Je kinderen vooruit krijgen tijdens een wandeling in de natuur? Niet altijd gemakkelijk! Slashparents Debbie, Jorim en hun 3 kinderen testten een ge-wel-dig idee uit en trokken met hun kroost naar het Multimovepad in Vleteren. Het Multi wat pad? Wel, Natuur en Bos en Sport Vlaanderen sloegen de handen (proper en ontsmet!) in elkaar en creëerden enkele Multimovepaden verspreid over Vlaanderen om kinderen op een speelse manier te laten bewegen...want sporten is gezond en zeker in de natuur!

In 't kort

Voor deze trip stuurden we Debbie en haar gezin richting het multimovepad Sixtusbossen in Vleteren. Het multimovepad bestaat uit 2 lussen, een lus in de Sixtusbossen in Vleteren en een lus doorheen het kasteeldomein De Lovie Poperinge. Ze trokken naar het bewegwijzerde multimovepad van in totaal ongeveer 4,5 kilometer  dat bestaat uit twee lussen. Geen gezaag en geklaag te horen bij hun kinderen, want door het klimpalenparcours, de evenwichtsbalk, het duikelrek, het touwenparcours, de schommel... is het een fluitje van een cent om hen vooruit te krijgen tijdens de wandeling. 


De testers

Debbie en haar man Jorim vormen samen een goedgemutst gezin dat er bijna elk weekend op uit trekt met hun drie kinderen Kyell (10), Axelle (7) en Kelay (5), het liefst midden in de natuur. Deze vrolijke familie kan intens genieten van het groen, de vele kleuren van de verschillende seizoenen, het ontdekken van nieuwe plekjes, de rust en sereniteit die de natuur met zich meebrengt. Ravotten in het bos, picknicken in een groene weide tijdens een grote boswandeling, klauteren in bomen, water voelen met hun blote voeten en dieren spotten in het bos...het staat allemaal op hun to - do lijstje als ze de natuur intrekken. Het Multimovepad

Debbie: 'We trekken onze wandelschoenen aan voor een stevige wandeling in de SIxtusbossen in Vleteren, een bewegwijzerde wandeling van ongeveer 4,5km die bestaat uit 2 lussen. Normaal moet ik tijdens onze wandelingen de wildste dingen verzinnen om het voor de kinderen boeiend te houden.  Maar deze keer was dat niet nodig! Onze kinderen vonden al dat wandelen helemaal niet zo erg toen ik hen vertelde dat er een heus klimpalenparcours vol met klim- en stappalen én een evenwichtsbalk was. Ook het touwenparcours, een hangmat,… en nog zoveel meer supercoole contructies waar ze de aap zouden kunnen uithangen, trok hun aandacht. 

Fijn om weten is dat de verschillende constructies van het Multimovepad gemaakt zijn met lokaal hout afkomstig uit de Sixtusbossen zelf en het kasteeldomein van de Lovie.' 

100% coronaproof

Hobby's die minder of zelfs niet door kunnen gaan, turnlessen die afgeschaft worden. In coronatijden is het misschien niet altijd simpel om kleine kinderen meer te laten bewegen. Want hoe begin je daar in godsnaam aan? Volgens Debbie is een Multimovewandeling een ideale daguitstap voor een gezin met vooral jonge kinderen. (Zeker wanneer Maison Slash je een challenge geeft van #1000uurdedeuruit!)


#Parentfriendly punten

Heb je kleinere kinderen die het (nog) niet zo gewoon zijn om veel te wandelen? Dan is deze wandeling echt IDEAAL! Kyell, Axelle, en Kelay zijn buitenkinderen en hebben al heel wat kilometertjes in hun beentjes. Zij konden dit pad van 4,5 km dus gemakkelijk aan én vonden het superleuk, al mocht er volgens hen hier en daar nog wat meer uitdaging zijn. Maaaaar...mits wat creativiteit kan dit multimovepad ook voor de ‘gevorderden onder ons’ voor een extra uitdaging zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een jacht op een bostrol, het verslaan van een monster in het meer of een vreemd dier in de toppen van de bomen. Maar ook dieren speuren, spoorzoeken of een zoektocht naar de verschillende elementen uit de natuur kan een wandeling nog uitdagender maken.


Debbie: 'Het is echt fijn om als gezin samen zo'n wandeling te doen en heerlijk buiten te zijn. Je  geniet samen 100% van de natuur, je beweegt én het is gratis. En... vooral onze jongste zoon van 5 vond deze wandeling de MAX! Zijn broer en zus waren misschien net iets te oud maar ook zij vonden het gewoon fijn om met ons mee op pad te trekken én lekker buiten te zijn. Win-win voor iedereen dus!'

Algemene Indruk

Debbie: 'Natuur en Bos en Sport Vlaanderen hebben veel moeite gestopt in deze interactieve wandeling. De hele wandeling was écht goed bewegwijzerd, overal kwamen we de bordjes met een Multimovekikker tegen, dus dat was echt top! De speelelementen waren uitdagend, gevarieerd én speels en ideaal voor een gezin met jonge kinderen. 

Deze Multimovewandeling is volgens ons een ideale interactieve wandeling voor gezinnen met kinderen tussen 3 en 7 jaar, bij oudere kinderen kan je er mits wat creativiteit misschien nog een pittiger extraatje aan vast plakken zoals een spoorzoektocht of een ander tof bosspel. Wij overwegen alvast om onze tocht in Vlaanderen verder te zetten komende winter en de andere Multimovepaden eens uit te testen.'


Praktisch

Adres: Multimovepad Sixtusbossen - De Lovie, Leeuwerikstraat in Vleteren.

Het multimovepad bestaat uit 2 lussen, lus in de Sixtusbossen (Vleteren) en een lus doorheen het kasteeldomein De Lovie (Poperinge).

  De wandeling start naast de parking op de hoek van de Canadaweg en de Leeuwerikstraat.
  Je kan het kaartje voor de wandeling hier downloaden.

  Prijs? Gratis en voor nikske!

  Tip! Combineer je bezoek aan het Multimovepad eventueel met een andere wandeling in de Sixtusbossen, want ook deze bevatten heel wat bijzonderheden. Je kan er onder andere de dikste eik uit de streek ontdekken, of je kan er genieten van de bijzondere roep van de wielewaal of van het waterspel van de vinpootsalamander. Er zijn tal van wandel-en fietsknooppunten die er passeren en die je hier kan terugvinden.

  En nog een tip! Woon je niet in de buurt van Vleteren? Misschien kan je dan eens langsgaan bij één van deze Multimovepaden:  Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Natuur en Bos. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.