Genk is misschien niet meteen top of mind als je aan een fijne binnenlandse citytrip met je kinderen denkt. Maar daar gaan wij nu meteen verandering in brengen. Want uitgezocht en goedgekeurd, dit zijn de geweldigste #parentfriendly adresjes waar je in Genk leuk kan shoppen, eten of rondslenteren mét kinderen. Aanschouw: the one and only #parentfriendly citytour van Genk.

Nee serieus, Genk heeft ons verrast, want de stad heeft best wel wat te bieden aan mensen die met hun kinderen moeten rondzeulen en zich toch aan een soort van citytrip willen wagen. Niet enkel het centrum zit boordevol leuke #parentfriendly adresjes, ga ook eens langs in de multiculturele Vennestraat gelegen langs C-mine. Want deze wordt ook wel 'dé straat van de zintuigen' genoemd dankzij zijn vele restaurantjes, gespecialiseerde winkeltjes en de wekelijkse versmarkt. Top! Heb je na je bezoek aan het gezellige centrum nog niet genoeg van Genk? Spring dan snel op een van de vele fietsen die je daar kan huren. 't Is van gezond zijn enzo. En hup, op naar het verrassende C-mine!

UG2lL5Ep0yVLBdwkluK1B6fS8wWDLo1jw7OKV2sA.jpeg

KROK

Een croque monsieur, maar dan toch net met dat tikkeltje extra. Daarvoor moet je eens bij ‘KROK’ langsgaan. Krok met ballen, krokkie chan of kiddie krok... je zou verbaasd zijn van de oneindige mogelijkheden. Hmmmm, lekker!

KROK, Stadsplein 2

BzFxsHZKr2S87DMWFq4BjtrW1ryB7wKofwZZstRa.jpeg

BLACK VELVET

‘Black Velvet’ is dé fashionstore voor elke slashwoman die van kledij houdt. Moderne juwelen, een tof kleedje gecombineerd met stoere boots en je bent klaar om te gaan. Want, ja! Ook slashmammies mogen zichzelf al eens in 't nieuw steken. En hip zijn! Dat zeker ook!

Black Velvet, Klokstraat 10

06qdsbC7BsIyexKkz5vCFf1plCUI2Js8cgH8aj5Y.jpeg

DIS & DAT

Ongestoord genieten van een lekkere latte, alsof je in je eigen eetkamer zit, dat is wat Nadia haar klanten wil aanbieden. Een toffe beleving voor je hele gezelschap. Want terwijl jij lekker wegzakt in de zetel, lezen de kinderen erop los in de gezellige huiskamer om de hoek.

Dis & Dat, Stationstraat 27

Ce8GyaPYYZBBOypbdyknOAMlwAJaYHB6AF5zWFkO.jpeg

SPEELTIJD

Even bewegen om de suikerdip tegen te gaan. Goed idee! Op de grote markt vind je een kleine speeltuin. Laat die kinderen van je even uitrazen zodat jij hierna op je gemak verder kan shoppen.

YLqK6uKc4jCl58v8ln1OW4AKW2c54eZdOj6es2gT.jpeg

SOUL KITCH’N

Soulfull food with soulfull people. Dat is waar ‘Soul Kitch’n’ voor staat. Vriendelijke bediening, een familiale sfeer en gerechtjes om je vingers bij af te likken, is wat je hier kan verwachten.

Soul Kitch'n, Stationstraat 47

BYc7389POLYaPTGhYL2nC4tKlQy8H31vxAVwfLsv.jpeg

COUTURE MAESSEN

Een avondje uit of een chique diner in de agenda gepland? Dat betekent ook tijd voor een nieuwe outfit hè, ah ja. Om jouw shopping uitje tot een succes te brengen, moet je zeker eens langsgaan bij 'Couture Maessen'. Zij helpen jou met een glimlach verder.

Couture Maessen, Marktstraat 13

Ys7GHJdmtAPanOki7G5jl3JrcOslqfjK63Rv7ne4.jpeg

PEPPE’S

Aaaahh, die geur van een goeie versgemaakte pizza. Wie valt daar nu niet voor? Voor een ontbijt, lunchke of Italiaanse aperitivo kan je bij ‘Peppe’s’ terecht. Krijg je na het eten maar niet genoeg van deze zuiderse keuken? Haal dan zelf een vleugje Italië in huis dankzij het grote aanbod in de bijbehorende winkel.

Peppe's, Bochtlaan 2

vnHVtLuCvKhMFspRfK2XFfgY6da0Sy42g0wqqcLM.jpeg

MALPERTUIS

Van ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ tot ‘De Da Vinci code’. Boeken maken altijd deel uit van ons leven. Daarom wordt het nog eens tijd om samen met je kroost het plezier van het lezen te herontdekken. De zelfstandige boekenwinkel ‘Malpertuis’ is dé plek om dat te doen. Je kan er uit zoooooveel boeken kiezen, stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd door de eigenaar. Met als gevolg, keuzestress…

Malpertuis, Molenstraat 24

CMZliXsiVBJtb8cV8sHcc2pw8kmcFNioDNx6tUs5.jpeg

MOKKA

Klein, maar gezellig. Daar houden wij van. 'Mokka' is een koffie- en brunchzaakje dat wordt uitgebaat door moeder en dochter. Hier kan je even tot rust komen na al dat geshop.

Mokka, Rootenstraat 27

88zLdEPJfK0o2s9YbuN2bCJlYANINH3KBVgLvewA.jpeg

STIP

Of je nu 5, 50 of 500 jaar oud bent, gezelschapsspelletjes blijven gewoon leuk. De charme van spelletjes zal nooit verloren gaan. Bij 'STIP' kan je kiezen uit een zorgvuldig geselecteerd aanbod, je vindt er niet enkel de klassiekers, maar ook kwalitatief speelgoed vervaardigd uit hout. Last minute nog een cadeautje gaan kopen? Ideaaaaal.

STIP, Rootenstraat 27a

BpMwGlIGOoGN4E2NRzHTjLuk6CmlfmMfoaKWueJz.jpeg

PICKNICK IN HET MOLENVIJVERPARK

Genieten van een pasta'ke en een wijntje in een prachtige setting. Yes! Waar kan ik mij hiervoor opgeven? Bij ‘Camp Carré’, midden in het molenvijverpark, vind je een unieke picknickplaats. Geen zin om zelf met al je spullen rond te sjouwen? Dan kan je je eigen picknickmand bestellen gevuld met Genkse specialiteiten. En, terwijl jij nog aan het nagenieten bent van jouw wijntje, nemen de talrijke eenden graag even de rol van entertainer op zich.

Picknick, langs de Europalaan, tegenover shopping 1

ryb2vOsKRgsxeQPTmKZWfq03jiQKY9jUeL3pl5t4.jpeg

LABYRINT C-MINE

Verstoppertje met de kinderen, altijd een feest? Niet dus… Op C-mine daarentegen is dat een heel ander verhaal. Hier kan je uren ronddwalen in het labyrint dat door kunst- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh werd ontworpen. Zowel voor jong én oud een plezier. Nu ja, dat oude nemen wij wel met een korreltje zout.

CcFZn06k9DPhQxdub2L6G90H5gO2Oj2X8NRlEgl9.jpeg

GEPETTO

'Gepetto' is echt een niet te missen adresje na jouw avontuurtje in het Labyrint op C-mine. Kom samen met je kinderen even chillen en terug opwarmen bij Thomas en Eline. Zij leggen je met plezier in de watten.

Gepetto, Vennestraat 123

fG22hZyFkzMLh58P87ikLskuico9GFi00qJgM2n0.jpeg

OJA

‘OJA’ staat voor objecten, juwelen en accessoires, gemaakt door veelbelovende kunstenaars. Waarom deze shop anders is dan de rest? Bij ‘OJA’ komen kunst en design samen. Hier kan je een unieke en inspirerende collectie vinden in een uniek en inspirerend gebouw. Ook jij wil uniek zijn, toch?

OJA, Vennestraat 145

AiEiMWVxGom2hAokj0X2C3I0oVJtwRLiRIdg7rhf.jpeg

ROSENDAL BROD AND MARKED

Traagheid en vriendschap, dat is wat dit zaakje wil bereiken. Met een ecologische blik op de wereld verwent Gilberte je graag met al het lekkers uit haar eigen tuin. Zelfs het brood wordt hier (in de tuin!) artisanaal gebakken. Op zaterdag vindt hier ook de biomarkt plaats. Een toffe sfeer en veel spelende kinderen gegarandeerd.

Rosendal Brod, Hoefstadstraat 23

w3JHbOFvCIMVZEr3LwIiJlWWzK88RluRiFdGnzBd.jpeg

GEORGE AND THE BEAR

Vinylplaten, dat is tegenwoordig echt wel terug een ding hoor. Queen, John Travolta en David Bowie; ahhhh wat een tijden. Dat old school vintage gevoel kan je in deze bar slash winkel helemaal terug opsnuiven. Maaaaar, gene paniek he! Een Shawn Mendes of een Taylor Swift is hier zeker ook terug te vinden.

George And The Bear, Vennestraat 353

4i6KsOqCE8RLxmPTtFL9TV4yALSRjmnLUQjUypGK.jpeg

SPEELTUIN BOKRIJK

Als die kinderen van jou na zo een hele dag rondwandelen nog altijd niet moe zijn, ga dan nog even langs bij de geweldige speeltuin in Bokrijk. En doe maar lekker mee. Want eerlijk? Dit is dé speeltuin waar je als volwassene ook weer effe kind wilt zijn.

Speeltuin, Bokrijklaan 1

004oGp5xy4jMD2TLyzXvJFAOuhBuWomvgyZkpfWR.jpeg

Deze #parentfriendly citytour kwam tot stand in samenwerking met de stad Genk. Jep, die onverwacht hippe stad klopte bij Maison Slash aan om een selectie te maken van leuke #parentfriendly adresjes waar jij als slashparent iets aan hebt. 
Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier!