Ja, lap! Die reiskriebels komen met het korten van de dagen steeds harder opzetten! Want van de wereld ontdekken, daarvan raakt geen lijf ooit verzadigd! En laat het nu zo een beetje hét moment worden om vroegboekdeals te scoren voor volgende zomer (of paasvakantie misschien al?).

Misschien heeft het te maken met de komst van de kinderen dat jullie je vakanties sinds dan in Spanje, Italië of Frankrijk beleven. Eerlijk is eerlijk: aan het Middellands Zeegebied kan je fan-tas-tische vakanties beleven. En ’t is niet ver! 

Maar het échte avontuur, dat lonkt op een bepaald moment. Wat zeggen we? Dat roept en schreeuwt tot je het niet meer kan negeren (en dan heb ik het niet over hét avontuur dat je aangaat als je mama of papa wordt, want daar was niemand ooit op voorbereid). Als je ooit een fervent reiziger was, ontgroei je dat niet zomaar. Met de komst van de kinderen kwamen waarschijnlijk ook nieuwe vrienden om het hoekje loeren: Verantwoordelijkheidszin, Voorzichtigheid, misschien zelfs Twijfel? Geen nood! Ver (dus intercontinentaal) reizen met kinderen, dat lukt. We zetten even dé bestemmingen op een rij die volgens ons de weg van de minste weerstand bieden (lees: die het kindvriendelijkst zijn).


1. Thailand

Prachtige stranden, diepgroene jungle en eeuwenoude cultuur. Dàt is wat Thailand te bieden heeft en waarom we Thailand als boegbeeld van het Aziatische toerisme beschouwen. Want toerisme is er een belangrijke economische factor. En net daarom leent het zich prima voor een eerste ver avontuur met je kinderen. We noemen het geheel terecht ‘Land van de glimlach’ omdat de Thaise bevolking AL-TIJD lacht en je met Colgate-smile verwelkomt.

Kids-proof omdat:

 • Het eten kindersmaakpapillen resepecteert (pinda en zoetzure smaken!) en toch ook een pittige variant heeft voor ouders.
 • Alles heel bereikbaar is (binnenlandse vluchten of nachttrein, whatever you choose).
 • Er prachtige hotels zijn voor een interessante prijs. Luxe zonder dat je je daarna het eten uit de mond moet sparen.
 • Je je kinderen laat kennismaken met de oosterse cultuur, zonder hen bloot te stellen aan een enorme cultuurshock.
 • Het Thaise volk kinderen op een voetstuk plaatst. Voor de allerkleinsten is altijd alles mogelijk. Of ze maken het mogelijk.

W45A20gMzMDbpONplUnni1s37MnZgC9sfIemjRxJ.jpeg

2. Namibië

Spreekt Afrika tot de verbeelding en krijg je het warm vanbinnen als je denkt aan kilometerslange woestijnlandschappen? Dan heb ik het over de buitenlucht waarvan je mond wat droger wordt, een onverwachte sirocco die je wilde haren weer wat rechter blaast en adembenemende vergezichten. Neem dan snel een week (of twee) verlof en boek uw reis naar Namibië. Ga er woestijnolifanten spotten, met een jeep door de (rode) duinen sjeezen of cheeta’s aaien.

Kids-proof omdat:

 • Namibië, in tegenstelling tot zijn buren, een relatief stabiel land is waar je perfect zelf met de huurauto op verkenning kan.
 • Het tijdsverschil met België nul uur bedraagt.  Geen gedoe met jetlag!
 • Dieren kijken veel leuker is in hun natuurlijke omgeving en een zoektocht naar die dieren gewoon kei spannend is!
 • Namibië nog niet heel gekend is bij het grote publiek, maar dat wel wil worden. Er wordt heel erg ingezet op een goede ontvangst. Reken maar dat de kinderen daarvan profiteren!

3. Amerikaanse westkust

Van San Francisco naar LA of omgekeerd en ondertussen het snel veranderende landschap aanschouwen. De Amerikaanse westkust is dé bestemming voor wie een echte roadtrip in gedachten heeft. Je huurt een auto –of zelfs een camper- en rijden maar. Je passeert iconische plekken zoals Yosemite, Sequoia, Death Valley of je gaat misschien zelfs via Route 66 naar Grand Canyon. Eventueel is een helikoptervlucht over Monument Valley wel iets voor jullie of picknicken jullie graag met een adembenemend uitzicht over Horseshoe bend? Er is zovéél!

Kids-proof omdat:

 • De afwisseling in landschap en beleving ervoor zorgt dat je constant andere indrukken opdoet. 
 • Je je nog steeds in de westerse wereld bevindt. Hoewel de Amerikaanse cultuur een totaal andere is dan die van ons, voel je je er nooit echt aan je kot overgelaten en vind je alles wat we hier ook hebben.
 • Het on the road waarschijnlijk veel fastfood wordt en je je kinderen dus nooit zal horen zeuren over het eten.
 • Bijna alle hotels kamers aanbieden waar je met vier in kan.
 • Het het land bij uitstek is om entertainment te vinden.

0arKHSo9WCChNqO3WBZEypz2uTUCKzeeTMGKSCjR.jpeg

4. Chili

Chili, daar geraak je na een reis van minstens 17 uur en twee vliegtuigen. Maar we zouden het niet aan ons lijstje toevoegen als het niet écht de moeite is. Chili is qua natuurpracht één van de mooiste landen ter wereld. Google maar, ik zet geld in op openvallende kindermondjes.

Kids-proof omdat:

 • Het het meest westerse land van Zuid-Amerika is en het daardoor heel vertrouwd aanvoelt. 
 • Het een stabiel land is waar je veilig doorheen kan reizen.
 • De landschappen surrealistisch zijn. Hier leer je je kinderen hoe wonderlijk de natuur kan zijn.
 • Je, waar dan ook in Chili, steeds op maximum één uur van het strand verwijderd bent.


5. Australië

En dan… De bestemming der bestemmingen. Met kroost naar de andere kant van de wereld. 

Kids-proof omdat:

 • We kunnen naar de andere kant van de wereld reizen en een cultuur terugvinden die naadloos bij de onze aansluit.
 • Het een onnoemelijk groot land is met ongerepte kustlijnen, woestijnachtige gebieden, flitsenden steden en tropische regenwouden.
 • Er dieren zijn die je nergens anders ter wereld vindt.
 • De locals fantastisch zijn. Alles kan, alles is goed!