Waar kan je koffieslurpen, lunchen of snacken, én zijn je kinderen welkom? Het is een vraag van vele slashparents die Maison Slash maar al te graag onderzoekt. Dat doen we in deze reeks: TrippTrapproved. Samen met de iconische kinderstoel Tripp Trapp® van Stokke® sturen we de volgende maanden enkele slashparents op pad naar dé uitgelezen horeca-adresjes waar jij welkom bent met kinderen. En waar het mooi is. En lekker. 

Midden in de stad wonen met kinderen kan niet iedereen charmeren. Het is er druk en er is vaak (in ons geval toch) geen tuin om goed in te kunnen ravotten. Maar wat een stad wel in overvloed heeft, zijn leuke brunch plekjes waar je op zowel zonnige als minder zonnige dagen ettelijke uren kan gaan hangen, genietend van lekker eten. Een serieus pluspunt, mijn inziens. Maison Slash kwam met de vraag of we net dat wilden doen, bij Kaffeenini,  en ondertussen effe testen hoe #tripptrapproved zij zijn. Euh, reken maar van yes! Even kind op de fiets zetten en… wullie weg! 

5orwwhE2UgahdjSFH3Rdpo4C7xRNAcaA97comE0H.jpeg

We meet again! Maar dan onder andere omstandigheden...

Het was niet de eerste keer dat ik in Kaffeenini kwam. Maar wel de eerste keer met baby (oké, hij wordt bijna 2, ik mag geen baby meer zeggen) en dat is toch wel wat anders. Dus het perfecte moment om eens te testen of het dan ook nog zo aangenaam is. Het interieur is er gezellig. Hip retro, niet overdreven en heel licht door de vele ramen. Wat meteen de aandacht van het zoontje trok, was de fiets aan de muur. Dat is écht wel gek, dus reden genoeg om daar toch even naar te staren, wijzen en het uit te gieren. We hadden geluk dat de zon volop scheen en opteerden dus uiteraard voor een plekje op het ruime, kleurrijke terras. Even wijzen naar onze peuter en meteen werd zijn troon, a.k.a. de Tripp Trapp stoel, naar buiten gebracht. 

cyf1AkSGEcWMzp2jDpi4mPhjTtPpvxkyPWBp0FH0.jpeg

o5fEBAuUnPruM5HJZkAXipSGMShXuNES843BoJzf.jpeg

Bagels!

Er valt heel wat lekkers te vinden op de kaart. Koffie met meer toppings dan ik kan bedenken en ook voor de kleintjes zijn er speciale drankjes te krijgen, zoals een babycino of een specumini. How adorable! Naast de drank is er ook een uitgebreide keuze om zowel die grote als kleine magen te vullen. Ons oog viel meteen op het aanbod aan bagels. Oh goodie! Eentje met spek en ei voor Wouter, eentje met kip en guacamole voor mij en een croissant met choco en een verse fruitsap voor de zoon, alstublieft. Moesten we achteraf nog een gaatje vinden, stonden er ook nog enkele dagverse taarten en cakes uitgestald op de toog. Honger ga je bij Kaffeenini echt niet lijden.

8eNhowMnlfUT2UqZaDnlHhTBIYClRz3V3jk6EcjF.jpeg

1ZcKZPp409AA2sZhyhRhNsSMRPT8pT3acsxaOxiy.jpeg

Lang leve grote terrassen

Kaffeenini ligt op de kop van een plein aan de Nationalestraat. Dat geeft hen ruimte voor een groot terras en is voor ons aangenaam omdat het kind wat loop- en speelruimte heeft zonder meteen op straat te belanden. Hij heeft namelijk niet bepaald een zittend gat. Wij hebben geleerd dat als wij rustig willen eten terwijl het nog vers en warm is, en dat met zo weinig mogelijk toevoeging van kindervingers, we best voor wat afleiding zorgen voor dat mannetje van ons.

oCdf0vHMOP128sO0ANlszyVMZ6adnRrLXpOKysof.jpeg

Speelgoed voor zijn leeftijd was er niet voorhanden (flink kleuren doet hij nog niet), maar daar zijn we steeds (oké, meestal) op voorbereid door zelf iets mee te nemen. Daar kan hij zich dan toch de volle 5 minuten zelfstandig mee amuseren. Daarna had hij reuze pret door zowaar op élke vrije stoel van het terras te klimmen (sorry, lieve andere gasten, hij kent nog geen sociale grenzen). Zijn favorieten waren de grote indianentroon (of hoe noem je zo’n ding) die aan de ingang stond, en, ofcourse, de Tripp Trapp. We leerden er meteen ook uit dat we thuis dat kinderzitje nu wel af kunnen halen.

#tripptrappapproved? Yup!

Toegegeven, bij Kaffeenini draait het niet allemaal om de kindjes. Er liggen geen bergen speelgoed in een hoek, ze kunnen er geen hele gerechten uit een speelkeuken toveren en er is buiten geen voetbalveldje aangelegd. Maar voor ons hoeft dat ook niet. Integendeel zelfs, we vinden het ook wel eens genieten dat het wat meer om de setting en het eten draait. Kinderen zijn er welkom, kunnen er op hun gemak zitten, hun luiers raken makkelijk verschoond en hun buikjes lekker gevuld. Als er daarnaast nog een gezellige sfeer hangt en er lekker te eten en te drinken valt, dan zijn wij al heel tevreden en kunnen we stellen dat Kaffeenini heel erg #TrippTrapproved is! Lees: we komen dus zeker nog eens terug!

Praktisch 

Nationalestraat 114A, 2000 Antwerpen

Gesloten op dinsdag

Maandag, woensdag tot zaterdag: 8u - 18u

Zondag: 9u - 17u 

kaffeenini.be

Dit artikel kwam er in samenwerking met Tripp Trapp® van Stokke®. Deze iconische kinderstoel met tijdloos design bestaat al 40 jaar en is de allereerste ergonomische stoel die meegroeit met kinderen. Een innovatief en #parentfriendly idee dat voor een mooie interactie aan tafel en bijgevolg waardevolle verbinding zorgt tussen de ouders en kinderen. Hoe Maison Slash tegenover samenwerkingen staat, lees je hier