Dat je niet ver hoeft gaan met jonge kinderen om het échte vakantiegevoel in je leden te krijgen, dat wisten we intussen al. Een staycation is de max! Vooral dan die waar je tòch nog ergens anders gaat slapen. (Dichtbij dan hè) Zoals slashparent Dora. Voor haar en kinderen was een geitenboerderij in de Vlaamse Ardennen het perfecte loslaat-treatment. staycation DORA Het zal niemand die mij kent verbazen dat ik de app “gezondheid” van Apple nog nooit had geopend, want serieus, wie heeft daar nu tijd voor?! Een vriendin toonde het me tijdens Rock Werchter, want dàn heb je daar wel tijd voor en dàn stel je je ook serieuze vragen bij het aantal kilometers dat je aflegt. Misschien omdat je voeten, benen en onderrug zoveel pijn doen van al het wandelen. Misschien omdat je per ongeluk aan de verkeerde kant van Werchter parkeerde waardoor je belachelijk lang moest wandelen van je auto naar de camping met je trekzak. Ook misschien omdat je het verkeerde campingticket kocht en dus van het kastje naar de muur moest wandelen om een juist ticket te kopen. Misschien omdat je elke dag 10 uren achter een bureau zit in plaats van wat te bewegen. Wat bleek? Ik was van gemiddeld 4000 stappen (gemiddeld hé, ik doe er soms maar 700…) naar 25.000 stappen gegaan op één dag. Uiteraard kan mijn lijf dat niet aan! Wandelen is nochtans echt niet zo moeilijk en kan zelfs aangenaam zijn (so I was told) en dus nam ik de proef op de som!

Naar het wandelwalhalla van de Vlaamse Ardennen

Na een weekje bureauzitten en ongeveer niets sportief doen, trok ik met mijn kinderen naar de Vlaamse Ardennen voor een wandeling door de Zwalmvallei. Ik had een kaart met allerlei wandelroutes en koos de tweede kortste (“voor de kinderen”), namelijk die van 7km door wat op papier redelijk idyllisch leek. Denk bos, riviertjes, weilanden en maar een klein beetje dorpskern. Uiteraard vergat ik de kaart mee te nemen, want hé, vrijdagavondrush om met je kinderen op weekend te vertrekken. Gelukkig had ik er foto’s van genomen om mijn sportieve activiteiten alvast aan te kondigen op Instagram. Ingezoomd op piepkleine foto’s op mijn smartphone vertrokken we dus op wandel, slechts één keer geholpen door Google Maps omdat een bepaald stuk van de route niet tussen mijn foto’s stond. Handig hé, ik zijn? staycationToegegeven, het was geweldig! Wij oprechte stadsmensen genoten zo hard van het gebrek aan verkeer, muren, gebouwen en mensen. De kinderen plukten bloemen, liepen door de maïs, de aardappelvelden en zwaaiden naar de koeien. Het was zo mooi en bovendien zonnig en voelde zo hard als vakantie! Bijna niet te geloven dat je maar een halfuurtje moet rijden van Gent om ineens in een heel andere wereld te zijn. Er waren een paar hindernissen. De jongste wandelde recht de netels in, de oudste wilde veel te vaak rusten en over het algemeen duurde de wandeling een stuk langer dan verwacht, want PAS OP MAMA, HIER IS HET GEVAARLIJK, IK GA EERST DE BRUG TESTEN EN ZIEN OF WE VEILIG KUNNEN OVERSTEKEN!

Slapen bij de geitjes

Vakantie in eigen land is pas compleet wanneer je ook effectief ergens anders logeert en dus deden we dat! Eerst een nachtje bij een vriendin in de tuin, gewoon omdat dat gezellig is. En vervolgens een nachtje in de biologische geitenboerderij de Volle Maan waar we heerlijk werden ontvangen. De kinderen konden er rondcrossen al dan niet op de gocarts die er in de schuur stonden en bij de geitjes gaan knuffelen. Mijn stappenteller stond op 14.000, wat niet zo slecht is. En wie lust er geen prosecco met een geitenkaashapje erbij? boerderij 1

Wedstrijd*

Ook zin in een dagje/nachtje geitenboerderij met wandeling? We geven een pakketje met de ongebruikte (kuch) wandelkaart en een cadeaubon ter waarde van 25 EUR voor het winkeltje van de geitenboerderij De Volle Maan weg! Het enige wat je moet doen, is in de comments hieronder jouw ultieme tip geven voor een dagje staycation. De winnaar kiezen we volgende zaterdag willekeurig uit alle reacties. Succes!

*DEZE WEDSTRIJD IS INTUSSEN AFGELOPEN.