Ok, stop met rennen. Nu. Slow down en ga eens op wandelweekend in de Vlaamse Ardennen. "Hu wat, wandelenweekend?!", hoor je je kinderen nu al half gedegouteerd antwoorden. Ja dus, want wandelen is niet zomaar wandelen in de Vlaamse Ardennen. Het is er cool. En wij gaan dat bewijzen. 

De Vlaamse Ardennen worden niet voor niks Vlaanderens Mooiste Landschap genoemd. Het reliëf en het uitzicht maken het landschap uniek. Achter elke horizon schuilt een nieuw adembenemend zicht... Boooring? Saai? Euh, ab-so-luut niet. 

1. Wandelen in peace en quiet

Wie heeft gezegd dat je 200 kilometer moet rijden voor wat rust en kalmte? De Vlaamse Ardennen zijn enorm uitgestrekt. Je vindt er dan ook belachelijk veel peis en vree. Het kan zijn dat je tijdens heel je boswandeling echt niemand anders ziet. Pure quality time met je gezin en mindfulness all over. 

pInCkAJujvX7PQrux1J1SMVnrBEc1JWjcyAe6SGV.jpeg
2. Wandelen in het Muziekbos

Het Muziekbos is echt een prachtig bos van 52  hectare groot waar je perfect terecht kan voor een weekendje wandelen. De naam van het bos heeft trouwens niks met 'muziek' te maken, maar is een afgeleide van het woord  "Muz" of Keltisch voor "moeras".

Maakt dit weetje jou nieuwsgierig? Kom dan naar de Verhalenwandeling op 8 juli of 12 augustus en ontdek welke bijzondere verhalen en legenden er rond het Muziekbos bestaan. Van een weerwolvenplaag tot de unieke Geuzentoren! 

3. Wandelen en weetjes opdoen

Ben je niet van het doelloos wandelen? Doe dan eens een toertje op de archeologische site in Ename. In en rond de site kunnen jij en je kinderen echt vanalles interessants te weten komen. In het centrum van Ename zelf vind je het Provinciaal Archeologisch Museum. Daar kan je een boulderkar lenen of gezinsrugzak met opdrachten en ga de buurt of het bos samen verkennen. 

Meer info vind je hier!

y0Mb2TG6NxFVg5sS232a90mvFGhLsnKUI7I3F9Ic.jpeg

4. Wandelen en een strandje doen

Niemand heeft gezegd dat je tijdens een wandelweekend alleen maar mag stappen. Een goeike is bijvoorbeeld om na een dagje wandelen je handdoek te spreiden op het strand in de Gavers, het kweenioetoffe Provinciaal Domein. Je kan er zwemmen (slecht weer? ga naar het binnenbad!), er is een leuke speeltuin. Of doe echt van 'zeetje' spelen en ga er minigolfen. Voor de waterliefhebbers: huur een pedalo, kano of een bootje. Overnachten kan op de camping of in de bungalows. Leuk!

uWE1ksyd8zTvocs0wkn5aFSxEyaYgLsRXwjy9oxR.jpeg

Een hele leuke tip is om de wandeling  'Langs Gavers en Nuchten' te doen waar een deel van het parcours over een plankenpad door een stukje moerasgebeid gaat. 

Of ga er naar het grootste aquapark van Belgie. In een afgesloten zwemzone geniet je van 2000m² waterpret met opblaasbare attracties! Kinderen vanaf 6 jaar zijn toegelaten samen met een volwassene, en er zijn professionele redders.
Meer info over het 
WOW-waterpark vind je hier!

Meer info over De Gavers vind je hier!

Uzn8JKk6gBVda0DFQtyJBnT6XMhfTptiKDALqHkU.jpeg

5. Wandelen is denken  aan de toekomst

Een tip van ons aan jou: ga nu al eens regelmatig wandelen met je kind. Want jong geleerd, is oud gedaan. Plant nu al dat digital detox-zaadje in hun hoofd. Extra zuurstof in de longen is keigezond en bovendien helemaal gratis. In de Vlaamse Ardennen vind je 850 km wandelpaden die je kan volgen aan de hand van genummerde paden! 

O9Kc9zgf4NF1YMK4GCB0KjZ2LUPNAnDO7VG55E2S.jpeg

Jongens, waar wacht je nog op? Doen! Via deze link vind je nog keiveel leuke extra inspiratie om een weekendje in de Vlaamse Ardennen te organiseren. 

Zoek je nog het perfecte #parentfriendly logeeradres? 

Villa Sanseveria is echt top met kinderen naar het schijnt. Met leuke retrolook en perfect gelegen voor wie de Vlaamse Ardennen met de fiets of te voet wil verkennen!

Meer info vind je hier: www.villasanseveria.be

7AwDRnZ6RpmWPdY8vEBisQtM6y95OVT2SZal131k.jpeg

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Toerisme Oost-Vlaanderen én Toerisme Vlaamse Ardennen. We publiceren hier enkel artikels die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.