelf.. Ibiza met kinderen is toch een keigoed idee! jennifer CoppietersJenni Coppieters (33) deelt haar leven met 3 mannen (1 echtgenoot en 2 zoontjes van 4 en 2) en is daar stiekem heel blij om. Ze was toch nooit het meisje met de vlechtjes en de roze jurk. Probeert haar leven pre- en post-moederschap te verzoenen. Overdag Sales Developer, na haar uren verwoed internetshopper & hotspotspotter. Vermijdt zoveel mogelijk mainstream. Je kunt haar ook terugvinden op Instagram (@JCapritus)